Kézi: a 19 éves Hudák Emma a junior- és a felnőtt BL-csapattal is győzött

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.09. 16:00
Címkék
Különleges duplázást hajtott végre Hudák Emma: a Győri Audi ETO 19 éves kézilabdázója a korosztályos válogatottal megnyerte a junior Bajnokok Ligáját, majd egy napra rá a klubcsapattal a felnőtt BL-trófeát hódította el. Azóta már utánpótlás-bajnokin is pályára lépett.

reb Egyik korosztályos válogatott kézilabdázó sem zárt annyira zsúfolt hétvégét, mint Hudák Emma. A Győri Audi ETO 19 éves játékosa ugyanis nem „csupán” a felnőttekkel szerepelt a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, hanem a juniorokkal az először életre hívott junior BL-ben is diadalmaskodott.reb Egyik korosztályos válogatott kézilabdázó sem zárt annyira zsúfolt hétvégét, mint Hudák Emma. A Győri Audi ETO 19 éves játékosa ugyanis nem „csupán” a felnőttekkel szerepelt a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, hanem a juniorokkal az először életre hívott junior BL-ben is diadalmaskodott.

„Jani bá’ (Hajdu János szövetségi edző – A szerk.) jelezte, hogy szüksége lenne rám, így a válogatott edzőnk, a győri utánpótlásban is dolgozó Piga (Pigniczki Krisztina – A szerk.) beszélt Ambros Martínnal, aki engedélyt adott. Egyrészt jó élmény volt a juniorokkal szerepelni, másrészt eléggé elfáradtam, hiszen pénteken este hattól játszottuk az elődöntőt, szombaton pedig este nyolctól a döntőt.”

pal_hudak_gyori
pal_hudak_gyori

Pál Tamara (balra) és Hudák Emma (jobbra) csak éjjel háromig mulatott  •  Forrás: Győri Audi ETO

A kettő között nem mellesleg Hudák pályára lépett a Buducsnoszt Podgorica elleni felnőtt BL-elődöntőben.

„Nem számítottam arra, hogy lehetőséget kapok, Ambros gyorsan odalépett hozzám, hogy vegyem le a melegítőmet. Annyira váratlanul ért, hogy még vax sem volt a kezemen. Azért megremegett a lábam, amikor a nézőkkel teli csarnokban pályára léptem, de igyekeztem gyorsan megnyugodni. Bár nem lőttem gólt, örültem a két-három percemnek is.”

A juniorok döntőjére sokan már eltávoztak a Papp László Budapest Sportarénából, ahhoz viszont azért elég sokan maradtak, hogy remek hangulatot teremtsenek a lányoknak. „A korosztályos Európa- és világbajnokságot leszámítva sosem játszottunk ekkora csarnokban, pláne ennyi ember előtt. Az elején megfogott minket a hangulat, összességében mégis nagyon motiváló volt a győzelem, és a remény, hogy egyszer majd a nagyok között is győzünk.”

Végül azután, hogy a juniorokkal 29-27-re felülmúlták a norvégokat szombaton este, másnap a Vardar ellen begyűjtötte a felnőtt BL-serleget is.

„Egy éve ugye elveszítettük a döntőt, a lányok sírtak, mi meg Lakatos Ritával rettenetesen tehetetlennek éreztük magunkat a kispadon. Amikor láttuk, hogy jön fel a Vardar, csak azért szurkoltam, hogy ne úgy alakuljon, ahogyan tavaly, csak ne legyenek hetesek! Mivel nyertünk, most persze egészen más lett a hangulat, szinte le sem lehet írni a győzelmet. Fantasztikus volt a díjátadó, hazafele a buszon szólt a zene, táncoltunk, Győrben vártak minket a szurkolók. ”

Ő és a csapat másik fiatalja, Pál Tamara „csak” éjjel háromig mulatott a csapattal, hiszen hétfőn már Mosonmagyaróvár elleni NB I-es utánpótlás-mérkőzés várt mindkettejükre. S ha ez nem volna elég, a pozsonyi születésű lány hétfőn este hazautazott Szlovákiába, hogy osztályozó vizsgát tegyen, majd a hónap végén érettségi vár rá Pozsonyban.

„A megnyert finálé után óriási volt a hangulat, de az aranyéremmel a nyakamban már sokkal nyugodtabban gondolok vissza az egészre. Óriási élményben volt részem, ugyanakkor még nem értem el sok mindent, s bár az én részem is benne volt a sikerben, hiszen a fiatalokkal sokat segítettünk a csapatnak, szeretnék olyan BL-elsőséget szerezni, amikor végigjátszom a döntőt.”

Korábbi korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik