utanpotlassport.hu 2017.07.17 19:20 Frissítve: 2017.07.17 19:26

Kézi: Ligetvári Patrik, a kulcsember a holnap kezdődő juniorvébé kilátásairól

A Veszprémmel a BL kölni négyes döntőjét és a felnőtt-világbajnokságot megjárt, húszéves Ligetvári Patrikkal készül a juniorválogatott a kedden kezdődő algériai vb-re. Az utolsó utánpótlás-megméretésére készülő balátlövő sikeres szerepéssel tenné emlékezetessé a búcsúját, s arra szerinte minden esélye meg is van a csapatnak.

Bruckner VinceAlgériában rajtol kedden a férfi junior kézilabda-világbajnokság, amelyen a magyar csapat játssza a nyitómérkőzést Németország együttese ellen. Gyurka János szakvezető társulata ugyan néhány hetet tudott csupán együtt készülni, a csapat vébélázban ég, a játékosok alig várják a startot. Nincs ezzel másképpen az elmúlt évadban már Veszprémben játszó Ligetvári Patrik sem, aki a felnőttválogatott és a Bajnokok Ligája után most a saját korosztálya nagy eseményén bizonyíthat.

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz Forrás: keziszovetseg.hu

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz  •  Forrás: keziszovetseg.hu

„Egyáltalán nem érzem visszalépésnek, hogy ezúttal junior-világversenyre készülök. Rendkívül motiváltak vagyunk, magam pedig az utolsó korosztályosválogatott-eseményemen mindenképpen szeretnék emlékezetes teljesítményt nyújtani.”

Az utóbbi évek visszafogottabb szereplése után (a 2015-ös vb-n és a tavalyi Eb-n is tizedik lett a Ligetvári fémjelezte garnitúra) természetesen javítana pozícióján a csapat, s ebben kulcsszerepe lesz annak, hogy a megfelelő időben nyújtsa a legjobbját az együttes.

„Egyértelműen jobb eredményt vártunk az elmúlt két évben, de sajnos éppen a legfontosabb pillanatokban játszottunk gyengébben. Az idén ebben is fejlődnünk kell.”

Ráadásul már a csoportkörben nehéz feladatok várnak a társaságra, mivel a német mellett a norvég és a dél-koreai csapat is ebben a hatosban szerepel. A nyolcaddöntőbe jutás ugyan ennek ellenére sem foroghat veszélyben, ám korántsem mindegy, hányadik helyen kvalifikálja magát a következő szakaszba az együttes.

„Úgy gondolom, a nyolc közé jutásért vívjuk majd a legfontosabb meccsünket, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy negyeddöntőt játszhatunk-e vagy csak az alsóházban folytathatjuk. Ugyanakkor szerintem elvárható, hogy azt a mérkőzést megnyerjük, s attól kezdve felszabadultan játszunk, ami előnyére válhat a csapatnak.”

A felnőttválogatott balátlövőre az észak-afrikai megméretés után is izgalmas időszak vár, hiszen klubjában, a Veszprémben új trénere lesz. A hírek szerint a svéd mester komoly szerepet szán a húsz éves játékosnak az elmúlt idényben BL-harmadik bakonyi csapatban.

„Személyesen még nem beszéltem Ljubomir Vrajnessel, de tudok róla, hogy számít rám. Ez pedig a jelenlegi teljesítményemre is pozitívan hat; arra ösztönöz, hogy még keményebben dolgozzak.”

Egyelőre azonban minden idegszálával a juniorcsapatra koncentrál Ligetvári, aki friss klubtársával, Győri Mátyással együtt a válogatott vezéregyénisége lehet Algériában.

„Érzem a felelősséget, és Matyival azon leszünk, hogy amiben csak tudunk, segítsünk a kevésbé rutinos társainknak. Nagyon egységes a társaság, úgy érzem, kellően felkészültek vagyunk.”

A korosztály nemzetközi élvonala rendkívül kiegyensúlyozott, így nehéz megjósolni, mire lehetnek képesek a magyar fiúk. Azt, hogy készen állnak a legnagyobb kihívásokra is, már kedden a németek ellen bizonyíthatják.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.16 19:41:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hogy nemcsak a strandkézilabdát űzi mesterfokon a magyar U17-es leányválogatott, hanem hihetetlen mentális erőt is képvisel, azt a mauritiusi világbajnokság döntője is bizonyítja. A csapat a hollandok ellen a nagyon szoros küzdelemben elvesztett első szett után egyenlíteni tudott, majd a szétlövést is megnyerte. Azzal pedig a világbajnokságot is!

2017.07.12 18:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Százszázalékos teljesítménnyel jutott a magyar leányválogatott a mauritiusi U17-es strandkézilabda-világbajnokság középdöntőjébe. A csapat ezzel még egy lépéssel közelebb került az ifjúsági olimpiai kvalifikációhoz.

2017.07.12 17:49:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két nappal a guimaraesi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság előtt mentették fel a munkavégzés alól Szabó Krisztiánt, az ifjúsági leányválogatott szakvezetőjét. Honlapunk értesülése szerint az egyik serdülő leányjátékostól, valamint a szakmai stáb egyik tagjától érkezett bejelentés a szövetséghez, amelyben súlyos etikai vétséggel vádolják a trénert.