Kézilabda: a hollandverő Győri Mátyás már a junior-világbajnokságra készül

2017.06.20. 20:02
Címkék
A húszéves Győri Mátyás nem ül a babérjain a felnőttválogatott Eb-selejtezőjén dobott tíz gólját követően, és már a következő feladat, a közelgő junior-világbajnokság lebeg a szeme előtt.

Várkonyi ZsoltSokan a magyar kézilabdázás egyik nagy ígéretének tartják a húszéves Győri Mátyást, aki tavaly ősszel a felnőttválogatottban is bemutatkozott. A fiatal játékos a hét végi Eb-selejtezőn a hollandoknak lőtt tíz góljával újfent bebizonyította, hogy érdemes rá számítani. Az irányító júliustól hivatalosan is a Veszprém felnőttcsapatát erősíti, ahol újabb kihívások várnak rá. Az elmúlt szezon sikereiről és jövő kihívásairól beszél honlapunknak.Várkonyi ZsoltSokan a magyar kézilabdázás egyik nagy ígéretének tartják a húszéves Győri Mátyást, aki tavaly ősszel a felnőttválogatottban is bemutatkozott. A fiatal játékos a hét végi Eb-selejtezőn a hollandoknak lőtt tíz góljával újfent bebizonyította, hogy érdemes rá számítani. Az irányító júliustól hivatalosan is a Veszprém felnőttcsapatát erősíti, ahol újabb kihívások várnak rá. Az elmúlt szezon sikereiről és jövő kihívásairól beszél honlapunknak.

„Egykettőre beilleszkedtem a felnőttválogatottba, a csapattársaim és az edzőim segítőkészek voltak. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi időt tölthetek a pályán. A meccs előtt csak annyi volt a célom, hogy játszhassak és jó benyomást keltsek a szurkolókban, az edzőkről már nem is beszélve. Ez lett a nagy izgalomból” – mondja nevetve a hollandok elleni remekléséről.

Győri Mátyás a Balatonfüred csapatát hagyja ott a Veszprém kedvéért. Négy évet töltött a balatonfüredi együttesnél, ennek megfelelően az utolsó edzésen meg is hatódott.

„Hiányozni fognak a csapattársaim, rengeteget köszönhetek a korábbi klubomnak. A célom, hogy minél többet játsszak, és ezáltal egyre több rutint szerezzek Veszprémben.”

Addig sem tétlenkedhet, hiszen júliusban ő is részt vesz az algériai világbajnokságon a juniorválogatottal. A felkészülés már a jövő héten kezdődik.

„Nem teljes kerettel utazunk, ezért nehéz lenne tippelni, milyenek az esélyeink” – fogalmazott Győri Mátyás, akit zárásként arról kérdezünk, miben szeretne még fejlődni.

„Elég vékonydongájú gyerek vagyok, így elsősorban a fizikumomon javítanék” – hangzik a válasz.

A Veszprém friss igazolása kíváncsian várja, milyen teljesítményre lesz majd képes Bajnokok Ligájában, de addig még vár rá néhány erőpróba: például a junior-világbajnokság.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek