Kézi: a női juniorválogatott két meccset játszik Norvégiában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.24. 12:34
Címkék
A nagyválogatott mellett a női juniorcsapat is Norvégiában készül, a házigazdákkal játszik szombaton és vasárnap a Möbelringen-kupa keretében. Ezzel párhuzamosan csütörtök este a felnőttek oroszok elleni mérkőzésén Háfra Noémi (19) két gólt is szerzett.

B. V. − utanpotlassport.hu A felnőttekhez hasonlóan a női juniorválogatott is Norvégiában készül. Hajdu János együttese ugyan a nagyokkal ellentétben nem a felkészülés finisében tart, mivel csak nyáron játszik tétmérkőzést, de mindenképpen hasznos tapasztalatokat szerezhet az északi túrán.B. V. − utanpotlassport.hu A felnőttekhez hasonlóan a női juniorválogatott is Norvégiában készül. Hajdu János együttese ugyan a nagyokkal ellentétben nem a felkészülés finisében tart, mivel csak nyáron játszik tétmérkőzést, de mindenképpen hasznos tapasztalatokat szerezhet az északi túrán.

Háfra Noémi és Klujber Katrin (10) a nyáron már egy csapatban játszik, előbbi azonban egyelőre a felnőttválogatottal szerepel Forrás: MKSZ
Háfra Noémi és Klujber Katrin (10) a nyáron már egy csapatban játszik, előbbi azonban egyelőre a felnőttválogatottal szerepel Forrás: MKSZ

Háfra Noémi (5) és Klujber Katrin (10) a nyáron már egy csapatban játszik, előbbi azonban egyelőre a felnőttválogatottal szerepel  •  Forrás: MKSZ

A nyári U19-es Európa-bajnokságon a negyedik helyen végzett társaság a Möbelringen-kupa két napja alatt két mérkőzést játszik a norvégok ellen, s készül a júliusi hazai rendezésű világbajnokságra.

Azonban felkészülési torna ide vagy oda, a magyar válogatott roppant erős kerettel utazott el Norvégiába, hiszen a játékosok között szerepel például a BL-ben is remeklő ferencvárosi Faluvégi Dorottya vagy Márton Gréta. De említhetnénk az NB I-ben a mostani idényben már 29 gólt lövő Lakatos Ritát is.

Az erős válogatottból egy játékos hiányzik a társaságból, de – szerencsére – nem sérülés miatt. Háfra Noémit ugyanis Kim Rasmussen a felnőttválogatott vb-keretébe jelölte, így ő most a nagyokkal készül. Pénteken ráadásul ezt parádésan tette, két gólja mellett több hetest és kiállítást harcolt ki; hasznosan játszott az olimpiai bajnok orosz válogatott ellen 35–33-ra elvesztett találkozón.

MÖBELRINGEN-KUPA, STRAUME (NORVÉGIA)
November 25., szombat: Norvégia–Magyarország, 12.
November 26., vasárnap: Norvégia–Magyarország, 10.
A magyar női juniorválogatott kerete
Kapusok: Dányi Bernadett (Mosonmagyaróvári KC), Hlogyik Petra (MTK), Suba
Sára (Vác)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC), Klujber Katrin (DKKA)
Jobbátlövők: Afentáler Sára (Győri Audi ETO), Kuti Bettina (MTK)
Irányítók: Szabó Kitti (NEKA), Lakatos Rita (Vác)
Beállók: Tóvízi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (Budaörs Handball)
Balátlövők: Hornyák Bernadett (Vác), Kácsor Gréta (Vác), Horváth Laura (NEKA)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC)

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik