Kézi: megkezdődnek az utánpótlás-bajnokságok, a NEKA ifjúsági leányai már nyertek is

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.08. 16:21
Címkék
A nyári világversenyek végeztével rajtol a klubidény, megkezdődnek az utánpótlás kézilabda-bajnokságok. A lányok már a héten elkezdték, az ifjúságiak mezőnyében címvédő NEKA az első meccsen nem hibázott, míg a fiúk között jövő héten mindkét korosztályban Veszprém−Tatabánya mérkőzést rendeznek.

B. V.A világversenyek augusztusban befejeződtek, így újra a klubszezonra koncentrálnak az utánpótláskorú kézilabdázók. A lányok versengése már a héten elkezdődött, míg a fiúk mezőnyében szeptember 12-én, kedden játsszák az első összecsapást.B. V.A világversenyek augusztusban befejeződtek, így újra a klubszezonra koncentrálnak az utánpótláskorú kézilabdázók. A lányok versengése már a héten elkezdődött, míg a fiúk mezőnyében szeptember 12-én, kedden játsszák az első összecsapást.

A NEKA bajnoki címvédő ifjúsági leánycsapata Forrás: neka.hu
A NEKA bajnoki címvédő ifjúsági leánycsapata Forrás: neka.hu

A NEKA bajnoki címvédő ifjúsági leánycsapata  •  Forrás: neka.hu

Az ifjúsági leánybajnokságot a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata kezdi címvédőként. Bohus Bea csapata természetesen az ismétlésre hajt, ugyanakkor a dobogóra esélyes együttesek közé tartozik a Győr és az FTC is. Az első forduló programjában az igen jól csengő GyőrDunaújváros rangadó is szerepel. A NEKA pedig már túl van a rajton: 28-21-re nyert a Siófok vendégeként.

A serdülő leánybajnokságban is hasonló a helyzet, a GyőrDunaújváros találkozót már lejátszották, a hazaiak magabiztos, 37-24-es sikert arattak. A NEKA a hétvégén startol, az ifjúságiakhoz hasonlóan, a Balaton-partiak elleni idegenbeli mérkőzéssel.

A fiúk csak a szeptember 11-én kezdődő héten kezdenek. Az ifjúságiak mezőnyében Pick SzegedKecskeméti TE rangadóval indul az idény, de lesznek kifejezetten izgalmasnak ígérkező mérkőzések, például szerdán a Telekom Veszprém a Tatabányát fogadja.

A serdülők bajnoki sorozatában az ifjúságiak találkozója előtt a kisebbek között is lejátsszák a VeszprémTatabánya mérkőzést. Szintén érdekes párharcot hozhat csütörtökön az FTC balatonfüredi vendégszereplése.

A mérkőzések eredményei és részletes program: ITT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik