Kézi: a férfi-juniorválogatott legyőzte a szlovénokat a boglári torna rajtján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 21:42
Címkék
A balatonboglári Négy Nemzet-kézilabdatornán a szlovénok ellen rajtolt a férfi juniorválogatott, és kiélezett csatában, 28-27-re nyert. „A belső védőinktől mindenképpen több faultot várok el”, egyebek között ezzel értékelte a találkozót Gyurka János kapitány.

Leiner SomaGyors, dinamikus szlovén válogatottra számított a juniorválogatottunk szövetségi kapitánya, Gyurka János. Így nem is okozott meglepetést, hogy a Négy Nemzet Tornájának első magyar mérkőzése igen szorosra sikeredett a Balaton-parton.Leiner SomaGyors, dinamikus szlovén válogatottra számított a juniorválogatottunk szövetségi kapitánya, Gyurka János. Így nem is okozott meglepetést, hogy a Négy Nemzet Tornájának első magyar mérkőzése igen szorosra sikeredett a Balaton-parton.

„Már az első tíz percben is látszott, hogy kemény, szoros összecsapás lesz. A szlovén játékosok bizonyították, hogy rendkívül képzettek, bátran vállalták az egy egy elleni szituációkat. Az első harminc percben jól működött a védekezésünk, és végig vezettünk, a szünetre háromgólos előnnyel vonultunk” – kezdte értékelését Gyurka.

Szűk győzelem az első nap Forrás: keziszovetseg.hu
Szűk győzelem az első nap Forrás: keziszovetseg.hu

Szűk győzelem az első nap  •  Forrás: keziszovetseg.hu

A második félidőben gyorsan egyenlítettek a szomszédok, a csapatok attól kezdve fej fej mellett haladtak, az utolsó tíz percre pedig komoly taktikai csata alakult ki, amelyből végül a mieink kerültek ki győztesen, és 28-27-re megnyerték a találkozót.

„A második játékrész feléig lehetőséget kaptak a fiatalabbak is, fontos volt, hogy mindenki pályára kerüljön. A védekezésünk az egész félidőben hagyott kívánnivalót maga után, túl kevés faultunk volt, így sok gólt kaptunk a szélekről. Támadásban belekényszerítettek minket a hibákba, szoros lett a vége, de megérdemelten nyertünk. Összességében nagyon jól szolgálta a felkészülést ez a mérkőzés, hiszen világbajnoki szinvonalú és iramú találkozót játszottunk a nemzetközi élvonalba tartozó szlovénekkel.”

A tornát beharangozó cikkünkben, már írtunk róla, hogy a szövetségi kapitány a játék mely elemeire helyezi a hangsúlyt a tornán, és már az első mérkőzés komoly tanulságokat hozott.

„A belső védőinktől mindenképpen több faultot várok el. Támadásban pontosítanunk kell az elkövetkezendő napokban, nincs klasszikus irányítónk, jobban kell játszanunk nyitott védekezés ellen, illetve az emberelőnyös helyzeteket megoldásában is fejlődésre van szükség.”

Szerdán újabb mérkőzés vár a csapatra: Algériával válogatottja ellen játszik délután négytől.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik