HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.13 21:20 Frissítve: 2018.03.13 21:33

Kézi: a férfi-juniorválogatott legyőzte a Csurgót

Magabiztos sikert aratott az élvonalbeli Csurgó elleni felkészülési mérkőzésén a junior férfi kézilabda-válogatott. A vendégek kezdtek jobban, de a fiatalok még az első félidőben fordítottak, s az előnyt nem is engedték ki a kezükből.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.hu Folytatta élvonalbeli ellenfelekkel vívott mérkőzéseinek sorozatát a junior férfi kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese ezúttal az NB I-ben hetedik helyen álló Csurgó gárdáját fogadta Balatonbogláron.

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A legutóbb januárban pályára lépett együttesnek szüksége is van a minőségi ellenfelekre, hiszen néhány hete megtartották a nyári U20-as Európa-bajnokság sorsolását, és roppant erős csoportba került. A franciákkal, a dánokkal és a portugálokkal is megmérkőzik Szlovéniában.

No, de vissza Balatonboglárra, hiszen egyelőre a Csurgó volt az aktuális ellenfél. A találkozót a vendégek kezdték jobban, tíz perc után már 5–2-re vezettek. A juniorokat azonban nem fogta meg a rossz rajt, s a félidő hajrájára egyenlítettek, sőt, a szünet előtt parádés szériával meg is fordították az eredményt. A mérkőzés feléhez érve négygólos, 14–10-es előnyben voltak.

A szünet után is remekül helytállt, mondhatni, igazi elsőosztályú teljesítményt nyújtott a csapat. A Somogy megyei együttes ugyan tíz perccel a vége előtt két gólra megközelítette a válogatottat, de újra sikerült a ritmusváltás, s visszaállt a négygólos differencia: 29–25-re győzött a juniorcsapat.

A fiatalok közül a legeredményesebb a váciak játékosa, Kecskeméti Tamás volt, ő öt gólig jutott, de rajta kívül is akadtak jó teljesítmények a válogatottban. A Csurgó elleni magabiztos siker okvetlenül biztató.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Férfi juniorválogatott–Csurgó 29–25 (14–10)
Juniorválogatott:
Andó, Deményi (kapusok), Ág 1, Borzas 2, Horváth L., Kecskeméti 5, Kerkovits 1, Kiss D., Máthé 4, Rosta M. 3, Spekhardt 4, Szita 4, Szöllősi, Tóth P., Ubornyák 1, Varga M. 4. Szövetségi edző: Imre Vilmos
Csurgó: Balogh Á, Balogh T. (kapusok), Ferreira 2, Gazdag 2, Géczi Hanusz 2, Jerebie, Josic 1, Kovacevic, Paulovic 1, Radjenovic 5, Szeitl 1, Tóth A. 1, Varjú 7, Vasic, Vasvári 3

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS