Kézi: elrajtolt a gyermekbajnokság is, a döntőket a tavasz végén rendezik

Vágólapra másolva!
2017.09.18. 16:21
Címkék
Megkezdődött a kézilabda gyermekbajnoksága is, amelyben a fiúk és lányok mezőnyében is négy-négy osztályban küzdenek a fiatalok. Hosszú szezon elé néznek az együttesek. A döntőket tavasz végén rendezik.

UP-infoSzeptemberben nemcsak a nagyobb nyilvánosságot élvező serdülő- és ifjúsági ligák rajtoltak, hanem a hétvégén megkezdődött a gyermekbajnokság is. A 14 éven aluli játékosok rendkívül jól szervezett bajnoki rendszerben küzdenek fordulóról fordulóra.UP-infoSzeptemberben nemcsak a nagyobb nyilvánosságot élvező serdülő- és ifjúsági ligák rajtoltak, hanem a hétvégén megkezdődött a gyermekbajnokság is. A 14 éven aluli játékosok rendkívül jól szervezett bajnoki rendszerben küzdenek fordulóról fordulóra.

A fiúk mezőnyében a 14 éven aluliak között három szinten szerepelnek a csapatok. Az első osztályban négy csoportba sorolják az együtteseket: két keleti és két nyugati régióba, tehát területi alapon. És a kisebb, kevésbé ismert klubok mellett, a felnőttkorosztályban sikeres klubok már itt is megjelennek, mint például a Telekom Veszprém, a Pick Szeged vagy a Grundfos Tatabánya, és persze a címvédő PLER Budapest is.

Az U13-as leányok között címvédő szombathelyiek (zöldben) az idén eddig egyszer nyertek, egyszer kikaptak Forrás: szombathelyikezilabda.hu
Az U13-as leányok között címvédő szombathelyiek (zöldben) az idén eddig egyszer nyertek, egyszer kikaptak Forrás: szombathelyikezilabda.hu

Az U13-as leányok között címvédő szombathelyiek (zöldben) az idén eddig egyszer nyertek, egyszer kikaptak  •  Forrás: szombathelyikezilabda.hu

A riválisok öt alkalommal találkoznak, mindig más helyszínen játsszák a mérkőzéseket, egy játéknapon az összes csapatnak két találkozója van, amelyek alapján a hatos csoportokból a legjobb kettő jut az országos döntőbe.Az U12-esek között is a tavaszi döntőben dől el az aranyérem sorsa, náluk azonban még több csoportból juthatnak tovább a legjobbak.

A lányok versengésében is hasonló a helyzet, annyi a különbség, hogy a nagyok korosztálya az U13-asokat jelenti, míg a kisebbek mezőnyében az U11-esek szerepelnek. Előbbiben természetesen az idén is indul a címvédő Szombathely, de a kihívók között találjuk a Győr, az FTC, a Dunaújváros csapatát is.

Összegezve: hosszú szezon elé néznek az együttesek, a döntőket tavasz végén rendezik.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik