Kajak-kenu: alapozás, új utánpótlás-sikerévért

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 12:49
Címkék
Több mint száz kajakos és kenus vett részt a korosztályos válogatott edzőtáborában. Egyszerre három helyszínen, és mindegyiket meglátogatta Dónusz Éva, a sportág januárban kinevezett utánpótlás-kapitánya. Elégedett volt a látottakkal.

Aranyossy Áron Elkezdték az alapozást a fiatal kajak-kenusok, hogy felkészüljenek a nyár nagy versenyeire. Az első, a belgrádi ifjúsági és U23-as gyorsasági Európa-bajnokság június 22-én kezdődik, júliusban pedig a világbajnokság vár rájuk.Aranyossy Áron Elkezdték az alapozást a fiatal kajak-kenusok, hogy felkészüljenek a nyár nagy versenyeire. Az első, a belgrádi ifjúsági és U23-as gyorsasági Európa-bajnokság június 22-én kezdődik, júliusban pedig a világbajnokság vár rájuk.

Kajakosok
Kajakosok
A felkészülést azzal segítette a szövetség, hogy edzőtábort szervezett azoknak a fiataloknak, akik nem jutottak el melegvizes táborokba. A nagyjából száz résztvevővel zajló alapozás három helyszínen zajlott: Budapesten a leány-, Dunavarsányban a fiúkajakosok, Szolnokon pedig a kenusok edzettek.

„Ennyi embert egy helyszínre sűríteni nem lett volna értelme, ezért zajlik három táborban a felkészülés, de arra ügyeltünk, hogy szakáganként együtt készüljenek a résztvevők” – magyarázta Dónusz Éva, a sportág utánpótlás-kapitánya.

Az ifjúságiak mellett a 2001/02-es korosztály tagjai is részt vettek a táborban, ők a júliusi győri EYOF-ra készülnek.

Dónusz Éva
Dónusz Éva
Dónusz Éva szerint remekül teljesítettek:

„Elégedett vagyok, a munkamorál is jó volt, és az eredmények is az időszaknak megfelelőek voltak, mértünk ugyanis néhány próbatávot. De az alapozás elején járunk, ilyenkor nem az eredmény a legfontosabb.”

Tavaly 24 érmet szereztek a magyar versenyzők az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon, remélhetőleg a mostani kezdés hasonló eredményre vezet.

Egyéb korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik