Kézi: Korosztályos kapusképzés címmel ad ki szakkönyvet a NEK

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.24. 12:18
Címkék
A tavaly megjelent korosztályos képzési kézikönyv után újabb fontos kiadványt készül a kézilabdaszövetség irányításával. A Korosztályos kapusképzés című szakanyag szerzői között korábbi kiválóságok szerepelnek, de jelenlegi klasszisok is hozzájárultak a könyv magas színvonalához.

UP-info A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőközpontja (NEK) Korosztályos kapusképzés címmel szakkönyvet ad ki. A kapusok felkészítését és a kapusedzők képzését szolgáló anyag fotóit és videofelvételeit a napokban Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban vették fel.UP-info A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőközpontja (NEK) Korosztályos kapusképzés címmel szakkönyvet ad ki. A kapusok felkészítését és a kapusedzők képzését szolgáló anyag fotóit és videofelvételeit a napokban Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban vették fel.

Folyik a munka Balatonbogláron Forrás: NEKA
Folyik a munka Balatonbogláron Forrás: NEKA

Folyik a munka Balatonbogláron  •  Forrás: NEKA

A hattagú szerzőcsapatban dr. Marczinka Zoltán NEK-igazgató mellett olyan kiváló szakemberek szerepelnek, mint Bartalos Béla, Bakos István, Bíró Imre, dr. Hoffmann László és Szathmári János, akik együttvéve közel ezerszer léptek pályára a magyar válogatottban.

A következő évtizedek magyarországi kapusképzését meghatározó könyv színvonalas elkészítését olyan jelenlegi klasszisok is segítik, mint Janurik Kinga, Bíró Blanka, Mikler Roland és Fazekas Nándor. Míg az utánpótláskorú tehetségek között például a NEKA kapusai, Győri Kristóf, Magera Noémi, Németh Orsolya vettek részt a munkában.

„Amikor tavaly elkészítettük a Korosztályos képzési kézikönyvet, úgy terveztük, hogy lesznek mellékletei, hiszen egyes területekről nem tudtunk olyan részletességgel írni, mint amilyet a téma fontossága megkövetelt volna, ilyen például a korosztályos kapusképzés is. Az alaptechnika szemléltetéséhez felnőttválogatott kapusokat választottunk, de szerepelnek olyan gyakorlatsorok is, amelyeket kifejezetten a fiatalabb korosztálynak szánunk. Ezeket a korosztályos válogatottak kapusai mutatják be. Hagyományos és elektronikus könyv is készül, utóbbi lesz a kiterjedtebb változat, hiszen a kapusmozgás folyamatát képekben nehezebb bemutatni, a videófelvétel szemléletesebb. Tudomásom szerint ilyen könyv eddig nem készült, így ez a kiadvány kuriózum lesz” – mondta el a neka.hu-nak dr. Marczinka ZoltánNEK-igazgató,a szövetség sportigazgatója.

Az írott szöveg elkészült, a képekkel és videóval kiegészített szakanyag a tervek szerint május-júniusra várható.

Egyéb korosztályos KÉZILABDÁBAN hírek a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik