Kosár: Kiss Dávid rekord időt töltött pályán az U18-as Euroligában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.27. 09:03
Címkék
A 16 esztendős Kiss Dávid több mint egy órát játszott az U18-as Euroligában, amire eddig soha nem volt példa a magyar kosárlabda történetében. Az Umana Venezia játékosa hihetetlen mérföldkőnek tartja ezt a karrierjében.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huAlig egy hónapja lett tizenhat éves a 207 centire nőtt Kiss Dávid, aki nyáron igazolt Miskolcról az olaszországi Umana Venezia európai rangú utánpótlás-akadémiájába. Az U16-os válogatott kosárlabdázó karrierjében nem akármilyen mérföldkőhöz érkezett, hiszen pályára lépett az U18-as Euroligában. Tizenhat éves magyar még soha nem ért el ehhez hasonló sikert a sportág történetében. Ezt Bodnár Péter, a szövetség főtitkára is megerősítette.Krasznai Bence –utanpotlassport.huAlig egy hónapja lett tizenhat éves a 207 centire nőtt Kiss Dávid, aki nyáron igazolt Miskolcról az olaszországi Umana Venezia európai rangú utánpótlás-akadémiájába. Az U16-os válogatott kosárlabdázó karrierjében nem akármilyen mérföldkőhöz érkezett, hiszen pályára lépett az U18-as Euroligában. Tizenhat éves magyar még soha nem ért el ehhez hasonló sikert a sportág történetében. Ezt Bodnár Péter, a szövetség főtitkára is megerősítette.

„Óriási megtiszteltetés, hatalmas sikernek élem meg. Hihetetlen erőt ad” – nyilatkozta Kiss a honlapunknak.

A 16 esztendős Kiss Dávid több, mint egy órát játszott az U18-as Euroligában
A 16 esztendős Kiss Dávid több, mint egy órát játszott az U18-as Euroligában

A 16 esztendős Kiss Dávid több, mint egy órát játszott az U18-as Euroligában

A török Anadolu Efes-el szemben bő négy perc játékhoz jutott, majd a Crvena zvezda ellen már harmincat töltött a pályán. Ezt követően a Spars Szarajevóval vívott mérkőzésen tizenkét, míg a GBA Prague csapata ellen tizennégy percet kapott a mesterétől, így összességében több, mint egy órát szerepelt eddig a ligában.

„Teljesen más a tempó, mint Olaszországban vagy Magyarországon. Úgy érzem, túl sokat nem tudtam hozzátenni csapatom teljesítményéhez, de ez is csak arra sarkall, hogy keményebben dolgozzak" – összegez.

Meg kell említeni, hogy a lepattanóit több mint 50 százalékkal dobta be, és a védekezéshez is rengeteget tudott hozzátenni. Érdekességként kiemelte:
„A Prága elleni párharcon először álltam szemben nálam tíz centivel magasabb játékossal, nagyon furcsa volt. Örültem, hogy jól tudtam védekezni vele szemben. Nem tudott pontot dobni nekünk.”

A Velence játékosa arról is beszélt, hogy jól érzi magát Itáliában. Elmondta: teljesen más felkészülési rendszerben edzenek, ami leginkább abban mutatkozik meg, hogy rengeteget erősítenek…

Dávid szeretné megnyerni az U16-os olasz bajnokságot a csapatával, és jó esélyt lát arra, hogy az U18-as alakulat az Euroligában a legjobb 16 közé jusson.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik