Kézi: háromszáz gyerkőc a II. Neka Lurkófesztiválon

Vágólapra másolva!
2017.10.31. 16:25
Címkék
Közel háromszáz gyerkőc vett részt Balatonbogláron a II. NEKA Lurkófesztiválon. Az egész napos rendezvény a 6-10 év közötti fiataloknak szólt, a foglalkozást a Nemzeti Kézilabda Akadémia edzői és munkatársai vezették.

UP-infoNeonzöldbe öltözött hétvégén a balatonboglári Sportcsarnok a második alkalommal megrendezett NEKA Lurkófesztiválon. Közel háromszáz gyerek viselte a Nemzeti Kézilabda Akadémia pólóját, a fiatalok a programhoz csatlakozó tíz város – Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Gamás, Mernye, Nádasd, Sopron, Kapuvár, Somogyvár, Szőlősgyörök – iskoláiból érkeztek, és izgatottan várták az egész napos rendezvényt.UP-infoNeonzöldbe öltözött hétvégén a balatonboglári Sportcsarnok a második alkalommal megrendezett NEKA Lurkófesztiválon. Közel háromszáz gyerek viselte a Nemzeti Kézilabda Akadémia pólóját, a fiatalok a programhoz csatlakozó tíz város – Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Gamás, Mernye, Nádasd, Sopron, Kapuvár, Somogyvár, Szőlősgyörök – iskoláiból érkeztek, és izgatottan várták az egész napos rendezvényt.

A megnyitónMocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a májusi első fesztiválhoz hasonlóan, ezúttal is az akadémia két kiváló edzője,Siti BeaésBohus Beavezényelte a bemelegítést.

Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkó Fesztiválon Forrás: neka.hu
Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkó Fesztiválon Forrás: neka.hu

Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkófesztiválján  •  Forrás: neka.hu

A gyerekek azt követően a tizenhárom állomásból álló pályát teljesítették nagy lelkesedéssel, az egyes feladatokat az akadémia trénerei és munkatársai koordinálták. A sorversenyek, a cselező és a célbadobó játékok, a szivacskézilabda-mérkőzések és a szellemi feladatoktól alaposan elfáradtak a fiatalok, akik aztán jókedvűen mesélték az élményeiket a szüleiknek is.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia által 2017 áprilisában elindított NEKA Lurkóprogram a sportág népszerűsítését tűzte ki célul a 6-10 éves gyerekek körében, szélesítve az iskolai utánpótlás-tömegbázist. A programba bevont minden érintettnek biztosítottak a NEKA által kínált lehetőségek, és a megcélzott korcsoportokra kidolgozott fejlesztési módszertan alkalmazása. Az akadémia szakedzői és munkatársai mentorként segítik az iskolákban zajló játékos kézilabda-foglalkozásokat, megfelelő edzéstervet biztosítva a képzéshez.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik