Kézi: a 16 éves, EYOF-győztes Afentáler Sára már BL-gólt is lőtt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.28. 11:54
Címkék
Eddig kiváló 2017/18-as szezont fut a Győri Audi ETO KC 16 esztendős kézilabdázója, Afentáler Sára. Az EYOF-aranyérmes és ifjúsági Eb-harmadik jobbátlövő a nyári sikerek óta góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, az ifjúsági csapattal pedig vezetik a bajnokságot.

Bruckner VinceRemek nyarat és szezonkezdet tudhat maga mögött a Győri Audi ETO KC 16 éves kézilabdázója, Afentáler Sára. A fiatal jobbátlövő ráadásul többször bemutatkozhatott már a felnőttek között, hiszen kiváló teljesítményére a csapat vezető edzője, Ambros Martín is felfigyelt.Bruckner VinceRemek nyarat és szezonkezdet tudhat maga mögött a Győri Audi ETO KC 16 éves kézilabdázója, Afentáler Sára. A fiatal jobbátlövő ráadásul többször bemutatkozhatott már a felnőttek között, hiszen kiváló teljesítményére a csapat vezető edzője, Ambros Martín is felfigyelt.

Afentáler Sára (jobbra) egyre gyakrabban játszhat Görbicz Anita mellett Forrás: gyorietokc.hu
Afentáler Sára (jobbra) egyre gyakrabban játszhat Görbicz Anita mellett Forrás: gyorietokc.hu

Afentáler Sára (jobbra) egyre gyakrabban játszhat Görbicz Anita mellett  •  Forrás: gyorietokc.hu

Egyúttal a győri utánpótláskorú kézilabdázók megnyerték a negyedévente csapatkategóriában is kiírt A hónap műhelye díjat, amelyben Sára az ifjúsági leányválogatott (Gerháth Kincső, Pál Tamara, Szilovics Fanni, Varga Emőke) tagjaként is komoly szerepet játszott.

A győriek ígéretes játékosa büszke rá, hogy elismerték a klub munkáját:
„Úgy gondolom, mindannyiunknak hatalmas büszkeség és öröm, hogy elnyertük ezt a díjat. Szerintem, a maximumot hoztuk ki ebből a nyárból, az EYOF-arannyal és az Európa-bajnoki bronzéremmel is elégedettek lehetünk, az meg külön öröm, hogy hazai pályán végezhettünk az első helyen.”

Afentáler három fronton is helyt áll, mivel már két mérkőzésen játszott a női NB I-ben – csütörtök este éppen a Dunaújváros kapujába talált be –, emellett a másodosztálynak megfelelő NB I/B-ben is számítanak rá, s természetesen a bajnokságot vezető ifjúsági csapatban is komoly feladat hárul rá.

A legnagyobb szó azonban talán a Bajnokok Ligája-bemutatkozás. Hiszen a Midtjylland elleni hazai találkozón nemcsak pályára lépett az utolsó percekben, hanem védőjét egy az egyben megverve, remek gólt is szerzett. Szívesen emlékszik vissza a számára sokat jelentő találatra:
„Nagy kő esett le a szívemről, amikor meglőttem az első gólomat. Megkönnyebbültem, hogy ezzel én is hozzájárulhattam a csapat remek győzelméhez. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem a felnőttek között játszani ebben a szezonban.”

Talán még a BL-gólnál is többet jelent a győri fiataloknak, hogy rendszeresen a világsztárok sorát felvonultató felnőttcsapattal készülhetnek:
„Szerintem csak profitálhatunk belőle, hogy ekkora klasszis játékosok mellett készülhetünk nap mint nap. Nem minden játékosnak adatik ez meg, ezért igyekszünk minél jobban kihasználni a lehetőséget.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik