Jégkorong, új bajnokok: Ocskay-akadémia - U14, Vasas - U12

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 09:11
Címkék
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nyerte az U14-es jégkorong-bajnokságot. Az U12-esek versengésében a Vasas bizonyult a legjobbnak.

P. V. Elkelt az utolsó bajnoki cím is a jégkorong-utánpótlásbajnokságokban. Az U14-esek mezőnyében az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és az UTE játszotta a döntőt, s bár az első meccs hihetetlen izgalmai után azt feltételezhettük, hogy csak az ötödik mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa, végül nem így lett.P. V. Elkelt az utolsó bajnoki cím is a jégkorong-utánpótlásbajnokságokban. Az U14-esek mezőnyében az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és az UTE játszotta a döntőt, s bár az első meccs hihetetlen izgalmai után azt feltételezhettük, hogy csak az ötödik mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa, végül nem így lett.

A fehérváriak az U14-es bajnokságban is diadalmaskodtak, összesen négy bajnoki címet szereztek a szezonban Forrás: IOGJA
A fehérváriak az U14-es bajnokságban is diadalmaskodtak, összesen négy bajnoki címet szereztek a szezonban Forrás: IOGJA

A fehérváriak az U14-es bajnokságban is diadalmaskodtak, összesen négy bajnoki címet szereztek a szezonban  •  Forrás: IOGJA

Az első találkozót tehát nagy csatában a fehérváriak nyerték meg 5-4-re az utolsó percekben lőtt góllal. A második egészen az 50. percig nyitott volt, akkor 2-2-re állt a meccs, a hajrában azonban a lilák sorra kapták a gólokat, így 5-2-es vereséget szenvedtek.

Ezért a harmadik, Megyeri úton játszott összecsapáson az alapszakasz-győztes az életben maradásért küzdött, mégis egyre távolabb került a negyedik találkozó lehetőségétől, miután a 19. percben, 27 másodpercen belül két gólt is kapott.

A szünet után sem fordult jobbra a lilák sorsa, a fehérváriak a meccs felére 5-0-s előnyre tettek szert. Bár az UTE a harmadik harmadot 3-0-ra megnyerte, a végső dudaszókor mégis az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia hokisai dobálhatták magasba a botokat és a sisakokat: 5-3-as győzelmük a bajnoki címet jelentette.

U14-ES BAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Első mérkőzés:UTE−Ifj. Ocskay Gábor JA4-5
Április 3., hétfő, második mérkőzés:Ifj. Ocskay Gábor JA−UTE 5-2
Április 5., szerda, harmadik mérkőzés:UTE−Ifj. Ocskay Gábor JA 3-5

Az U12-es bajnokság záró tornáját még a hétvégén rendezték, amelyen a Vasas mind a négy mérkőzését megnyerve ünnepelhetett bajnoki címet. A második helyet az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, míg a harmadikat a Csíkszereda szerezte meg.

A Vasas U12-es bajnokcsapata Forrás: vasassc.hu
A Vasas U12-es bajnokcsapata Forrás: vasassc.hu

A Vasas U12-es bajnokcsapata  •  Forrás: vasassc.hu

Az előkészítő bajnoksága pontkirályi címéta debreceni Révész Levente nyerte el.

Az U12-es bajnokság záró tornájának részletes eredményei ITT találhatók.

Az utánpótlás-bajnokságok befejeződtek, így mérleget vonhatunk: az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a 2016/17-es szezonban négy bajnoki címmel büszkélkedhet: U18-as hazai bajnokság, osztrák ifjúsági liga, U16-os bajnokság, U14-es bajnokság. A MAC Budapest és a Vasas egy-egy aranyérmet ünnepelhetett, előbbi az U20-as, utóbbi az U12-es bajnokságban.

Továbbá a fehérváriak egy ezüstöt (U12) és egy bronzot (U20) is szereztek, a MAC-nak két második hely jutott (U18, U16), illetve elődöntőig jutottak az osztrák junior- és ifjúsági ligában is. Az U14-esek között még küzdenek a harmadik helyért a Debrecennel, a párharcban utóbbi vezet 1-0-ra, az első meccset 3-1-re nyerte. Bár az UTE-nak nem jutott bajnoki cím, így is remek szezont zárt a két ezüsttel (EBJL, U14) és kétbronzzal (U18, U16). A Vasas a juniorok között lett ezüstérmes, aCsíkszereda az U12-esek között állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik