Kézilabda: tizenhat gólos magyar siker a férfi junior-világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 23:13
Címkék
Két veresége után javított a férfi kézilabda-válogatott az algériai junior-világbajnokságon. Gyurka János csapata a harmadik csoportmérkőzésén Chilét győzte le rendkívül magabiztosan, 39-23-ra.

Bruckner Vince A németektől és a norvégoktól elszenvedett vereség után a chileiek ellen kötelező volt a győzelem a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az algériai junior-világbajnokságon. A csoport leggyengébbnek tartott csapata a mieinkhez hasonlóan két vereséggel kezdett, ezért a továbbjutás szempontjából roppant fontos találkozó állt a két együttes előtt.Bruckner Vince A németektől és a norvégoktól elszenvedett vereség után a chileiek ellen kötelező volt a győzelem a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az algériai junior-világbajnokságon. A csoport leggyengébbnek tartott csapata a mieinkhez hasonlóan két vereséggel kezdett, ezért a továbbjutás szempontjából roppant fontos találkozó állt a két együttes előtt.

Pénteken magabiztosan verte Chilét az U21-es férfiválogatott Forrás: keziszovetseg.hu
Pénteken magabiztosan verte Chilét az U21-es férfiválogatott Forrás: keziszovetseg.hu

Pénteken magabiztosan verte Chilét az U21-es férfiválogatott  •  Forrás: keziszovetseg.hu

A tétnek megfelelően erősen kezdett Gyurka János csapata, amely Varju Martin két góljával korán előnybe került. Pásztor Imre kiváló kapusteljesítménye mellett pedig folyamatosan tudta növelni az előnyét a válogatott, és azért vezetett csak öt góllal a félidőben, mert több ziccert is a chilei kapusba bombáztak a mieink. A fordulás után bár sokat forgatta csapatát a szövetségi edző, így is ritmust tudott váltani a gárda, és végleg elszakadt ellenfelétől. A 42. percben már tíz góllal vezetettek Ligetváriék, a különbség pedig egyre csak nőtt, a végeredmény 39-23 lett a javunkra.

Tizenhat gólos győzelmével Gyurka János együttese hozta a kötelezőt, s így közel került a minimális elvárásként kitűzött továbbjutáshoz. Ha pedig nyolcaddöntős a csapat, biztosan új fejezete kezdődik a tornának, akkor ugyanis minden válogatott tiszta lappal indul.

Vasárnap 21 órától folytatás Dél-Korea ellen.

FÉRFI U21-ES VILÁGBAJNOKSÁG, ALGÉRIA
A-csoport, 2. forduló
Magyarország–Chile 39-23 (18-13)
Chéraga. Jv.: Krichen, Makhlouf (tunéziai)
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Fekete D. 6 (1), Füzi 5, Gábor 1, Győri 2, Kovács M. 2, Ligetvári 1, Molnár B. 4,Szakály 5, Szita, Tóth A. 4, Török 1, Ubornyák 3, Varju 3. Szövetségi edző: Gyurka János
Chile: P. Nicolas, Matias (kapusok), Aaron 1, A. Diego 2, J. Diego 1, Enzo, Francisco 3, P. Ignacio 3, V. Igancio, Jose Luis 4, Julio 1, Maximiliano 1, H. Nicolas 2, Reinaldo, Simon, Vicente. Szövetségi edző: Garralda Mateo
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
A MAGYAR CSAPAT A CSOPORTKÖRBEN
Július 18., kedd: Magyarország–Németország 21-25
Július 20., csütörtök: Magyarország–Norvégia, 22-31
Július 21., péntek: Magyarország–Chile 39-23
Július 23., vasárnap: Magyarország–Koreai Köztársaság, 21 óra
Július 24., hétfő: Magyarország–Feröer-szigetek, 19 óra

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik