Kézilabda: egy sima, egy fordított az oroszok ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.06. 11:10
Címkék
A fiatalokkal felálló junior férfi kézilabda-válogatott előbb 35-30-ra nyert az orosz korosztályos együttes ellen, majd 31-27-re kikapott a riválistól Balatonbogláron. Gyurka János szövetségi edző fájlalja, hogy az ideális kerettől jócskán eltérővel kellett kiállni, ugyanakkor dicsérte a fiatalokat.

reb Igencsak sűrű a héten a magyar férfi kézilabdázók programja: a felnőttek Dánia ellen játszottak és játszanak Európa-bajnoki selejtezőt, az U23-as együttes a lengyeleket fogadta, míg az ifjúságiak két győztes felkészülési meccset vívtak a szerbekkel.reb Igencsak sűrű a héten a magyar férfi kézilabdázók programja: a felnőttek Dánia ellen játszottak és játszanak Európa-bajnoki selejtezőt, az U23-as együttes a lengyeleket fogadta, míg az ifjúságiak két győztes felkészülési meccset vívtak a szerbekkel.

gyurka_janos_csehp01
gyurka_janos_csehp01

Három hasznos meccset vívtak a juniorok  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

A szórásból természetesen a juniorok sem maradhattak ki: Gyurka János szövetségi edző csapata a keddi, B. Braun Gyöngyös elleni sikerrel végződő felnőtt NB I-es felkészülési meccset követően maradt Balatonbogláron, és páros meccsen fogadta az orosz korosztályos alakulatot.

Az első mérkőzés gólzáporos, 35-30-as hazai sikert hozott, a vendégek másodjáraazonban visszavágtak, és 31-27-re nyertek.

„Szokás szerint az alapkeretünktől igen eltérő felállásban szerepeltünk – jegyezte meg Gyurka. – Juhász Ádám, Győri Mátyás és Ligetvári Patrik az A válogatottat erősíti, néhányan az U23-asokhoz csatlakoztak, többen pedig még mindig sérültek. Pozitív azonban, hogy ezek a mérkőzések is megmutatták, hogy számíthatunk a fiatalabbakra. Három nagyon erős meccset játszottunk a héten, az utolsó találkozón éreztem, hogy fejben és fizikailag is elfáradtunk. Az oroszok extra méretű beállót küldtek pályára, a második meccsen nem tudtunk mit kezdeni vele, ez is vezetett a vereséghez.”

A juniorok még kétszer csapnak össze felnőtt élvonalbeli együttessel: május 16-án a Vác, rá egy napra a Budakalász ellen lép pályára a társaság.

„Remélem, hogy legalább akkor már a teljes kerettel számolhatok...” – jegyzi meg Gyurka.

A férfi juniorválogatott idei főversenye a július 17-30. között rendezendő korosztályos világbajnokság Algériában.

Férfi junior felkészülési mérkőzések:
Magyarország–Oroszország 35-30 (19-13)
Balatonboglár, játékvezetők: Felhő, Öcsi.
Magyarország: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Borzas 3, Déber 3, Fekete 4, Füzi 6, Gábor 4, Horváth L. 1, Kovács M., Máthé 6, Mikita, Nemes 2, Schmid 3, Szilágyi 1, Ubornyák 1, Varjú 1. Szövetségi edző: Gyurka János.
Oroszország: Verescsagin, Szergejev (kapusok), Bolotyin 5, Dasko, Dzemin, Fokin, Furcev 4, Jermakov 1, Karibov 2, Maszlennyikov 3, Mihalin, Paszenyov 4, Santalov 4, Sarkov, Szinicsin 2, Szolodovnyikov, Uhvarkin 3, Vinogradov 2. Szövetségi edző: Szteyepan Szidorcsuk.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1
Magyarország–Oroszország 27-31 (12-16)
Balatonboglár, játékvezetők: Öcsi, Mándli.
Magyarország: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Borzas, Déber, Fekete 1, Füzi 3, Gábor 7, Horváth L., Máthé 5, Mikita 1, Nemes 3, Schmid, Szilágyi 2, Ubornyák, Varjú 5. Szövetségi edző: Gyurka János
Oroszország: Verescsagin, Szergejev (kapusok), Bolotyin 8, Dzemin, Fokin 3, Furcev 5, Jermakov, Karibov, Maszlennyikov, Mihalin, Paszenyov, Santalov 8, Sarkov 1, Szinicsin 2, Uhvarkin 2, Vinogradov 1. Szövetségi edző: Szteyepan Szidorcsuk
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik