Kézi: a NEKA-lányok nagy meccse az érdi hölgyek ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.26. 15:22
Címkék
Hazai élcsapattal találkozott, de igazán helytállt a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese a női Magyar Kupa harmadik fordulójában. A balatonbogláriak utánpótláskorú játékosokkal felálló együttese a félidőben még vezetett az Érd ellen, amely a szünet után bedarálta, és 31-23-ra legyőzte. Honlapunknak Bohus Bea beszélt a találkozó tapasztalatairól.

B. V.Igazi topcsapat látogatott szerda este Balatonboglárra, női Magyar Kupa-mérkőzésre: a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata az EHF-kupában szereplő Érd együttesét fogadta, amely olyan remek játékosoktól hemzseg, mint Klivinyi Kinga, Andjela Bulatovic, Coralie Lassource.B. V.Igazi topcsapat látogatott szerda este Balatonboglárra, női Magyar Kupa-mérkőzésre: a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata az EHF-kupában szereplő Érd együttesét fogadta, amely olyan remek játékosoktól hemzseg, mint Klivinyi Kinga, Andjela Bulatovic, Coralie Lassource.

A száz százalékban fiatal – többnyire 16-17 éves – játékosokból álló társaság egyáltalán nem ijedt meg az esélyesebb riválistól, és parádésan küzdött. A nagy iramú találkozón az első félidőben még 13-12-re vezetett, végül azonban a második félidőre kissé elfáradva 31-23-ra kikapott. Az együttes legtöbb gólt szerző játékosa Horváth Laura volt, öt találattal.

Hatalmasat küzdött a NEKA együttese az Érd ellen Fotó: Tompos Gábor
Hatalmasat küzdött a NEKA együttese az Érd ellen Fotó: Tompos Gábor

Hatalmasat küzdött a NEKA együttese az Érd ellen  •  Fotó: Tompos Gábor

A vereség ellenére egyértelműen pozitív a kizárólag utánpótláskorú játékosokkal felálló Nemzeti Kézilabda Akadémia szereplése, ezt így látja a Hajdu Jánossal az együttes közösen irányító és az ifjúsági leányválogatott élén is álló Bohus Bea is:
„Maximálisan elégedettek vagyunk a gyerekekkel, nagy élmény volt a tizennégy válogatott játékost felvonultató Érd ellen játszani. Az első félidő valóban fantasztikus volt, de nem szabad túldimenzionálni, a klasszis ellenfél annyit nyújtott, amennyi kellett. Ugyanakkor örülünk, hogy az érdiek megtisztelték a csapatot azzal, hogy a legerősebb összeállításukban jöttek, a lányok megérezték, hová kell eljutniuk ütközésekben, keménységben és dinamikában.”

Bohus elmondta, a csapat pontosan megvalósította, amit a szakmai stáb kért tőle a mérkőzésen:
„Ahogyan szerettük volna, akadtak olyan szakaszok a találkozón, amelyekből mi jöttünk ki pozitívan. Emellett a csapat az ellenfél legnagyobb erősségét, az indításból kapott gólokat is, a lehetőségekhez képest, minimálisra csökkentette.”

A fiatal kézilabdázók fejlődése szempontjából sokat jelent, hogy klasszis csapattal találkoztak, a NEKA trénere szeretné, ha erre gyakrabban lenne lehetőségük:
„Fontos, hogy hasonló mérkőzéseket vívjunk, hiszen ezek viszik előre az együttest. Mind a játékosoknak, mind az edzőknek bizonyította a szerda esti teljesítmény, hogy jó úton járunk. Egyelőre terhelésben ez sok volt a csapatnak, de szükség van rá, hogy időnként legyenek hasonló megméretések. Ahogy az is lényeges, hogy tőlünk vagy más műhelyekből kikerülve rendszeresen az élvonalban kapjanak lehetőséget a játékosok, mert csak úgy nőhetnek fel a felnőttválogatottságig.”

FELNŐTT NŐI MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ
NEKA–Érd 23-31 (13-12)
Balatonboglár
NEKA: Magera, Németh O, Szabó L. (kapusok), Horváth L. 5, Kovács N., Máté 2, Nánai, Péter, Puskás, Schatzl 4, Simon 4, Szabó N. 1, Takó, Vámos 3, Vörös 4, Zámori
Érd: Foggea, Janurik (kapusok), Alvarez 1, Bulatovic 3, Gávai, Kisfaludy 1, Kiss N. 6, Klivinyi 3, Krpez 5, Lassource 5, Mariama 1, Roberts 1, Szabó L. 1, Tóth G. 4

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik