Jégkorong: szombaton Románia az első ellenfél az U18-as vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 10:23
Címkék
Szerdán megérkezett Kijevbe, s szombaton már világbajnoki mérkőzésen lép jégre az U18-as jégkorong-válogatott. A divízió I/B-s tornán a románok korosztályos együttesével kezd a magyar csapat, amelynek célja, hogy visszajusson a világ legjobb 16 csapata közé.

B. V. – utanpotlassport.huSzombaton véget ér a várakozás, az U18-as válogatott megkezdi szereplését a kijevi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat már szerdán elutazott Ukrajnába, miután két felkészülési mérkőzést játszott a világelitben szereplő szlovák együttes ellen.B. V. – utanpotlassport.huSzombaton véget ér a várakozás, az U18-as válogatott megkezdi szereplését a kijevi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat már szerdán elutazott Ukrajnába, miután két felkészülési mérkőzést játszott a világelitben szereplő szlovák együttes ellen.

A feljutás az U18-as válogatott célja a kijevi vb-n Forrás: MJSZ
A feljutás az U18-as válogatott célja a kijevi vb-n Forrás: MJSZ

A feljutás az U18-as válogatott célja a kijevi vb-n  •  Forrás: MJSZ

A világbajnoki keretbe két kapust, hét védőt és tizenhárom csatárt jelölt Glen Williamson szövetségi edző. A válogatottba hét magyar klub mellett svájci, kanadai, német, amerikai és szlovák csapat is ad játékost.

A magyar együttes a tavalyi szlovéniai vb-n esett ki az I/A csoportból, a világ legjobb tizenhat együttese közül. Így Ukrajnában – bár erős a mezőny – a csapat célja nem lehet más, mint újra eggyel feljebb lépni.

Az egyhetes edzőtáborban a trénerek beszámolója szerint nagyon keményen dolgozott a csapat, az „Álmodj, higgy benne, váltsd valóra!”-mottó szerint készültek a játékosok. A válogatott másodedzője, Vas Márton elégedetten nyilatkozott a felkészülésről a szövetség honlapjának:

„Remek munkát végeztek a fiúk az egy hét alatt. Mindig azokat a játékosokat válogatjuk be, akik a legjobban segítik a csapat játékát. Nem volt könnyű dolgunk a keretszűkítéskor. Jól ismerjük a srácokat, azt néztük, hogy ki van a legjobb formában, milyen a hozzáállása, fejben mennyire van rendben és mennyire fárad el. Ezek azok az elemek, amely a vb-n, az ötmeccses szériában dönthetnek. Remélem, hogy rendben lesz a sorok közötti kémia: sok olyan játékosunk van, akiket bárhova tehetnénk, megtalálnák az összhangot.”

A magyar csapat szombaton 19 órakor a román válogatott ellen kezd a kijevi világbajnokságon.

AZ U18-AS VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok: Gönczi Lajos (Debreceni HK), Horváth Dominik (Ifj. Ocskay Gábor JA)
Védők: Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Horváth Milán (Ifj. Ocskay Gábor JA), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, svájci), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (OHA, kanadai), Szécsi Patrik (KMH)
Csatárok: Almási Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), Ambrus Gergő (Ifj. Ocskay Gábor JA), Dézsi Bence (Ifj. Ocskay Gábor JA), Horváth László (Győri ETO HC), Keresztes Levente (MAC Budapest), Kovács Alex (Ifj. Ocskay Gábor JA), Kovács Sebestyén (UTE), Kozma Ferenc (Debreceni HK), Papp Kristóf (Honeybaked, amerikai), Péter Donát (Augsburg, német), Rétfalvi Kristóf (Ifj. Ocskay Gábor JA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Sárdi Máté (HK Dukla Trencín, szlovák), Szűcs Ádám (Augsburg, német)
AZ U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA
Április 14., 19:
Magyarország–Románia
Április 15., 19: Magyarország–Olaszország
Április 17., 19: Magyarország–Ukrajna
Április 18., 15.30: Magyarország–Japán
Április 20., 15.30: Magyarország–Ausztria

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik