Kézi: győzelemmel lett második a serdülő-fiúválogatott Kielcében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 19:02
Címkék
Utolsó mérkőzésén ugyan 30-29-re nyert Izrael ellen, de a lengyelek gólzáporos sikere miatt végül második lett a serdülőfiú-kézilabdaválogatott a Kielcében rendezett négyes tornán.

reb Izrael válogatottja ellen zárták a fiú serdülő kézilabdázók a lengyelországi viadalt. A társaság a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készül, s az EYOF-ra való gyakorlás jegyében utazott el Kielcébe.reb Izrael válogatottja ellen zárták a fiú serdülő kézilabdázók a lengyelországi viadalt. A társaság a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készül, s az EYOF-ra való gyakorlás jegyében utazott el Kielcébe.

vago_attila01_csehp
vago_attila01_csehp

Második lett a serdülőválogatott Kielcében  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter (archív)

Mint arról beszámoltunk, az első mérkőzésen Vágó Attila szövetségi edző tanítványai26-22-re győztek Norvégia ellen,a házigazda lengyelekkel azonban nem bírtak, s bár csak kevésen múlt a siker, végül egy pontnak (26-26) örülhetett a csapat.

A záráson a magyar együttes végig nagy csatát vívott a nem elsősorban a nívós kézilabda-kultúrájukról ismert izraeliekkel. A rivális gólfelelőse Ilaj Turkenic volt, aki tíz találatig meg sem állt. A magyaroknál azonban több kiemelkedő egyéni teljesítmény akad: Czakó Áron hétszer, Bálint Bence hatszor, míg Papp Krisztián ötször vette be az ellen kapuját, és 30-29-es magyar siker született.

Ahhoz, hogy ne csak a meccset, hanem a tornát is a Vágó Attiláék nyerjék, a házigazda betlije kellett volna. Csakhogy a lengyelek egyáltalán nem botlottak a norvégok ellen: 33-22-re nyertek, így otthon tartották a kupát.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

SERDÜLŐ FIÚ KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
Magyarország–Izrael 30-29 (13-12)
Kielce, játékvezetők: Chodorek, Popiel (lengyelek)
ach. Szövetségi edző: Marcin Smolarczyk
Magyarország: Bálint 6, Czakó 7, Dely, Dobi, Fülöp, Gál 1, Győri, Kecskés 1, Kovács G., Kurucz 1, Merkovszki, Papp B. 3, Papp K. 5, Szász 3, Szép-Kis, Tóth Pa., Tóth Pé., Vajda 3. Szövetségi edző: Vágó Attila
Izrael: Amiel 2, Farkas, Gertner, Lumbroso 3, Moszindi 6, Motola 1, Pinto 2, Rif, Szahar, Snejder 1, Semen 1, Szluk 1, Tkacs 2, Tszarfati, Turkenic 10, Zagainov. Szövetségi edző: Oded Iszrael Butenko
Kiállítások: 16, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3
A másik mérkőzésen: Lengyelország–Norvégia 33-22
A torna végeredménye: 1. Lengyelország 5 pont (+21), 2. Magyarország 5 (+5), 3. Izrael 2 (-4), 4. Norvégia 0 (-22)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik