HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.11.17 19:35 Frissítve: 2017.11.20 11:23

Kerékpár: a 18 éves Karl Ádám a monacói versenyzőiskolában folytatja

Karl Ádámnak, a Tipográfia 18 éves kerékpárosának az élete gyökeres fordulatot vesz. Hosszú évek múltán nemcsak klubjától, hanem Magyarországtól is búcsúzik, ugyanis az UC Monaco együttesében kezdi meg januártól az U23-as korosztályt. Edzője, Rusovszki Gábor támogatja, maga Ádám pedig rendkívül kíváncsi és eltökélt.

HIRDETÉS

Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu A Tipográfia TE 18 esztendős országúti kerékpárosa, Karl Ádám nagy lehetőséget kapott: a monacói versenyzőiskolában kezdheti meg a 2018-as szezont, és azzal együtt az U23-as korosztályba lép. Remek lehetőség a fejlődére, ami kétlaki élettel jár. Az edzője továbbra is Rusovszki Gábor marad, aki külföldi trénerekkel karöltve állítja össze a fiú versenynaptárát, edzéstervét, így ideális körülmények között edzhet.

Karl Ádám már várja az új szezont Forrás: Facebook.com

Karl Ádám már várja az új szezont  •  Forrás: Facebook.com

– Az az elsődleges, hogy Ádám kedvező feltételek között készüljön, mindig is a fejlődést preferáltam, nem tartom vissza egyetlen versenyzőmet sem, ha máshol többet tud kihozni magából – mondta Rusovszki Gábor mester.

A fiatal kerékpáros több ajánlat közül válogatott, mielőtt a Monacóra voksolt. Úgy érzi, ott alapozhatja meg jövőjét. Leginkább a versenynaptárba illesztett, rangos spanyol, olasz, francia és belga viadalok hozhatnak áttörést. Nem utolsó sorban pedig Monaco domborzata is kedvező: a környékbeli hegyek kiváló gyakorlási lehetőséget kínálnak. A csapat pedig számos profiversenyzőt tudhat soraiban, akiktől csak tanulni lehet.

Ádám kifejtette honlapunknak, hogyan is alakul a pályafutása ezután:
– Ugródeszkaként tekintek a lehetőségre. A csapat most építi a tízfős U23-as bázisát, internacionális alakulatban töltöm el a következő évemet. Jön brit, ír, francia, de kolumbiai srác is. Együtt edzünk, versenyzünk, egymást erősítjük, sőt, a csapat lakást is biztosít, ahol mindannyian lakhatunk, akik nem tudunk minden nap hazamenni. Kíváncsian várom, milyen lesz a külföldi élet.

Karl Ádám országúti kerékpáros Forrás: velo.hu

Karl Ádám országúti kerékpáros  •  Forrás: velo.hu

Rusovszki tulajdonképpen nem veszteségként éli meg Ádám távozását, elmondása szerint magasabb szintű iskolának tekinti.

Már csak egy dologra kívánnak megoldást találni:
– Szeretnénk, ha nem szakadna el teljesen tőlünk, és például a nagyobb UCI versenyeken, mint a Tour de Hongrie, a magyar színeket képviselné. Persze, ha a szervezők nem engedélyezik, légiósként vesz részt, de egyelőre nem tudni, lehet-e két versenyengedélye. Szeretnénk továbbra is köldökzsinórként kapcsolódni hozzá, a magyar válogatottban a későbbiekben is számítunk rá, nincs sok kiemelkedő kerékpárosunk a juniorkorosztályban.

Rusovszki ragaszkodása a fentiek tükrében érthető. Rendkívül tehetségesnek tartja Ádámot, akiben – állítja – megvan minden: szorgalmas, ügyes, rátermett, céltudatos és intelligens. Jó sprinter, hegyi szakaszon és a mezőnyben is jól helyezkedik. Egyszóval ideális versenyző:
– A képességei a World Tourba repíthetik. Erre pedig remek felkészítő állomás a monacói nevelőcsapat, amelyet Tam Csillának és Somogyi Miklósnak köszönhetünk.

Tehetség ide, vagy oda, Ádámnak hozzá kell szoknia a megnövekedett versenytávhoz, mivel U23-as kategóriában a százharminc helyett száznyolcvan kilométert kell tekernie a távokon. Már el is kezdte a könnyed alapozást, hogy többet dolgozhasson, mint az átlagos, korosztályt váltó bringás. Fokozatosan emeli a terhelést, napi kétórás edzéseket teljesít, programjába építve az úszást is.

Az igazán komoly munka decemberben kezdődik. Miután befejezi tizenegyedik osztályos, első féléves tanulmányait, magántanulónak áll, s január végén utazik el. Februárban már az új klubban edz, a versenyszezon márciusban indul.

– Jó helyre kerül Ádám, érzem. Azért nagyon fog hiányozni… – érzékenyült el az edző egy pillanatra.

Egyéb korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS