Kézi: férfi-juniorválogatottunk megnyerte a Négy Nemzet-tornát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 20:22
Címkék
A magyar férfi-juniorválogatott megnyerte a Balatonbogláron megrendezett Négy Nemzet Tornáját, miután a harmadik mérkőzését is megnyerte. Gyurka János korosztályos kézilabda-világbajnokságra készülő együttese zárásként az oroszokat múlta felül.

L. G. Az utolsó napjához érkezett a balatonboglári Négy Nemzet Tornája, amelyen a magyar férfi junior kézilabda-válogatott az első két mérkőzését egyaránt megnyerte. Ugyan a felkészülési tornán nem az eredmény a legfontosabb, de szögezzük le, hogy az oroszok ellen már a döntetlen is elég lett volna Gyurka János együttesének az első helyhez. A magyar válogatott nem számolgatott, inkább a harmadik mérkőzését is megnyerte: 33-28-ra múlta felül az oroszokat.L. G. Az utolsó napjához érkezett a balatonboglári Négy Nemzet Tornája, amelyen a magyar férfi junior kézilabda-válogatott az első két mérkőzését egyaránt megnyerte. Ugyan a felkészülési tornán nem az eredmény a legfontosabb, de szögezzük le, hogy az oroszok ellen már a döntetlen is elég lett volna Gyurka János együttesének az első helyhez. A magyar válogatott nem számolgatott, inkább a harmadik mérkőzését is megnyerte: 33-28-ra múlta felül az oroszokat.

IMG_8467
IMG_8467

A tornagyőztes juniorválogatott  •  Forrás: MKSZ

„Mindegyik csapat mérkőzésről mérkőzésre fejlődött a tornán, és mi sem tettünk másként. Sikerült felülmúlnunk az előző napi játékunkat, gyorsabban, pontosabban és szervezettebben kézilabdáztunk. Ahogy eddig is, most is mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra – értékel honlapunknak Gyurka János szövetségi edző. – Az elején az erősebb és magasabb orosz játékosokat nem tudtuk megállítani, így könnyű gólokat dobtak, de aztán feljavult a védekezésünk, és felőröltük az ellenfelet. Belekényszerítettük őket a hibákba, így el tudtunk lépni, és végül győznünk is sikerült.”

A felkészülési torna után egy napig még Balatonbogláron marad a csapat, majd minden játékos hazatérhet az otthonába. Hétfőn újra Bogláron találkozik a keret, amely kedden és szerdán Dabason gyakorol, majd indul Algériába, a junior-világbajnokságra.

„Nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez a torna, a résztvevők modellezték a világbajnoki csoportellenfeleinket, még ha ott erősebb csapatokkal is találkozunk. Új variációkat tudtunk gyakorolni, amelyeket élesben is szeretnénk bevetni, ráadásul nyitott védekezés és hatos fal ellen is volt lehetőségünk játszani.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik