Kézilabda: az ifi és a serdülő lányok is győztek a Négy Nemzet-torna rajtján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 20:42
Címkék
Az ifjúsági és a serdülő leány kézilabda-válogatott is magabiztos győzelemmel kezdte a hét végi Négy Nemzet-tornát. Az idősebbek a hollandokat verték Dabason, a fiatalabbak az osztrák csapatot múlták felül Balatonbogláron.

B. V. – utanpotlassport.huAz ifjúsági és a serdülő leány kézilabda-válogatott is négycsapatos nemzetközi tornán vesz részt a hét végén. Az U18-as együttes Dabason a holland, a dán és a norvég válogatott ellen játszik, míg az U16-osok a francia, román, osztrák hármassal mérik össze a tudásukat Balatonbogláron.B. V. – utanpotlassport.huAz ifjúsági és a serdülő leány kézilabda-válogatott is négycsapatos nemzetközi tornán vesz részt a hét végén. Az U18-as együttes Dabason a holland, a dán és a norvég válogatott ellen játszik, míg az U16-osok a francia, román, osztrák hármassal mérik össze a tudásukat Balatonbogláron.

Pál Tamara hét gólt szerzett a hollandok ellen a dabasi tornán
Pál Tamara hét gólt szerzett a hollandok ellen a dabasi tornán

Pál Tamara hét gólt szerzett a hollandok ellen a dabasi tornán

A Bohus Bea vezette ifik a holland válogatott ellen kezdték a tornát. A tavaly EYOF-győztes és Eb-bronzérmes társaság az első percekben még fej-fej mellett haladt a riválissal. Azt követően azonban ritmust váltottak Pál Tamaráék, s elléptek a hollandoktól. Olyannyira, hogy már kilenc góllal is vezetett a magyar csapat, a szünetet pedig 20–14-es állásnál kezdték meg a felek.

A pihenő után is folytatódott a válogatott dominanciája, az előny szinte folyamatosan nőtt, s látszólag kényelmes siker arattak a lányok: tizenkét góllal, 39–27-re győztek. A hétgólos Pál Tamara és a hatig jutó Kácsor Gréta produkciója mindenképpen kiemelendő.

Az ifjúsági válogatott szombaton a szintén győzelemmel kezdő norvégok ellen lép pályára 18 órától.

LEÁNY IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, DABAS
Magyarország–Hollandia 39–27 (20–14)
Legjobb magyar góllövők:
Pál 7, Kácsor 6, Bánfai 5
A másik mérkőzésen: Norvégia–Dánia 26–25
Szombat:
Dánia–Hollandia, 16; Magyarország–Norvégia, 18
Vasárnap: Magyarország–Dánia, 9; Norvégia–Hollandia, 11

A serdülők a papíron leggyengébb osztrák csapat ellen kezdtek. Kiss Szilárd együttese azonnal magához ragadta a kezdeményezést, s folyamatosan vezetett. Aztán a 21. percben fordult a kocka, s az osztrákok két góllal elhúztak. Ezt figyelembe véve nagy bravúr, hogy a második félidőt négygólos előny (20–16) tudatában kezdhette a magyar csapat.

A folytatásban tovább nyílt az „olló”, a házigazda rengeteg gólt dobott, minek nyomán persze egyre nőtt a differencia, s tizenöt góllal, 43–28-ra győzött. A mieink legeredményesebb játékosa, Bárdy Noémi nyolcszor talált a hálóba.

A serdülők szombaton az első fordulóban a franciákat legyőző románokkal találkoznak délután 4 órától.

LEÁNY SERDÜLŐ NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Ausztria 43–28 (20–16)
Legjobb magyar góllövők:
Bárdy 8, Rittlinger 5, Kajdon 4
A másik mérkőzésen: Franciaország–Románia 30–38
Március 24., szombat:
Magyaroszág–Románia, 16; Franciaország–Ausztria, 18
Március 25., vasárnap: Magyarország–Franciaország, 11; Románia–Ausztria, 13

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik