Kézi: Gyurka János szövetségi edző büszke a férfi-juniorválogatottal megtett útra

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 09:38
Címkék
A nyáron lezárult Gyurka János és a juniorválogatott közös története, a játékosok a felnőttek közé léptek. A szakember, aki elégedetten értékeli az együtt töltött időszakot, ősztől újabb kihívás elé néz: az ifjúsági válogatottat irányítja. Az első közös megméretés októberben Ausztriában lesz.

B. V.A nyári algériai U21-es világbajnoksággal lezárult a legidősebb férfi-utánpótlásválogatott négyéves korszaka. A szövetségi edző, Gyurka János a Nemzeti Kézilabda Akadémia online televízióműsorában beszélt az időszakról.B. V.A nyári algériai U21-es világbajnoksággal lezárult a legidősebb férfi-utánpótlásválogatott négyéves korszaka. A szövetségi edző, Gyurka János a Nemzeti Kézilabda Akadémia online televízióműsorában beszélt az időszakról.

Kiemelte az algériai ötödik helyet, amelyet egyértelműen sikerként éltek meg a csapattal, ráadásul a spanyolok ellen kevés hiányzott a négy közé jutáshoz. Hangsúlyozta, hogy az országban tevékenykedő utánpótlásedzőkkel közös a siker, mindenki magáénak érezheti, aki foglalkozott a játékosokkal.

Gyurka János elégedetten értékeli a junior-válogatottal töltött éveket Forrás: neka.hu
Gyurka János elégedetten értékeli a junior-válogatottal töltött éveket Forrás: neka.hu

Gyurka János elégedetten értékeli a junior-válogatottal töltött éveket  •  Forrás: neka.hu

Gyurka szerint az ifjúsági Eb-ezüstérem után, kissé elkényelmesedett a társaság, ennek köszönhető, hogy a rá következő két év kevésbé sikerült. Az utolsó világversenyen azonban látszott, hogy „játékéretté” vált a csapat, élvezte a kézilabdát. A szakember fontosnak tartja, hogy nem szabad fiatalon minden áron nyerni, lényeges, hogy tanuljanak meg a gyerekek teher nélkül játszani, mint ahogyan tették az algériai vébén is.

Ugyancsak büszkén beszélt a válogatottban bemutatkozott játékosokról, hiszen három felnőtt-válogatottat is adott a korosztály.

Gyurka János most újabb megbízást kapott, az ifjúsági válogatottat, azaz a 2000-2001-es korosztály legjobbjait irányítja. Koi Endrével dolgozik a csapat élén, tervei szerint sok nemzetközi mérkőzést játszanak, hogy kellően fel tudják mérni a képességeiket a következő Európa-bajnokságig. Rögtön, októberben az ausztriai Négy Nemzet-tornán debütálhat a társaság.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik