Kézi: félezer diák versengett a budaörsi klub iskolai programjának záróbuliján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.13. 12:15
Címkék
Nagyjából ötszáz gyermek kézilabdázott pénteken Budaörsön, a kézilabdaklub iskolai programjának záróeseményén, a Decathlon-kupán. Neukum Tamás szakmai igazgató szerint a szisztémának is köszönhető, hogy noha nagyjából húsz évig hiányzott Budaörsről a kézilabda, jelenleg mégis széles az utánpótlásbázis.

reb Nyolc partneriskola, ötvenegy csapat, majdnem ötszáz kisgyerek – tetszetős számsor. A budaörsi kézilabdaklub immár hat évet működteti iskolai programját, s a tanévet esztendőről esztendőre a Decathlon-kupával zárja. A pénteken tartott viadal ismét hangulatosra, színesre sikerült – éppen olyanra, amilyennek lennie kell ahhoz, hogy a sportág felé irányítsa a kisiskolások figyelmét.reb Nyolc partneriskola, ötvenegy csapat, majdnem ötszáz kisgyerek – tetszetős számsor. A budaörsi kézilabdaklub immár hat évet működteti iskolai programját, s a tanévet esztendőről esztendőre a Decathlon-kupával zárja. A pénteken tartott viadal ismét hangulatosra, színesre sikerült – éppen olyanra, amilyennek lennie kell ahhoz, hogy a sportág felé irányítsa a kisiskolások figyelmét.

budaorskezi
budaorskezi

Jól sikerült Budaörsön a Decathlon-kupa  •  Forrás: Budaörs Handball

A harmadik és negyedik osztályos lányok és fiúk abszolút versengését a Budaörsi I. Számú Általános Iskola nyerte meg (az eredményeket a Budaörs honlapján nézheti meg, akárcsak a Decathlon-kupáról készült videót).

„Húsz évig nem létezett Budaörsön kézilabda, most mégis a legjelentősebb utánpólásbázissal bíró klubok egyike a mienk – jegyzi meg Neukum Tamás szakmai igazgató. – Ebben nagy szerepe van a hat éve működő iskolai programunknak, amely segít megismertetni a sportágat a gyerekekkel és a szülőkkel.”

Hetente egyszer a klub utánpótlásedzői tartanak testnevelésórát a partneriskolákban, de nemcsak a trénerek, hanem a felnőttcsapat játékosai is foglalkoznak a kicsikkel. Így például a Győrrel Bajnokok Ligája-győztes Hornyák Ágnes, aki a következő tanévtől az iskolai programért felel.

„Nincsenek statisztikáink arról, hányan lettek igazolt sportolói a klubnak azok közül, akik az iskolai programunk keretében találkoztak a kézilabdával. Ugyanakkor jelzésértékű, hogy jövőre például a nagy létszám miatt három csapatot kell indítanunk az U13-as leánybajnokságban.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik