HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.11.17 19:35 Frissítve: 2017.11.20 11:23

Kerékpár: a 18 éves Karl Ádám a monacói versenyzőiskolában folytatja

Karl Ádámnak, a Tipográfia 18 éves kerékpárosának az élete gyökeres fordulatot vesz. Hosszú évek múltán nemcsak klubjától, hanem Magyarországtól is búcsúzik, ugyanis az UC Monaco együttesében kezdi meg januártól az U23-as korosztályt. Edzője, Rusovszki Gábor támogatja, maga Ádám pedig rendkívül kíváncsi és eltökélt.

HIRDETÉS

Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu A Tipográfia TE 18 esztendős országúti kerékpárosa, Karl Ádám nagy lehetőséget kapott: a monacói versenyzőiskolában kezdheti meg a 2018-as szezont, és azzal együtt az U23-as korosztályba lép. Remek lehetőség a fejlődére, ami kétlaki élettel jár. Az edzője továbbra is Rusovszki Gábor marad, aki külföldi trénerekkel karöltve állítja össze a fiú versenynaptárát, edzéstervét, így ideális körülmények között edzhet.

Karl Ádám már várja az új szezont Forrás: Facebook.com

Karl Ádám már várja az új szezont  •  Forrás: Facebook.com

– Az az elsődleges, hogy Ádám kedvező feltételek között készüljön, mindig is a fejlődést preferáltam, nem tartom vissza egyetlen versenyzőmet sem, ha máshol többet tud kihozni magából – mondta Rusovszki Gábor mester.

A fiatal kerékpáros több ajánlat közül válogatott, mielőtt a Monacóra voksolt. Úgy érzi, ott alapozhatja meg jövőjét. Leginkább a versenynaptárba illesztett, rangos spanyol, olasz, francia és belga viadalok hozhatnak áttörést. Nem utolsó sorban pedig Monaco domborzata is kedvező: a környékbeli hegyek kiváló gyakorlási lehetőséget kínálnak. A csapat pedig számos profiversenyzőt tudhat soraiban, akiktől csak tanulni lehet.

Ádám kifejtette honlapunknak, hogyan is alakul a pályafutása ezután:
– Ugródeszkaként tekintek a lehetőségre. A csapat most építi a tízfős U23-as bázisát, internacionális alakulatban töltöm el a következő évemet. Jön brit, ír, francia, de kolumbiai srác is. Együtt edzünk, versenyzünk, egymást erősítjük, sőt, a csapat lakást is biztosít, ahol mindannyian lakhatunk, akik nem tudunk minden nap hazamenni. Kíváncsian várom, milyen lesz a külföldi élet.

Karl Ádám országúti kerékpáros Forrás: velo.hu

Karl Ádám országúti kerékpáros  •  Forrás: velo.hu

Rusovszki tulajdonképpen nem veszteségként éli meg Ádám távozását, elmondása szerint magasabb szintű iskolának tekinti.

Már csak egy dologra kívánnak megoldást találni:
– Szeretnénk, ha nem szakadna el teljesen tőlünk, és például a nagyobb UCI versenyeken, mint a Tour de Hongrie, a magyar színeket képviselné. Persze, ha a szervezők nem engedélyezik, légiósként vesz részt, de egyelőre nem tudni, lehet-e két versenyengedélye. Szeretnénk továbbra is köldökzsinórként kapcsolódni hozzá, a magyar válogatottban a későbbiekben is számítunk rá, nincs sok kiemelkedő kerékpárosunk a juniorkorosztályban.

Rusovszki ragaszkodása a fentiek tükrében érthető. Rendkívül tehetségesnek tartja Ádámot, akiben – állítja – megvan minden: szorgalmas, ügyes, rátermett, céltudatos és intelligens. Jó sprinter, hegyi szakaszon és a mezőnyben is jól helyezkedik. Egyszóval ideális versenyző:
– A képességei a World Tourba repíthetik. Erre pedig remek felkészítő állomás a monacói nevelőcsapat, amelyet Tam Csillának és Somogyi Miklósnak köszönhetünk.

Tehetség ide, vagy oda, Ádámnak hozzá kell szoknia a megnövekedett versenytávhoz, mivel U23-as kategóriában a százharminc helyett száznyolcvan kilométert kell tekernie a távokon. Már el is kezdte a könnyed alapozást, hogy többet dolgozhasson, mint az átlagos, korosztályt váltó bringás. Fokozatosan emeli a terhelést, napi kétórás edzéseket teljesít, programjába építve az úszást is.

Az igazán komoly munka decemberben kezdődik. Miután befejezi tizenegyedik osztályos, első féléves tanulmányait, magántanulónak áll, s január végén utazik el. Februárban már az új klubban edz, a versenyszezon márciusban indul.

– Jó helyre kerül Ádám, érzem. Azért nagyon fog hiányozni… – érzékenyült el az edző egy pillanatra.

Egyéb korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS