HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.07.26 15:10 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi, leány U19-es Eb: éremért utazik, a románok ellen kezd a magyar válogatott

Éremesélyesként utazik a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságra a magyar leányválogatott. Hajdu János csapata csütörtökön kora délután Románia ellen kezdi a kontinensviadalt

HIRDETÉS

Bruckner Vince Nem titok, éremért utazik a szlovéniai Európa-bajnokságra az U19-es leányválogatott. Hajdu János csapata ugyanakkor nem került könnyű csoportba, mivel a nagy rivális románok mellett Hollandiával és Svédországgal szerepel majd ugyanabban a négyesben.

A junior leányválogatott éremért utazik Szolvéniába Forrás: keziszovetseg.hu

A junior leányválogatott éremért utazik Szlovéniába  •  Forrás: keziszovetseg.hu

A szövetségi edző nem sokkal az Európa-bajnokság előtt elemezte honlapunknak a juniorválogatott helyzetét:

„Júniusban kezdtük az öthetes felkészülésünket a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra, s ez úgy gondolom, jól sikerült. Fontos állomás volt a Négy Nemzet Tornája, amelyet annak fényében különösen nagy fegyvertény volt megnyerni, hogy a címvédő dánokat is megelőztük. Ami a csoportellenfeleket illeti, a románokat ismerjük, két éve játszottunk ellenük Macedóniában. A holland együttes is veszélyes lehet, rendkívül gyors kézilabdát játszik. A célunk minimum a második hely a csoportban, azt követően pedig a négy közé jutást szeretnénk kivívni.”

Ezt a menetrendet mi készséggel elfogadjuk.

A magyar leány-juniorválogatott kerete
Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA)
Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA)
Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA)
Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (DKKA)
Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)

Ezt követően Hajdu János kitért saját csapata erősségeire is, amelyek alapján minden adott a nagy cél megvalósításához:

„Sok kiváló játékosunk van, majdnem mindegyikük a felnőtt NB I-ben szerepel. Remek formában vannak, támadásban nagyon kreatívak, gyorsak a lerohanásaink, indításaink. Védekezésben kell még előrelépni, de összességében nagyon együtt van a csapat.”

A válogatott csütörtökön kora délután kezdi meg szereplését Szlovéniában a román válogatott ellen. A csoportokból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

U19-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA
A magyar válogatott csoportmérkőzései
Július 27.
13:00 Magyarország–Románia
Július 28.
13:00 Hollandia–Magyarország
Július 30.
13:00 Magyarország–Svédország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS