HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.13 21:20 Frissítve: 2018.03.13 21:33

Kézi: a férfi-juniorválogatott legyőzte a Csurgót

Magabiztos sikert aratott az élvonalbeli Csurgó elleni felkészülési mérkőzésén a junior férfi kézilabda-válogatott. A vendégek kezdtek jobban, de a fiatalok még az első félidőben fordítottak, s az előnyt nem is engedték ki a kezükből.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.hu Folytatta élvonalbeli ellenfelekkel vívott mérkőzéseinek sorozatát a junior férfi kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese ezúttal az NB I-ben hetedik helyen álló Csurgó gárdáját fogadta Balatonbogláron.

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A legutóbb januárban pályára lépett együttesnek szüksége is van a minőségi ellenfelekre, hiszen néhány hete megtartották a nyári U20-as Európa-bajnokság sorsolását, és roppant erős csoportba került. A franciákkal, a dánokkal és a portugálokkal is megmérkőzik Szlovéniában.

No, de vissza Balatonboglárra, hiszen egyelőre a Csurgó volt az aktuális ellenfél. A találkozót a vendégek kezdték jobban, tíz perc után már 5–2-re vezettek. A juniorokat azonban nem fogta meg a rossz rajt, s a félidő hajrájára egyenlítettek, sőt, a szünet előtt parádés szériával meg is fordították az eredményt. A mérkőzés feléhez érve négygólos, 14–10-es előnyben voltak.

A szünet után is remekül helytállt, mondhatni, igazi elsőosztályú teljesítményt nyújtott a csapat. A Somogy megyei együttes ugyan tíz perccel a vége előtt két gólra megközelítette a válogatottat, de újra sikerült a ritmusváltás, s visszaállt a négygólos differencia: 29–25-re győzött a juniorcsapat.

A fiatalok közül a legeredményesebb a váciak játékosa, Kecskeméti Tamás volt, ő öt gólig jutott, de rajta kívül is akadtak jó teljesítmények a válogatottban. A Csurgó elleni magabiztos siker okvetlenül biztató.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Férfi juniorválogatott–Csurgó 29–25 (14–10)
Juniorválogatott:
Andó, Deményi (kapusok), Ág 1, Borzas 2, Horváth L., Kecskeméti 5, Kerkovits 1, Kiss D., Máthé 4, Rosta M. 3, Spekhardt 4, Szita 4, Szöllősi, Tóth P., Ubornyák 1, Varga M. 4. Szövetségi edző: Imre Vilmos
Csurgó: Balogh Á, Balogh T. (kapusok), Ferreira 2, Gazdag 2, Géczi Hanusz 2, Jerebie, Josic 1, Kovacevic, Paulovic 1, Radjenovic 5, Szeitl 1, Tóth A. 1, Varjú 7, Vasic, Vasvári 3

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS