Kézi: győzelemmel kezdett a fiú-serdülőválogatott Kielcében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 07:41
Címkék
A félidőben is négy góllal vezettek, s végül 26-22-re nyertek a serdülő fiú kézilabdázók a norvégek ellen a Lengyelországban zajló felkészülési tornán. Vágó Attila szövetségi edző csapata ma (szombat) este nyolctól a házigazdával mérkőzik meg Kielcében.

reb El nem ítélhető módon pénteken délután hat órától minden kézilabda-szurkoló tekintete a CSM București–Ferencváros női Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első felvonására szegeződött (mint ismert, a vendég zöld-fehérek 30-25-re kikaptak a címvédőtől). Pedig északabbra ugyancsak magyarokért szurkolhattunk: nem sokkal azután, hogy a leány ifjúsági válogatott (az U17-esek) hazai négyes tornán vett részt, a serdülő-fiúegyüttes lengyelországi felkészülési viadalra utazott.reb El nem ítélhető módon pénteken délután hat órától minden kézilabda-szurkoló tekintete a CSM București–Ferencváros női Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első felvonására szegeződött (mint ismert, a vendég zöld-fehérek 30-25-re kikaptak a címvédőtől). Pedig északabbra ugyancsak magyarokért szurkolhattunk: nem sokkal azután, hogy a leány ifjúsági válogatott (az U17-esek) hazai négyes tornán vett részt, a serdülő-fiúegyüttes lengyelországi felkészülési viadalra utazott.

vago_attila01_csehp
vago_attila01_csehp

Vágó Attila csapata sikerrel kezdett Kielcében  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

Vágó Attila szövetségi edző válogatottja – akárcsak a lányoké – a közelgő győri Európa Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készül, ennek jegyében Norvégia, Lengyelország és Izrael együttesével csap össze Kielcében.

A nyitányon a norvég volt az ellenfél: a helyszínről érkező információk szerint végig magabiztosan játszott a magyar csapat, s nem volt kérdés, hogy legyőzi a hagyományosan gyors skandináv kézilabdát játszó riválist. Bálint Bence (portré itt) a maga hat góljával a mérkőzés legeredményesebbje lett, de a magyarok közül Vajda Huba (portré itt) is öt találatig jutott. Este 8-tól a házigazda lengyelek ellen lép pályára a társaság, míg vasárnap 14 órától Izrael csapata ellen zárja a viadalt.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

SERDÜLŐ FIÚ KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
Magyarország–Norvégia 26-22 (15-11)
Kielce, játékvezetők: Chodorek, Popiel (lengyelek)
Magyarország: Bálint 6, Czakó, Dely, Dobi 1, Fülöp, Gál 1, Győri, Kecskés 1, Kovács G., Kurucz 3, Merkovszki, Papp B. 1, Papp K., Szász 2, Szép-Kis 2, Tóth Pa., Tóth Pé. 4, Vajda 5. Szövetségi edző: Vágó Attila
Norvégia: Christiansen 4, Daling 1, Elverhøy, Falck 4, Fiala, Hübert 1, Jansen, Jensen 1, Karlsen 1, Langerud, Lindquist, Petersen 5, Sjursen 1, Sømme 4, Thorsen. Szövetségi edző: Kritoffer Froestad
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik