utanpotlassport.hu 2017.05.16 19:16 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi: kikapott a váciaktól a férfi NB I-ben a juniorválogatott

A férfi kézilabdázók junior-válogatottja, szoros mérkőzésen, két góllal maradt alul a Váccal szemben a soros élvonalbeli mérkőzésén. Gyurka János együttese szerdán a Budakalász ellen zárja az NB I-es félszezont.

L. G. A végéhez érkezett a férfi junior kézilabda-válogatott NB I-es szerepelése, Gyurka János együttese a héten az utolsó etapot játssza az élvonalbeli klubok ellen. Kedden a Vác látogatott Balatonboglárra, szerdán pedig utolsóként a Budakalász érkezik.

gyurka_janos_csehp01

Gyurka János csapata szoros meccset játszott

A tízedik helyezett váciak alaposan megizzadtak a fiatalok ellen, akik végig nagy csatára késztették ellenfelüket. A félidőben egyetlen találat választotta el a csapatokat, a váciak 15-14-re vezettek. Az előny végül náluk maradt a mérkőzés végét jelző dudaszóig: szoros mérkőzésen két góllal, 32-30-ra jobbnak bizonyultak.

A találkozót különtudósítónk, Borzas Uros, a NEKA és a juniorválogatott irányítója értékelte honlapunknak:
„Nehezen indult a mérkőzés, érezhető volt, hogy a szezon végén járunk, és kicsit fáradtabbak vagyunk már. A Vác komolyan vette a találkozót, és mi is motiváltak voltunk, így szoros csatát vívtunk. Az első félidőben jobban védekeztünk, mint a másodikban, de a támadójátékunk végig működött. Úgy érzem, jól szálltam be a meccsbe, lőttem három gólt, és adtam öt-hat gólpasszt bejátszásból, tizenhét évesen azért ez nem rossz. Biztos vagyok benne, hogy az algériai világbajnokságon meglesz az eredménye az élvonalbeli csapatok ellen szerzett tapasztalatoknak. Nem tudom, helyet kapok-e a vébékeretben, remélem, hogy igen, de ha mégsem, akkor sok sikert kívánok a csapatnak, és drukkolni fogok nekik a távolból is.”

A juniorválogatott szerdán 16 órakor a bajnokság meglepetéscsapata, a negyedik helyen záró Budakalász ellen lép pályára, és búcsúzik az élvonalbeli megméretéstől.

A junior kézilabda-válogatottak „félig” játszanak az évadban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét.

A korábbi mérkőzések:
Juniorválogatott–Orosháza 26-31
Juniorválogatott–Balatonfüred 29-32
Juniorválogatott–Balmazújváros 30-21
Juniorválogatott–Grundfos Tatabánya 28-31
Juniorválogatott–MOL-Pick Szeged 22-30
Juniorválogatott–Eger SBS Eszterházy 37-24
Juniorválogatott–Mezőkövesd 28-29
Juniorválogatott– Telekom Veszprém 27-31
Juniorválogatott–Csurgó 30-26
Juniorválogatott–Cegléd 36-29
Juniorválogatott–Sport36-Komló 31-35 
Juniorválogatott–Gyöngyös 26-24

A FÉRFI-JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSE
Juniorválogatott–Vác 30-32 (14-15)
Balatonboglár, 100 néző. V.: Kovács M., Wenzel
Juniorválogatott: Rózsavölgyi, Győri K. (kapusok), Borzas 3, Déber, Fekete 5, Gábor 3, Kovács M. 3, Máthé 2, Ménfői 2, Nemes 6, Schmid 1, Szilágyi, Szita 4, Ubornyák 1. Szövetségi edző: Gyurka János
Vác: Drissi, Vitáris 1 (kapusok), Czene 1, Császár F. 1, Koller 2, Lendvay 1, Pavlovics, Popovic 3, Stanojevic 1, Topic 8, Tyiskov 4, Vasic 10. Edző: Gúnya Péter

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…