Jégkorong: utánpótlását fejlesztené a DVTK

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.17. 20:38
Címkék
A legutóbbi három év felnőtt magyar bajnoka, a DVTK Jegesmedvék évek óta meghatározó szerepet játszik a jégkorongsport hazai utánpótlásában is. A miskolciak minden korosztályban indítanak csapatot, de Bíró Ignác szakmai igazgató elmondta, több fronton is tovább fejlődnének.

Bruckner VinceÉvek meghatározó szerepet játszik a DVTK Jegesmedvék együttese a hazai jégkorongéletben: a miskolciak a legutóbbi három hazai felnőttbajnokságot megnyerték, de utánpótlásszinten sincs semmi okuk a szégyenkezésre, valamennyi korosztályban indítanak csapatot, amelyek évről évre eredményesen szerepelnek. A szakosztály szakmai igazgatója, Bíró Ignác beszélt honlapunknak az elmúlt időszakban sokat fejlődő klub utánpótlásának helyzetéről.Bruckner VinceÉvek meghatározó szerepet játszik a DVTK Jegesmedvék együttese a hazai jégkorongéletben: a miskolciak a legutóbbi három hazai felnőttbajnokságot megnyerték, de utánpótlásszinten sincs semmi okuk a szégyenkezésre, valamennyi korosztályban indítanak csapatot, amelyek évről évre eredményesen szerepelnek. A szakosztály szakmai igazgatója, Bíró Ignác beszélt honlapunknak az elmúlt időszakban sokat fejlődő klub utánpótlásának helyzetéről.

A DVTK Jegesmedvék hokisai minden korosztályban jelen vannak Forrás: dvtk.eu
A DVTK Jegesmedvék hokisai minden korosztályban jelen vannak Forrás: dvtk.eu

A DVTK Jegesmedvék hokisai minden korosztályban jelen vannak  •  Forrás: dvtk.eu

„Valóban nagy büszkeség a miskolci jégkorongnak, hogy minden korosztályban tudunk csapatot indítani, amelyek ráadásul tisztességesen helyt is tudnak állni a különböző ligákban. Általánosságban elmondható, hogy az élmezőnyhöz tartozunk, nem vagyunk közvetlenül az elitben, de a dobogós helyezettek után már mi következünk. Jelenleg közel kétszázötven fiatal játékosunk van, akikkel tizenhárom utánpótlásedző foglalkozik.”

Az említett számból megállapítható, hogy sok gyerek jégkorongozik Miskolcon,Bíró szerint ugyanakkor nem lehetnek maximálisan elégedettek.

„A helyzet az, hogy létszámban megvagyunk, sokkal inkább az idekerülő gyerekek képzettségével van a probléma. Fiatalabb korban sokkal kevesebbet mozognak, ezért gyakran itt az edzésen kell megtanulniuk olyan feladatokat, amelyeket korábban otthon vagy az iskolai testnevelésórán elsajátíthattak volna. Ez persze nem csak jégkorongban, hanem minden sportágban probléma.”

A klub utánpótlása szempontjából mindenképpen pozitív, hogy a DVTK Jegesmedvék az osztrák bázisú U18-as ligában (EBJL) is szerepel, amelyben a közép-európai térség legerősebb együttesei mellett a magyar élcsapatok játszanak. Az együttes edzője, Urbán Péter szerint a fiatalok hosszú távon is hasznosítható tapasztalatokat szerezhetnek a nemzetközi szereplésből.

„Ebben a korosztályban azért már fontos valamennyire az eredmény, de egyértelműen arra fektetjük a hangsúlyt, hogy technikailag és taktikailag fejlődjenek a játékosok. Részint fontos, hogy nagy terhelést kap a csapat, sok mérkőzésünk van, részint pedig nem csak a megszokott magyar együttesek ellen játszunk.”

A diósgyőriek azonban a sok gyerek és a sikerek ellenére sem dőlnek hátra, további fejlesztéseken dolgoznak.

„Szeretnénk a létszámot tovább növelni, emellett pedig újra elindítanánk leányvonalon is a jégkorongot, mivel azt látjuk, hogy a női szakág és azon belül a magyarok is dinamikusan fejlődnek. Emellett pedig a városnak távolabbi részén, amely a központtól kiesik, újabb jégpálya felépítése lehet a cél.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik