utanpotlassport.hu 2017.07.26 15:10 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi, leány U19-es Eb: éremért utazik, a románok ellen kezd a magyar válogatott

Éremesélyesként utazik a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságra a magyar leányválogatott. Hajdu János csapata csütörtökön kora délután Románia ellen kezdi a kontinensviadalt

Bruckner Vince Nem titok, éremért utazik a szlovéniai Európa-bajnokságra az U19-es leányválogatott. Hajdu János csapata ugyanakkor nem került könnyű csoportba, mivel a nagy rivális románok mellett Hollandiával és Svédországgal szerepel majd ugyanabban a négyesben.

A junior leányválogatott éremért utazik Szolvéniába Forrás: keziszovetseg.hu

A junior leányválogatott éremért utazik Szlovéniába  •  Forrás: keziszovetseg.hu

A szövetségi edző nem sokkal az Európa-bajnokság előtt elemezte honlapunknak a juniorválogatott helyzetét:

„Júniusban kezdtük az öthetes felkészülésünket a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra, s ez úgy gondolom, jól sikerült. Fontos állomás volt a Négy Nemzet Tornája, amelyet annak fényében különösen nagy fegyvertény volt megnyerni, hogy a címvédő dánokat is megelőztük. Ami a csoportellenfeleket illeti, a románokat ismerjük, két éve játszottunk ellenük Macedóniában. A holland együttes is veszélyes lehet, rendkívül gyors kézilabdát játszik. A célunk minimum a második hely a csoportban, azt követően pedig a négy közé jutást szeretnénk kivívni.”

Ezt a menetrendet mi készséggel elfogadjuk.

A magyar leány-juniorválogatott kerete
Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA)
Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA)
Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA)
Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (DKKA)
Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)

Ezt követően Hajdu János kitért saját csapata erősségeire is, amelyek alapján minden adott a nagy cél megvalósításához:

„Sok kiváló játékosunk van, majdnem mindegyikük a felnőtt NB I-ben szerepel. Remek formában vannak, támadásban nagyon kreatívak, gyorsak a lerohanásaink, indításaink. Védekezésben kell még előrelépni, de összességében nagyon együtt van a csapat.”

A válogatott csütörtökön kora délután kezdi meg szereplését Szlovéniában a román válogatott ellen. A csoportokból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

U19-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA
A magyar válogatott csoportmérkőzései
Július 27.
13:00 Magyarország–Románia
Július 28.
13:00 Hollandia–Magyarország
Július 30.
13:00 Magyarország–Svédország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.