Kajak-kenu: ifi olimpiai kvalifikációs verseny előtt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 16:38
Címkék
Csütörtökön rajtol a kajak-kenuzók ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenye Barcelonában. A nyolc magyar versenyzőnek 64 ország 294 sportolója között kell kívívnia helyét a Buenos Aires-i játékokon.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA magyar ifjúsági kajak-kenu válogatott már megérkezett Barcelonába, az ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyre. Amint arról korábban már ITT írtunk, szakáganként kettő, szóval összesen nyolc fiatal küzd meg a kvótákért. A viadalon óriási mezőny gyűlt össze: 64 ország 294 sportolója érkezett a katalán fővárosba.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA magyar ifjúsági kajak-kenu válogatott már megérkezett Barcelonába, az ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyre. Amint arról korábban már ITT írtunk, szakáganként kettő, szóval összesen nyolc fiatal küzd meg a kvótákért. A viadalon óriási mezőny gyűlt össze: 64 ország 294 sportolója érkezett a katalán fővárosba.

Makrai Csaba, utánpótlás szövetségi kapitány ironikusan megjegyezte, hogy olyan országok versenyzői is rajthoz állnak, amelyekről azt sem tudta, hogy ott űzik ezt a sportot. Ezek közé tartozik például Kenya, Marokkó, Szudán, Mozambik, vagy éppen Sao Tomé és Principe.

Rendessy Eszter is küzd az olimpiai kvótáért
Rendessy Eszter is küzd az olimpiai kvótáért

Rendessy Eszter is küzd az olimpiai kvótáért

A szövetségi kapitány egyébként elárulta, hogy nem a legkedvezőbb az időjárás, ugyanis folyamatosan esik az eső. De kiemelte, hogy a pálya tökéletes, és szerdán már várhatóan remek feltételek mellett mérethetik meg magukat a fiatalok, hiszen az időjárás-jelentés szerint felhőtlen lesz az ég az első versenynapon.

Makrai beszámolt a magyar válogatott programjáról a rajtig:

„Délután még tudunk edzeni és gyakorolni az indulást a három méter magas rámpáról; ez a szlalomhoz szükséges. Este gyülekező lesz, és megbeszéljük a verseny minden apró részletét. Egyébként volt némi probléma a hajókkal– amelyek szinte teljesen újak– a lábtámasz ugyanis belül nagyon nehezen mozgatható. Azonban ezt a problémát is sikerült megoldani, így minden adott a remek szerepléshez.”

A mester végül elmondta véleményét a csapat tagjainak formájáról is.

„Ügyesek a fiatalok, de ezt már eddig is tudtuk. Úgy vélem, hogy teljesen megfelelő volt a hazai válogatási rendszer ahhoz, hogy megtaláljuk a legalkalmasabb versenyzőket. A mezőny erejét még nem tudtuk felmérni, hiszen nem ismerjük a vetélytársakat, az edzéseiket látva azonban azt kell mondjam, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk. Vannak például olyan országok, amelyek kimondottan a szlalomra specializálódott fiatalokat küldtek, s egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mennyire nehezíti meg majd a helyzetünket. Egy biztos: szeretném, hogy a legjobb versenyzőink kvótát szerezzenek Argentínába.”

A feladat nem könnyű, mivel az egész sportágat figyelembe véve Európa összesen huszonnégy sportolót delegálhat az ötkarikás játékokra, s ebből egy ország, így Magyarország is legfeljebb négyet.

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik