Kézi: a NEKA junior- és ifjúsági leánycsapata is megvédte a bajnoki címét

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.19. 22:46
Címkék
Idegenben ünnepelhetett bajnoki címet a Nemzeti Kézilabda Akadémia junior- és ifjúsági leánycsapata: a Hajdu János, illetve Bohus Beáta irányította korosztály egyaránt megvédte tavalyi elsőségét.

reb A leány utánpótlás-kézilabdázók bajnokságaiban a Dunaújvárosi Kohász és a Nemzeti Kézilabda Akadémia összecsapása eleve csemege. Különösen akkor, ha a bajnoki cím a tét. Márpedig szerda délután a junior és ifjúsági lányok sorozatában is az aranyéremről döntött a NEKA dunaújvárosi vendégszereplése.reb A leány utánpótlás-kézilabdázók bajnokságaiban a Dunaújvárosi Kohász és a Nemzeti Kézilabda Akadémia összecsapása eleve csemege. Különösen akkor, ha a bajnoki cím a tét. Márpedig szerda délután a junior és ifjúsági lányok sorozatában is az aranyéremről döntött a NEKA dunaújvárosi vendégszereplése.

kezibajnok
kezibajnok

Címvédő a juniorcsapat FORRÁS: NEKA

Igaz, egyik sorozatban sem a házigazda volt a vetélytárs, hanem az FTC-NYCS (illetve az ifjúságiaknál a Debrecen). A juniorok között forduló előtt a NEKA 24 mérkőzést lejátszva 12 pontos előnnyel vezette a bajnokságot a 22 meccset vívó ferencvárosiak előtt. A Dunaújváros elleni sikerrel azonban az akadémisták behozhatatlan előnyre tettek szert: kemény összecsapáson végül 27-26-ra győzött a NEKA, így megvédte a 2015-2016-os idényben szerzett bajnoki címét.

Az ifjúságiaknál kicsit alaposabb számolásra volt szükség ahhoz, hogy kijelentsük: ez a korosztály is bajnok. A NEKA idegenben 27-20-ra nyert a Kohász ellen, így 12 pontos előnyre tett szert az FTC-Debt Investtel és a DVSC-TVP-vel szemben. Bár a Ferencváros és a Debrecen matematikailag mégutolérhetné a Balaton-partiakat, az egymás elleni mérkőzések miatt már egyikük sem lehet jobb. Akárcsak a juniorok, az ifjúsági lányok is megismételték a tavalyi diadalt.

Hajdu János szakágvezető köszönetét fejezte ki a lányoknak és a stábnak, amely az egész évben együtt dolgozott s sikerekért, illetve örült annak, hogy a sérültek jó játékkal tértek vissza a pályára – idézte a szakembert a NEKA honlapja.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik