HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.13 21:20 Frissítve: 2018.03.13 21:33

Kézi: a férfi-juniorválogatott legyőzte a Csurgót

Magabiztos sikert aratott az élvonalbeli Csurgó elleni felkészülési mérkőzésén a junior férfi kézilabda-válogatott. A vendégek kezdtek jobban, de a fiatalok még az első félidőben fordítottak, s az előnyt nem is engedték ki a kezükből.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.hu Folytatta élvonalbeli ellenfelekkel vívott mérkőzéseinek sorozatát a junior férfi kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese ezúttal az NB I-ben hetedik helyen álló Csurgó gárdáját fogadta Balatonbogláron.

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A legutóbb januárban pályára lépett együttesnek szüksége is van a minőségi ellenfelekre, hiszen néhány hete megtartották a nyári U20-as Európa-bajnokság sorsolását, és roppant erős csoportba került. A franciákkal, a dánokkal és a portugálokkal is megmérkőzik Szlovéniában.

No, de vissza Balatonboglárra, hiszen egyelőre a Csurgó volt az aktuális ellenfél. A találkozót a vendégek kezdték jobban, tíz perc után már 5–2-re vezettek. A juniorokat azonban nem fogta meg a rossz rajt, s a félidő hajrájára egyenlítettek, sőt, a szünet előtt parádés szériával meg is fordították az eredményt. A mérkőzés feléhez érve négygólos, 14–10-es előnyben voltak.

A szünet után is remekül helytállt, mondhatni, igazi elsőosztályú teljesítményt nyújtott a csapat. A Somogy megyei együttes ugyan tíz perccel a vége előtt két gólra megközelítette a válogatottat, de újra sikerült a ritmusváltás, s visszaállt a négygólos differencia: 29–25-re győzött a juniorcsapat.

A fiatalok közül a legeredményesebb a váciak játékosa, Kecskeméti Tamás volt, ő öt gólig jutott, de rajta kívül is akadtak jó teljesítmények a válogatottban. A Csurgó elleni magabiztos siker okvetlenül biztató.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Férfi juniorválogatott–Csurgó 29–25 (14–10)
Juniorválogatott:
Andó, Deményi (kapusok), Ág 1, Borzas 2, Horváth L., Kecskeméti 5, Kerkovits 1, Kiss D., Máthé 4, Rosta M. 3, Spekhardt 4, Szita 4, Szöllősi, Tóth P., Ubornyák 1, Varga M. 4. Szövetségi edző: Imre Vilmos
Csurgó: Balogh Á, Balogh T. (kapusok), Ferreira 2, Gazdag 2, Géczi Hanusz 2, Jerebie, Josic 1, Kovacevic, Paulovic 1, Radjenovic 5, Szeitl 1, Tóth A. 1, Varjú 7, Vasic, Vasvári 3

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS