utanpotlassport.hu 2017.07.26 15:10 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi, leány U19-es Eb: éremért utazik, a románok ellen kezd a magyar válogatott

Éremesélyesként utazik a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságra a magyar leányválogatott. Hajdu János csapata csütörtökön kora délután Románia ellen kezdi a kontinensviadalt

Bruckner Vince Nem titok, éremért utazik a szlovéniai Európa-bajnokságra az U19-es leányválogatott. Hajdu János csapata ugyanakkor nem került könnyű csoportba, mivel a nagy rivális románok mellett Hollandiával és Svédországgal szerepel majd ugyanabban a négyesben.

A junior leányválogatott éremért utazik Szolvéniába Forrás: keziszovetseg.hu

A junior leányválogatott éremért utazik Szlovéniába  •  Forrás: keziszovetseg.hu

A szövetségi edző nem sokkal az Európa-bajnokság előtt elemezte honlapunknak a juniorválogatott helyzetét:

„Júniusban kezdtük az öthetes felkészülésünket a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra, s ez úgy gondolom, jól sikerült. Fontos állomás volt a Négy Nemzet Tornája, amelyet annak fényében különösen nagy fegyvertény volt megnyerni, hogy a címvédő dánokat is megelőztük. Ami a csoportellenfeleket illeti, a románokat ismerjük, két éve játszottunk ellenük Macedóniában. A holland együttes is veszélyes lehet, rendkívül gyors kézilabdát játszik. A célunk minimum a második hely a csoportban, azt követően pedig a négy közé jutást szeretnénk kivívni.”

Ezt a menetrendet mi készséggel elfogadjuk.

A magyar leány-juniorválogatott kerete
Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA)
Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA)
Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA)
Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (DKKA)
Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)

Ezt követően Hajdu János kitért saját csapata erősségeire is, amelyek alapján minden adott a nagy cél megvalósításához:

„Sok kiváló játékosunk van, majdnem mindegyikük a felnőtt NB I-ben szerepel. Remek formában vannak, támadásban nagyon kreatívak, gyorsak a lerohanásaink, indításaink. Védekezésben kell még előrelépni, de összességében nagyon együtt van a csapat.”

A válogatott csütörtökön kora délután kezdi meg szereplését Szlovéniában a román válogatott ellen. A csoportokból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

U19-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA
A magyar válogatott csoportmérkőzései
Július 27.
13:00 Magyarország–Románia
Július 28.
13:00 Hollandia–Magyarország
Július 30.
13:00 Magyarország–Svédország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetnek

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…