Kézi: a 18 éves Klujber Katrint is a jövő klasszisai közé sorolja az európai szövetség

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 14:07
Címkék
Az EHF (Európai Kézilabda-szövetség) a héten kezdődő női Eb-selejtezők előtt összegyűjtötte azokat fiatal játékosokat, akiket különösen érdemes figyelni a mérkőzéseken. Az öt ígéret sorában helyet kapott a 18 éves Klujber Katrin is.

B. V.A héten kezdődik a selejtezősorozat a 2018-as női franciaországi Európa-bajnokságra 28 csapattal, ez a kvalifikáció második szakasza. Amellett, hogy rengeteg befutott sztárt láthatunk Európa-szerte a pályákon, számos fiatal játékos is lehetőséget kaphat, hogy első ízben hívja fel magára a figyelmet, és megerősítse a pozícióját a csapatában. Az EHF (az európai szövetség) összeállította az öt legígéretesebb játékos névsorát, akik a szeptember végi találkozókon pályára léphetnek, köztük van a magyar válogatottba meghívott 18 éves Klujber Katrin is. B. V.A héten kezdődik a selejtezősorozat a 2018-as női franciaországi Európa-bajnokságra 28 csapattal, ez a kvalifikáció második szakasza. Amellett, hogy rengeteg befutott sztárt láthatunk Európa-szerte a pályákon, számos fiatal játékos is lehetőséget kaphat, hogy első ízben hívja fel magára a figyelmet, és megerősítse a pozícióját a csapatában. Az EHF (az európai szövetség) összeállította az öt legígéretesebb játékos névsorát, akik a szeptember végi találkozókon pályára léphetnek, köztük van a magyar válogatottba meghívott 18 éves Klujber Katrin is.

Leonora Demaj (jobbátlövő, Koszovó)

Főszerepet játszott abban, hogy a válogatott eljutott a kvalifikáció második szakaszába. A 20 éves átlövő 27 gólt szerzett a két mérkőzésen, amelyen eddig játszott, Grúzia ellen tizenegyet, Izrael ellen tizenhatot.

Miközben egyes U20-as játékosok epizódszerepet játszhatnak a selejtezőmérkőzéseken, addig Demaj váratóan az egyik kulcsjátékosuk lehet a koszovóiaknak, akik előbb a magyar, majd a holland válogatottal találkoznak.

Malin Aune (jobbszélső, Norvégia)

A 22 esztendős Aune az Eb-címvédő együttes legfiatalabb tagja. 2015-ben debütált a válogatottban, miután minden utánpótlás-korosztályban érmet nyert.

Elképesztően sikeres esztendőt zárt 2016-ban, hiszen az Eb-arany mellett bemutatkozott a felnőtt Bajnokok Ligájában is a Vipers Kristiansand együttesében. A csapat idei BL-selejtezőin is fontos szerepet játszott, két mérkőzésen tizennégy gólt szerzett.

Klujber Katrin az EHF szerint is a legígéretesebb játékosok között van Európában Forrás: dunaujvaros.com
Klujber Katrin az EHF szerint is a legígéretesebb játékosok között van Európában Forrás: dunaujvaros.com

Klujber Katrin az EHF szerint is a legígéretesebb játékosok között van Európában  •  Forrás: dunaujvaros.com

Klujber Katrin (jobbszélső, Magyarország)

A 18 éves játékos a nyáron bizonyította, hogy támadásban kitűnő: a magyar csapat egyik legjobb gólszerzője volt a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon. Klujber 38 találatával kulcsszerepet játszott a magyar válogatott negyedik helyében, és a torna All Star-csapatában is helyet kapott.

Stela Posavec (irányító, Horvátország)

A 21 éves játékos a horvát válogatott vezére volt az utánpótlás-világversenyeken, most pedig bemutatkozhat a felnőttcsapatban is, az ikertestvére, Paula oldalán.

Posavec nemcsak – ahogyan az elvárható a posztján – játékszervezésben jeleskedik, hanem a többi irányítóhoz képest rendkívül sok gólt szerez. A 2016/17-es évadban a harmadik számú nemzetközi kupasorozat, a Challange Cup gólkirálya volt, 61 találattal, majd a Lokomotiva Zagreb tagjaként a trófeát is felemelhette.

Maitane Etxeberria (jobbszélső, Spanyolország)

A 2012-ben olimpiai bronzérmet szerzett spanyol válogatottból London után sokan visszavonultak, ezért egyértelmű volt, hogy fiatalítás következik. Amelynek az egyik pozitív hozadéka a 20 éves Exteberria, aki már 2013/14-bemutatkozott a Bajnokok Ligájában a Balonmano Bera Bera együttesében. Idén a játékos és a csapata az EHF-kupában szerepelhet.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik