HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.07.17 19:20 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi: Ligetvári Patrik, a kulcsember a holnap kezdődő juniorvébé kilátásairól

A Veszprémmel a BL kölni négyes döntőjét és a felnőtt-világbajnokságot megjárt, húszéves Ligetvári Patrikkal készül a juniorválogatott a kedden kezdődő algériai vb-re. Az utolsó utánpótlás-megméretésére készülő balátlövő sikeres szerepéssel tenné emlékezetessé a búcsúját, s arra szerinte minden esélye meg is van a csapatnak.

HIRDETÉS

Bruckner VinceAlgériában rajtol kedden a férfi junior kézilabda-világbajnokság, amelyen a magyar csapat játssza a nyitómérkőzést Németország együttese ellen. Gyurka János szakvezető társulata ugyan néhány hetet tudott csupán együtt készülni, a csapat vébélázban ég, a játékosok alig várják a startot. Nincs ezzel másképpen az elmúlt évadban már Veszprémben játszó Ligetvári Patrik sem, aki a felnőttválogatott és a Bajnokok Ligája után most a saját korosztálya nagy eseményén bizonyíthat.

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz Forrás: keziszovetseg.hu

Ligetvári Patrik góljaira Algériában is nagy szükség lesz  •  Forrás: keziszovetseg.hu

„Egyáltalán nem érzem visszalépésnek, hogy ezúttal junior-világversenyre készülök. Rendkívül motiváltak vagyunk, magam pedig az utolsó korosztályosválogatott-eseményemen mindenképpen szeretnék emlékezetes teljesítményt nyújtani.”

Az utóbbi évek visszafogottabb szereplése után (a 2015-ös vb-n és a tavalyi Eb-n is tizedik lett a Ligetvári fémjelezte garnitúra) természetesen javítana pozícióján a csapat, s ebben kulcsszerepe lesz annak, hogy a megfelelő időben nyújtsa a legjobbját az együttes.

„Egyértelműen jobb eredményt vártunk az elmúlt két évben, de sajnos éppen a legfontosabb pillanatokban játszottunk gyengébben. Az idén ebben is fejlődnünk kell.”

Ráadásul már a csoportkörben nehéz feladatok várnak a társaságra, mivel a német mellett a norvég és a dél-koreai csapat is ebben a hatosban szerepel. A nyolcaddöntőbe jutás ugyan ennek ellenére sem foroghat veszélyben, ám korántsem mindegy, hányadik helyen kvalifikálja magát a következő szakaszba az együttes.

„Úgy gondolom, a nyolc közé jutásért vívjuk majd a legfontosabb meccsünket, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy negyeddöntőt játszhatunk-e vagy csak az alsóházban folytathatjuk. Ugyanakkor szerintem elvárható, hogy azt a mérkőzést megnyerjük, s attól kezdve felszabadultan játszunk, ami előnyére válhat a csapatnak.”

A felnőttválogatott balátlövőre az észak-afrikai megméretés után is izgalmas időszak vár, hiszen klubjában, a Veszprémben új trénere lesz. A hírek szerint a svéd mester komoly szerepet szán a húsz éves játékosnak az elmúlt idényben BL-harmadik bakonyi csapatban.

„Személyesen még nem beszéltem Ljubomir Vrajnessel, de tudok róla, hogy számít rám. Ez pedig a jelenlegi teljesítményemre is pozitívan hat; arra ösztönöz, hogy még keményebben dolgozzak.”

Egyelőre azonban minden idegszálával a juniorcsapatra koncentrál Ligetvári, aki friss klubtársával, Győri Mátyással együtt a válogatott vezéregyénisége lehet Algériában.

„Érzem a felelősséget, és Matyival azon leszünk, hogy amiben csak tudunk, segítsünk a kevésbé rutinos társainknak. Nagyon egységes a társaság, úgy érzem, kellően felkészültek vagyunk.”

A korosztály nemzetközi élvonala rendkívül kiegyensúlyozott, így nehéz megjósolni, mire lehetnek képesek a magyar fiúk. Azt, hogy készen állnak a legnagyobb kihívásokra is, már kedden a németek ellen bizonyíthatják.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS