utanpotlassport.hu 2017.05.16 19:16 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi: kikapott a váciaktól a férfi NB I-ben a juniorválogatott

A férfi kézilabdázók junior-válogatottja, szoros mérkőzésen, két góllal maradt alul a Váccal szemben a soros élvonalbeli mérkőzésén. Gyurka János együttese szerdán a Budakalász ellen zárja az NB I-es félszezont.

L. G. A végéhez érkezett a férfi junior kézilabda-válogatott NB I-es szerepelése, Gyurka János együttese a héten az utolsó etapot játssza az élvonalbeli klubok ellen. Kedden a Vác látogatott Balatonboglárra, szerdán pedig utolsóként a Budakalász érkezik.

gyurka_janos_csehp01

Gyurka János csapata szoros meccset játszott

A tízedik helyezett váciak alaposan megizzadtak a fiatalok ellen, akik végig nagy csatára késztették ellenfelüket. A félidőben egyetlen találat választotta el a csapatokat, a váciak 15-14-re vezettek. Az előny végül náluk maradt a mérkőzés végét jelző dudaszóig: szoros mérkőzésen két góllal, 32-30-ra jobbnak bizonyultak.

A találkozót különtudósítónk, Borzas Uros, a NEKA és a juniorválogatott irányítója értékelte honlapunknak:
„Nehezen indult a mérkőzés, érezhető volt, hogy a szezon végén járunk, és kicsit fáradtabbak vagyunk már. A Vác komolyan vette a találkozót, és mi is motiváltak voltunk, így szoros csatát vívtunk. Az első félidőben jobban védekeztünk, mint a másodikban, de a támadójátékunk végig működött. Úgy érzem, jól szálltam be a meccsbe, lőttem három gólt, és adtam öt-hat gólpasszt bejátszásból, tizenhét évesen azért ez nem rossz. Biztos vagyok benne, hogy az algériai világbajnokságon meglesz az eredménye az élvonalbeli csapatok ellen szerzett tapasztalatoknak. Nem tudom, helyet kapok-e a vébékeretben, remélem, hogy igen, de ha mégsem, akkor sok sikert kívánok a csapatnak, és drukkolni fogok nekik a távolból is.”

A juniorválogatott szerdán 16 órakor a bajnokság meglepetéscsapata, a negyedik helyen záró Budakalász ellen lép pályára, és búcsúzik az élvonalbeli megméretéstől.

A junior kézilabda-válogatottak „félig” játszanak az évadban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét.

A korábbi mérkőzések:
Juniorválogatott–Orosháza 26-31
Juniorválogatott–Balatonfüred 29-32
Juniorválogatott–Balmazújváros 30-21
Juniorválogatott–Grundfos Tatabánya 28-31
Juniorválogatott–MOL-Pick Szeged 22-30
Juniorválogatott–Eger SBS Eszterházy 37-24
Juniorválogatott–Mezőkövesd 28-29
Juniorválogatott– Telekom Veszprém 27-31
Juniorválogatott–Csurgó 30-26
Juniorválogatott–Cegléd 36-29
Juniorválogatott–Sport36-Komló 31-35 
Juniorválogatott–Gyöngyös 26-24

A FÉRFI-JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSE
Juniorválogatott–Vác 30-32 (14-15)
Balatonboglár, 100 néző. V.: Kovács M., Wenzel
Juniorválogatott: Rózsavölgyi, Győri K. (kapusok), Borzas 3, Déber, Fekete 5, Gábor 3, Kovács M. 3, Máthé 2, Ménfői 2, Nemes 6, Schmid 1, Szilágyi, Szita 4, Ubornyák 1. Szövetségi edző: Gyurka János
Vác: Drissi, Vitáris 1 (kapusok), Czene 1, Császár F. 1, Koller 2, Lendvay 1, Pavlovics, Popovic 3, Stanojevic 1, Topic 8, Tyiskov 4, Vasic 10. Edző: Gúnya Péter

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.