Kézilabda az iskolában: a program új tanévében 150 tanintézet vesz részt

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 18:52
Címkék
A Magyar Sport Házában ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét a Kézilabda az iskolában program 2017-2018-as tanéve, immár 150 iskola közreműködésével. Az idei, ötödik esztendőben minden korábbinál több intézmény vesz részt a projektben.

UP-infoA Kézilabda az iskolában program ötödik tanévnyitóját a Magyar Sport Házában tartották. Az eseményen Dr. Kersch Ferenc, a hazai szövetségfőtitkárhelyettese nyitotta meg a tanévet, beszédében felidézte,hogy 2013-ban 50 iskolában indult el a program, ma már pedig 150 intézményben működik.UP-infoA Kézilabda az iskolában program ötödik tanévnyitóját a Magyar Sport Házában tartották. Az eseményen Dr. Kersch Ferenc, a hazai szövetségfőtitkárhelyettese nyitotta meg a tanévet, beszédében felidézte,hogy 2013-ban 50 iskolában indult el a program, ma már pedig 150 intézményben működik.

„Valamennyi intézményben minőségi munkát végeznek a pedagógusok a szövetség szakmai kontrollja mellett. A Kézilabda az iskolában program mellett további lépcsőkben gondolkozik a szövetség, elkészült az új utánpótlás-koncepció, megjelent a Korosztályos képzési kézikönyv, és a tervek szerint régiós képzőközpontokat állítunk fel a közeljövőben. A program komoly értéket képvisel, ennek továbbviteléhez valamennyi testnevelőnek sok sikert és jó munkát kívánok!”

Ötödször indul el a Kézilabda az iskolában program Forrás: ferencvaros.hu
Ötödször indul el a Kézilabda az iskolában program Forrás: ferencvaros.hu

Ötödször indul el a Kézilabda az iskolában program  •  Forrás: ferencvaros.hu

Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója az MDSZ és az MKSZ eredményes együttműködéséről beszélt a program kapcsán, majd Papp György szakfelügyelő az elmúlt tanévről tartott tájékoztatót, kiemelve a program fő céljait, mint a tanórákon belüli és kívüli kézilabda-oktatást, a tömegbázis szélesítését vagy a sportág népszerűsítését.

A szakfelügyelők szakmai segítséget nyújtanak az iskoláknak, ugyanakkor a program érvényesülésének az ellenőrzését is végzik, amit igényelnek is a kollégák. Az iskolánként eltérő feltételek ellenére a testnevelők sikeresnek ítélték az elmúlt tanévet, sokat fejlődtek a gyerekek, a Sulikézi Fesztivál állomásai ismét óriási sikert arattak.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik