Jégkorong: négyből három siker az utánpótlásban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.10. 21:23
Címkék
Az U16-os és az U18-as jégkorong-válogatott nyerni tudott a Négy Nemzet-tornák második napján, az U20-asok azonban büntetőkkel vereséget szenvedtek. Megkezdte szereplését az U18-as leánycsapat is, méghozzá győzelemmel.

L. G. – utanpotlassport.hu Akárcsak a Négy Nemzet-tornák első napján, ezúttal is a háromból két magyar korosztályos fiú jégkorong-válogatott örülhetett győzelemnek. Az U16-os és az U18-asok behúzták saját mérkőzésüket, az U20-asok pedig büntetőkkel szenvedtek vereséget.L. G. – utanpotlassport.hu Akárcsak a Négy Nemzet-tornák első napján, ezúttal is a háromból két magyar korosztályos fiú jégkorong-válogatott örülhetett győzelemnek. Az U16-os és az U18-asok behúzták saját mérkőzésüket, az U20-asok pedig büntetőkkel szenvedtek vereséget.

Bravúros sikerrel kezdte az U20-as válogatott a szlovéniai Négy Nemzet-tornát Forrás: MJSZ
Bravúros sikerrel kezdte az U20-as válogatott a szlovéniai Négy Nemzet-tornát Forrás: MJSZ

Az U20-asoknak nem volt szerencséjük a büntetőkkel  •  Forrás: MJSZ

A szlovének kiütése után az olaszokat sem kímélte az ausztriai St. Pöltenben szereplő U16-os válogatott. Az előző napi 12–2-es diadal után ezúttal 8–2-re győzött Svasznek Bence együttese, amely az első két harmadot egyaránt három góllal nyerte, és az utolsót is 23:4-es kapura lövési arány mellett adta le döntetlenre.

A Kaposváron játszó U18-as válogatott javított az előző napi vereségét követően, és 3–1-re felülmúlta az osztrákokat. Glen Williamson csapata három perc után hátrányba került, és az első harmadban nem is tudott egyenlíteni. A második játékrészben aztán 44 másodperc kellett az egalizáláshoz, a záró harmadban pedig két gólt ütve sikerült megnyerni a mérkőzést.

A Ljubljanában szerepelő U20-asok törték meg a sormintát, és egyedül ők nem örülhettek győzelemnek. Pedig a magyar juniorcsapat 2–0-ra és 3–2-re is vezetett az olaszok ellen, végül azonban mégis a mieinknek kellett küzdenie az egyenlítésért. Ez 62 másodperccel a dudaszó előtt, Péter Andor révén összejött, így jöhetett a hosszabbítás. Az ötperces ráadás nem hozott gólt, a büntetőzés pedig az olaszoknak sikerült jobban, akik így 5–4-re győztek.

Szombaton az U16-osok az osztrákok, a két idősebb korosztály pedig egyaránt a szlovének ellen zárja a tornát.

Pályán a lányok is
Az U18-as leányválogatott Granadában szerepel ugyancsak Négy Nemzet-tornán. Buzás Norbert együttese a nyitányon magabiztosan, 4–1-re nyert a britek ellen, szombaton pedig a spanyolok ellen lép jégre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik