HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.13 11:30 Frissítve: 2018.03.13 11:53

Karate: temérdek érmet nyert az utánpótlás a Szlovák GP-n

Nemesfém-behozatali szabályt tán nem sértettek, de hogy az eddigi sportági „aranyhatárt” átlépték a javarészt az utánpótlás-korosztályba tartozó karatésaink a hét végi medálhalmozással, az egészen bizonyos. Tudniillik a poggyászukat 65 éremmel megterhelve tértek haza Pozsonyból, a Szlovák Nagydíról: a szállítmányba nem kevesebb mint 18 aranyat pakolva.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A felnőttek mellett zömmel a tinédzser korosztályt megmozgató Szlovák Grand Prix-n Magyarország karatés csapata az országok összevetésében a második helyen végzett a házigazdák együttese mögött, s ez már önmagában nagy szó, hiszen a 26-ból összesen 22 ország szerzett érmet a nem mellesleg csaknem másfél ezer harcművészt felsorakoztató küzdősporteseményen.

A karatét sem lehet elég korán kezdeni... Forrás: starline.sk

A karatét sem lehet elég korán kezdeni...  •  Forrás: starline.sk

Amely pedig nem pusztán az egyik legjelesebb versenyük minden évben a karatésoknak – lévén a víkenden lezajlott szlovákiai GP már a 38-as sorszámot viselte –, hanem a mostani az egyik állomása is volt a májusi újvidéki Európa-bajnokság előtti pontszerző sorozatnak. Utóbbi tény a felnőttekre hathatott különösen pezsdítően, az ifjabb nemzedék jeles reprezentánsait pedig a leginkább az ösztönözhette, hogy a különböző korosztályok megannyi tehetsége egymással szemben mérhette fel, hol tart a japán eredetű, és a 2020-as tokiói olimpián a hivatalos programban is bemutatkozó sportág műhelytitkainak elsajátításában. Kevésbé fennkölt stílusban: ki-ki megtapasztalhatta, hányan jobbak nála (legalább is egyelőre) a kategóriájában.

A szervezők dolgát alaposan megnehezíthette, hogy a monstre mezőnyben már-már megszámlálhatatlanul sok – azért némi utánajárás után csak kiderült, hogy 90 (!) – eredményhirdetés zajlott, miután mind a hölgyeknél, mind az uraknál formagyakorlatban (kata) és küzdelemben (kumite), egyéniben és csapatban is rendeztek versenyeket, a gyermek-, kadét- és junior-korcsoportban egyaránt. Fiataljaink egymást múlták felül a karatés kincsfelhalmozásban, s a tatamin véget ért egyéni döntők után tizenkettőnek – köztük 8 és 21 évesnek is – a kezét emelték a magasba.

Nyugodtan beszélhetünk akár a bőség zavaráról is, hiszen külön mellékletet kéne kibocsátanunk – még a felnőtt sikeremberek „mellőzése” esetén is –, ha valamennyi magyar dobogóst felsorolnánk. A dicsőséglistára bizony csupán a tinédzserek – és az U21-esek – győzői fértek, a „feliratkozáshoz” már az ezüst is kevés volt ezúttal...

Említsük még meg, hogy a Szlovák GP-n klubsorrendet is hirdettek, s ott sincs szégyellnivalónk, sőt: a 116 egyesület rangsorában az MTK a második, az UTE pedig hatodik lett, emellett az is figyelemre méltó, hogy a Vasas formagyakorlatos gárdája aranyérmes lett a kadét/junior csapatok küzdelmében.

A végső összesítés szerint pedig – a felnőttek és a para-karatésok eredményeit is figyelembe véve: – a magyar harcművészek együttesen 18 aranyat, 17 ezüstöt és 30 bronzot hoztak haza a szlovák fővárosból.

SZLOVÁK GRAND PRIX, POZSONY
A magyar egyéni győztesek
Leányok
Formagyakorlat
U12: Takács Eszter (MTK)
Küzdelem
U10, 27 kg: Dalnoki Szofi (MTK)
U12, 30 kg: Hecker Bojana (UTE)
U12, 40 kg: Bogdán Panna (UTE)
Kadét, 54 kg: Ilankovic Aleksandra (MTK)
U21, 68 kg: Takács Virág Vivien (Toriki Team)
U21, 68 kg: Czagány Dóra (MTK)
Fiúk
Küzdelem
U8, 22 kg: Fischer Ádám Hunor (MTK)
U12, 30 kg: Nagy Levente (KSI)
U14, 40 kg: Istók Márk (MTK)
U14, +55 kg: Bartos Norbert (MTK)
U21, 75 kg: Erdős Martin (MTK)

Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS