HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.11.17 19:35 Frissítve: 2017.11.20 11:23

Kerékpár: a 18 éves Karl Ádám a monacói versenyzőiskolában folytatja

Karl Ádámnak, a Tipográfia 18 éves kerékpárosának az élete gyökeres fordulatot vesz. Hosszú évek múltán nemcsak klubjától, hanem Magyarországtól is búcsúzik, ugyanis az UC Monaco együttesében kezdi meg januártól az U23-as korosztályt. Edzője, Rusovszki Gábor támogatja, maga Ádám pedig rendkívül kíváncsi és eltökélt.

HIRDETÉS

Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu A Tipográfia TE 18 esztendős országúti kerékpárosa, Karl Ádám nagy lehetőséget kapott: a monacói versenyzőiskolában kezdheti meg a 2018-as szezont, és azzal együtt az U23-as korosztályba lép. Remek lehetőség a fejlődére, ami kétlaki élettel jár. Az edzője továbbra is Rusovszki Gábor marad, aki külföldi trénerekkel karöltve állítja össze a fiú versenynaptárát, edzéstervét, így ideális körülmények között edzhet.

Karl Ádám már várja az új szezont Forrás: Facebook.com

Karl Ádám már várja az új szezont  •  Forrás: Facebook.com

– Az az elsődleges, hogy Ádám kedvező feltételek között készüljön, mindig is a fejlődést preferáltam, nem tartom vissza egyetlen versenyzőmet sem, ha máshol többet tud kihozni magából – mondta Rusovszki Gábor mester.

A fiatal kerékpáros több ajánlat közül válogatott, mielőtt a Monacóra voksolt. Úgy érzi, ott alapozhatja meg jövőjét. Leginkább a versenynaptárba illesztett, rangos spanyol, olasz, francia és belga viadalok hozhatnak áttörést. Nem utolsó sorban pedig Monaco domborzata is kedvező: a környékbeli hegyek kiváló gyakorlási lehetőséget kínálnak. A csapat pedig számos profiversenyzőt tudhat soraiban, akiktől csak tanulni lehet.

Ádám kifejtette honlapunknak, hogyan is alakul a pályafutása ezután:
– Ugródeszkaként tekintek a lehetőségre. A csapat most építi a tízfős U23-as bázisát, internacionális alakulatban töltöm el a következő évemet. Jön brit, ír, francia, de kolumbiai srác is. Együtt edzünk, versenyzünk, egymást erősítjük, sőt, a csapat lakást is biztosít, ahol mindannyian lakhatunk, akik nem tudunk minden nap hazamenni. Kíváncsian várom, milyen lesz a külföldi élet.

Karl Ádám országúti kerékpáros Forrás: velo.hu

Karl Ádám országúti kerékpáros  •  Forrás: velo.hu

Rusovszki tulajdonképpen nem veszteségként éli meg Ádám távozását, elmondása szerint magasabb szintű iskolának tekinti.

Már csak egy dologra kívánnak megoldást találni:
– Szeretnénk, ha nem szakadna el teljesen tőlünk, és például a nagyobb UCI versenyeken, mint a Tour de Hongrie, a magyar színeket képviselné. Persze, ha a szervezők nem engedélyezik, légiósként vesz részt, de egyelőre nem tudni, lehet-e két versenyengedélye. Szeretnénk továbbra is köldökzsinórként kapcsolódni hozzá, a magyar válogatottban a későbbiekben is számítunk rá, nincs sok kiemelkedő kerékpárosunk a juniorkorosztályban.

Rusovszki ragaszkodása a fentiek tükrében érthető. Rendkívül tehetségesnek tartja Ádámot, akiben – állítja – megvan minden: szorgalmas, ügyes, rátermett, céltudatos és intelligens. Jó sprinter, hegyi szakaszon és a mezőnyben is jól helyezkedik. Egyszóval ideális versenyző:
– A képességei a World Tourba repíthetik. Erre pedig remek felkészítő állomás a monacói nevelőcsapat, amelyet Tam Csillának és Somogyi Miklósnak köszönhetünk.

Tehetség ide, vagy oda, Ádámnak hozzá kell szoknia a megnövekedett versenytávhoz, mivel U23-as kategóriában a százharminc helyett száznyolcvan kilométert kell tekernie a távokon. Már el is kezdte a könnyed alapozást, hogy többet dolgozhasson, mint az átlagos, korosztályt váltó bringás. Fokozatosan emeli a terhelést, napi kétórás edzéseket teljesít, programjába építve az úszást is.

Az igazán komoly munka decemberben kezdődik. Miután befejezi tizenegyedik osztályos, első féléves tanulmányait, magántanulónak áll, s január végén utazik el. Februárban már az új klubban edz, a versenyszezon márciusban indul.

– Jó helyre kerül Ádám, érzem. Azért nagyon fog hiányozni… – érzékenyült el az edző egy pillanatra.

Egyéb korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS