utanpotlassport.hu 2017.07.17 19:20 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi: Ligetvári Patrik, a kulcsember a holnap kezdődő juniorvébé kilátásairól

A Veszprémmel a BL kölni négyes döntőjét és a felnőtt-világbajnokságot megjárt, húszéves Ligetvári Patrikkal készül a juniorválogatott a kedden kezdődő algériai vb-re. Az utolsó utánpótlás-megméretésére készülő balátlövő sikeres szerepéssel tenné emlékezetessé a búcsúját, s arra szerinte minden esélye meg is van a csapatnak.

Bruckner VinceAlgériában rajtol kedden a férfi junior kézilabda-világbajnokság, amelyen a magyar csapat játssza a nyitómérkőzést Németország együttese ellen. Gyurka János szakvezető társulata ugyan néhány hetet tudott csupán együtt készülni, a csapat vébélázban ég, a játékosok alig várják a startot. Nincs ezzel másképpen az elmúlt évadban már Veszprémben játszó Ligetvári Patrik sem, aki a felnőttválogatott és a Bajnokok Ligája után most a saját korosztálya nagy eseményén bizonyíthat.

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz Forrás: keziszovetseg.hu

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz  •  Forrás: keziszovetseg.hu

„Egyáltalán nem érzem visszalépésnek, hogy ezúttal junior-világversenyre készülök. Rendkívül motiváltak vagyunk, magam pedig az utolsó korosztályosválogatott-eseményemen mindenképpen szeretnék emlékezetes teljesítményt nyújtani.”

Az utóbbi évek visszafogottabb szereplése után (a 2015-ös vb-n és a tavalyi Eb-n is tizedik lett a Ligetvári fémjelezte garnitúra) természetesen javítana pozícióján a csapat, s ebben kulcsszerepe lesz annak, hogy a megfelelő időben nyújtsa a legjobbját az együttes.

„Egyértelműen jobb eredményt vártunk az elmúlt két évben, de sajnos éppen a legfontosabb pillanatokban játszottunk gyengébben. Az idén ebben is fejlődnünk kell.”

Ráadásul már a csoportkörben nehéz feladatok várnak a társaságra, mivel a német mellett a norvég és a dél-koreai csapat is ebben a hatosban szerepel. A nyolcaddöntőbe jutás ugyan ennek ellenére sem foroghat veszélyben, ám korántsem mindegy, hányadik helyen kvalifikálja magát a következő szakaszba az együttes.

„Úgy gondolom, a nyolc közé jutásért vívjuk majd a legfontosabb meccsünket, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy negyeddöntőt játszhatunk-e vagy csak az alsóházban folytathatjuk. Ugyanakkor szerintem elvárható, hogy azt a mérkőzést megnyerjük, s attól kezdve felszabadultan játszunk, ami előnyére válhat a csapatnak.”

A felnőttválogatott balátlövőre az észak-afrikai megméretés után is izgalmas időszak vár, hiszen klubjában, a Veszprémben új trénere lesz. A hírek szerint a svéd mester komoly szerepet szán a húsz éves játékosnak az elmúlt idényben BL-harmadik bakonyi csapatban.

„Személyesen még nem beszéltem Ljubomir Vrajnessel, de tudok róla, hogy számít rám. Ez pedig a jelenlegi teljesítményemre is pozitívan hat; arra ösztönöz, hogy még keményebben dolgozzak.”

Egyelőre azonban minden idegszálával a juniorcsapatra koncentrál Ligetvári, aki friss klubtársával, Győri Mátyással együtt a válogatott vezéregyénisége lehet Algériában.

„Érzem a felelősséget, és Matyival azon leszünk, hogy amiben csak tudunk, segítsünk a kevésbé rutinos társainknak. Nagyon egységes a társaság, úgy érzem, kellően felkészültek vagyunk.”

A korosztály nemzetközi élvonala rendkívül kiegyensúlyozott, így nehéz megjósolni, mire lehetnek képesek a magyar fiúk. Azt, hogy készen állnak a legnagyobb kihívásokra is, már kedden a németek ellen bizonyíthatják.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…