utanpotlassport.hu 2017.07.17 19:20 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi: Ligetvári Patrik, a kulcsember a holnap kezdődő juniorvébé kilátásairól

A Veszprémmel a BL kölni négyes döntőjét és a felnőtt-világbajnokságot megjárt, húszéves Ligetvári Patrikkal készül a juniorválogatott a kedden kezdődő algériai vb-re. Az utolsó utánpótlás-megméretésére készülő balátlövő sikeres szerepéssel tenné emlékezetessé a búcsúját, s arra szerinte minden esélye meg is van a csapatnak.

Bruckner VinceAlgériában rajtol kedden a férfi junior kézilabda-világbajnokság, amelyen a magyar csapat játssza a nyitómérkőzést Németország együttese ellen. Gyurka János szakvezető társulata ugyan néhány hetet tudott csupán együtt készülni, a csapat vébélázban ég, a játékosok alig várják a startot. Nincs ezzel másképpen az elmúlt évadban már Veszprémben játszó Ligetvári Patrik sem, aki a felnőttválogatott és a Bajnokok Ligája után most a saját korosztálya nagy eseményén bizonyíthat.

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz Forrás: keziszovetseg.hu

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz  •  Forrás: keziszovetseg.hu

„Egyáltalán nem érzem visszalépésnek, hogy ezúttal junior-világversenyre készülök. Rendkívül motiváltak vagyunk, magam pedig az utolsó korosztályosválogatott-eseményemen mindenképpen szeretnék emlékezetes teljesítményt nyújtani.”

Az utóbbi évek visszafogottabb szereplése után (a 2015-ös vb-n és a tavalyi Eb-n is tizedik lett a Ligetvári fémjelezte garnitúra) természetesen javítana pozícióján a csapat, s ebben kulcsszerepe lesz annak, hogy a megfelelő időben nyújtsa a legjobbját az együttes.

„Egyértelműen jobb eredményt vártunk az elmúlt két évben, de sajnos éppen a legfontosabb pillanatokban játszottunk gyengébben. Az idén ebben is fejlődnünk kell.”

Ráadásul már a csoportkörben nehéz feladatok várnak a társaságra, mivel a német mellett a norvég és a dél-koreai csapat is ebben a hatosban szerepel. A nyolcaddöntőbe jutás ugyan ennek ellenére sem foroghat veszélyben, ám korántsem mindegy, hányadik helyen kvalifikálja magát a következő szakaszba az együttes.

„Úgy gondolom, a nyolc közé jutásért vívjuk majd a legfontosabb meccsünket, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy negyeddöntőt játszhatunk-e vagy csak az alsóházban folytathatjuk. Ugyanakkor szerintem elvárható, hogy azt a mérkőzést megnyerjük, s attól kezdve felszabadultan játszunk, ami előnyére válhat a csapatnak.”

A felnőttválogatott balátlövőre az észak-afrikai megméretés után is izgalmas időszak vár, hiszen klubjában, a Veszprémben új trénere lesz. A hírek szerint a svéd mester komoly szerepet szán a húsz éves játékosnak az elmúlt idényben BL-harmadik bakonyi csapatban.

„Személyesen még nem beszéltem Ljubomir Vrajnessel, de tudok róla, hogy számít rám. Ez pedig a jelenlegi teljesítményemre is pozitívan hat; arra ösztönöz, hogy még keményebben dolgozzak.”

Egyelőre azonban minden idegszálával a juniorcsapatra koncentrál Ligetvári, aki friss klubtársával, Győri Mátyással együtt a válogatott vezéregyénisége lehet Algériában.

„Érzem a felelősséget, és Matyival azon leszünk, hogy amiben csak tudunk, segítsünk a kevésbé rutinos társainknak. Nagyon egységes a társaság, úgy érzem, kellően felkészültek vagyunk.”

A korosztály nemzetközi élvonala rendkívül kiegyensúlyozott, így nehéz megjósolni, mire lehetnek képesek a magyar fiúk. Azt, hogy készen állnak a legnagyobb kihívásokra is, már kedden a németek ellen bizonyíthatják.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.