Kézi: elismerés egyre-másra a 17 éves Kácsor Grétának

Vágólapra másolva!
2018.01.20. 18:02
Címkék
Sikeres napokat tudhat maga mögött a váciak 17 éves kézilabdázója, Kácsor Gréta. A balátlövőt az év ifjúsági játékosának választották, és meghívták a felnőttválogatott összetartására. Természetesen örül a kerettagságnak és a kitüntetésnek, de már a 2018-as céljaira koncentrál.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Eseménydús heteken, hónapokon van túl a Váci NKSE 17 éves kézilabdázója, Kácsor Gréta. A balátlövő többször szerepelt felkészülési mérkőzésen a juniorválogatottban, megválasztották az év ifjúsági kézilabdázójának, valamint meghívót kapott a felnőttválogatott január 22-i összetartására.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Eseménydús heteken, hónapokon van túl a Váci NKSE 17 éves kézilabdázója, Kácsor Gréta. A balátlövő többször szerepelt felkészülési mérkőzésen a juniorválogatottban, megválasztották az év ifjúsági kézilabdázójának, valamint meghívót kapott a felnőttválogatott január 22-i összetartására.

A 17 éves Kácsor Grétát először hívták be a felnőttválogatottba
A 17 éves Kácsor Grétát először hívták be a felnőttválogatottba

A 17 éves Kácsor Grétát először hívták meg a felnőttválogatottba

Arra, hogy Kim Rasmussentől is lehetőséget kap a bizonyításra, még Gréta sem számított:
„Természetesen meglepett, hogy meghívtak a siófoki összetartásra, hiszen korábban még ez nem került szóba. Nagyon várom már, hogy megmutassam, mire vagyok képes, emellett pedig nagyon jól esik, hogy a szövetségi kapitány kíváncsi a fiatal játékosokra, így rám is.”

A kerethirdetést nem sokkal másik, szintén fontos esemény előzte meg: a szövetség elnöksége megválasztotta az év legjobbjait, köztük Kácsort az esztendő ifjúsági leány játékosának.

A váci átlövő, aki az EYOF-győztes és Eb-bronzérmes U17-es válogatott tagja is volt, természetesen örül az egyéni elismerésnek:
„Megtisztelő. Erős korosztály a miénk, nagyszerűen szerepeltünk a nyáron, ezért különösen örülök, hogy a sok remek játékos közül engem láttak a legjobbnak.”

Grétára nemcsak Rasmussen és az elnökség, hanem a női juniorválogatott szövetségi edzője, Hajdu János is felfigyelt, s többször kipróbálta őt csapatában az ősszel.

„Először fura volt, hiszen teljesen új közegbe kerültem, ahol a legtöbb játékos már évek óta játszik abban a csapatban. A végére szerintem egész jól belejöttem, remélem, lesz még lehetőségem ott játszani.”

Egyszerre három bajnokságban játszik: a mostani idényben szerepelt már az NB I-ben, az NB I/B-ben illetve a korosztályos ligában. Ő azonban azt mondja, nem okoz neki gondot a többfrontos helytállás:
„Az ifik között már viszonylag keveset játszom, úgyhogy annyira nem súlyos a helyzet. Meg egyébként is, fiatalon az a fontos, hogy sok meccsen pályára lépjen az ember. Külön öröm, hogy Vácon ezzel a fiatal csapattal is negyedikek vagyunk a bajnokságban, folyamatosan kapom a lehetőséget, így minden adott a fejlődésemhez.”

2018-ban a pályán kívül is lesz feladata, hiszen érettségizik. Ezért a következő hónapokban az iskolára is koncentrálnia kell:
„Tavaly óta magántanuló vagyok, így a suli nem jelent mindennapos elfoglaltságot, ráadásul az iskolában rendesek, sokat segítenek. Viszont közeleg az érettségi, arra keményen készülök, szeretném, ha az is jól sikerülne."

Ami pedig a kézilabdás célokat illeti, Kácsor örülne, ha a Vác együttesével a bajnokság végén is a negyedik-ötödik helyen állnának. A válogatottal pedig újabb sikeres nyarat zárna, a négy közé jutást egyértelműen elérhetőnek látja a lengyelországi U18-as vb-n.

Egyéb korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik