Kézi: az ifjúsági fiú- és a serdülő-leányválogatott az ORV-re utazik

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 12:52
Címkék
A következő másfél hétben három korosztályos kézilabda-válogatott is szóhoz jut: az ifjúsági fiúk és a serdülő lányok a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén bizonyíthatnak, míg a női juniorcsapat NB I-es mérkőzést játszik a Kecskemét ellen.

B. V. – utanpotlassport.huSűrű program vár a korosztályos kézilabda-válogatottakra, hiszen a nyári világversenyek előtt még számos összetartás, felkészülési mérkőzés, illetve torna követi egymást. A juniorok NB I-es csapatok ellen küzdenek, míg a fiatalabbak többnyire egykorú riválisaik ellen készülnek a világ- és Európa-bajnokságra.B. V. – utanpotlassport.huSűrű program vár a korosztályos kézilabda-válogatottakra, hiszen a nyári világversenyek előtt még számos összetartás, felkészülési mérkőzés, illetve torna követi egymást. A juniorok NB I-es csapatok ellen küzdenek, míg a fiatalabbak többnyire egykorú riválisaik ellen készülnek a világ- és Európa-bajnokságra.

Legközelebb a fiú ifjúsági válogatott kerül a középpontba, miután a hét végén Lengyelországban vesz részt az Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen a házigazdák mellett a csehekkel és a szlovákokkal is megmérkőznek. A viadalt hétfőtől szerdáig közös összetartás előzte meg Balatonbogláron. Az együttest ősszel vette át a nyáron még a juniorválogatottat irányító Gyurka János, csapata fő megméretése az augusztusi horvátországi U18-as Európa-bajnokság lesz.

A női juniorválogatott NB I-es meccsekkel hangol a hazai rendezésű vb-re Forrás: MKSZ
A női juniorválogatott NB I-es meccsekkel hangol a hazai rendezésű vb-re Forrás: MKSZ

A női juniorválogatott NB I-es meccsekkel hangol a hazai rendezésű vb-re  •  Forrás: MKSZ

Egy héttel később az ifjúsági fiúkat követik a serdülő leányok. Az ifj. Kiss Szilárd vezette társaság szintén ORV-n vesz részt hasonló válogatottak ellen Lengyelországban. Miután a legfiatalabbaknak még nem rendeznek világversenyt minden esemény kiemelt jelentőségű. Az együttes jó formában van, néhány napja kétszer is magabiztosan győzte le a szerbek korosztályos csapatát.

Emellett a juniorok is nagy feladatok előtt állnak, a nyári események előtt még megmérkőznek az NB I-es mezőny nagy részével. A hazai rendezésű U20-as világbajnokságra készülő leányok legközelebb hétfőn játszanak a Kecskemét csapatával, míg az Eb-re hangoló fiúk csak jövőre játsszák le a következő összecsapásukat, a Dabas ellen.

Természetesen az ifjúsági leányválogatottról sem szabad elfeledkezni: az EYOF-győztes és Eb-bronzérmes társaság továbbra is Bohus Bea irányításával készül, és a nyári lengyelországi világbajnokságra az újabb jó szereplés reményében utazhat.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik