Kosár: 11-12 éves fiúknak írták ki a Jr.NBA Hungary League nevű bajnokságot

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.09. 14:58
Címkék
A hazai szövetség és az NBA versenysorozatot indít 11-12 éves fiúknak, akik egy-egy NBA-csapat nevét és mezét viselve küzdenek egymással, méghozzá pontosan olyan körülmények között, mint a legnagyobb sztárok.

L. G. Együttműködési megállapodást kötött a szövetség és a világ egyik legismertebb és legjelentősebb kosárlabdaligája, az NBA , amelynek értelmében a két szervezet ősszel elindítja Magyarországon a Jr.NBA Hungary League nevű, 11-12 éves fiúknak kiírt bajnokságot.L. G. Együttműködési megállapodást kötött a szövetség és a világ egyik legismertebb és legjelentősebb kosárlabdaligája, az NBA , amelynek értelmében a két szervezet ősszel elindítja Magyarországon a Jr.NBA Hungary League nevű, 11-12 éves fiúknak kiírt bajnokságot.

jrnba-020917
jrnba-020917

Hasonló jelenetek Magyarországon is láthatóak lesznek októbertől

A sorozat az amerikai profikosárlabda-bajnoksággal megegyező arculattal és azonos lebonyolítási rendszerben zajlik. A sorozatban résztvevő harminc iskolát a megyei szövetségek javaslata alapján választották ki.

A bajnokság előkészítése és lebonyolítása az NBA-vel közösen történik. Az NBA minden csapatnak labdát és mezeket biztosít. A liga első eseményeként – a Magyar Kosárlabdázás Napján – szeptember 23-án, 11 órától tartják meg a sorozat draftját, amelyre mind a 30 résztvevő csapat 360 játékosát és edzőjét meghívják. Minden együttes csapatkapitánya kihúzza azt NBA-csapatot, amelynek a nevét és mezét használva szerepelni fog.

A sorozat várhatóan október második felében indul, a Final Four küzdelmeit pedig 2018 februárjában, a férfi Magyar Kupa döntőjének részeként szeretnék lebonyolítani. A végső győztes csapat tagjai megkapják a Jr.NBA Hungary League gyűrűjét is, hasonlóan az NBA-hez.

A Jr.NBA öt földrész huszonhárom országában működik, huszonnegyedikként Magyarország csatlakozott a programhoz. Hozzánk legközelebb eddig Csehországban és Szlovéniában indították el a versenysorozatot, amely Kanadától a Dél-Afrikai Köztársaságon át Indonéziáig ad lehetőséget a 11-12 éves fiúknak a játékra.

Méghozzá pontosan úgy, mint a tévében látott sztároknak.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik