Jégkorong: megvan a kanadai tornára induló U16-os keret

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.04. 08:43
Címkék
Kihirdették az U16-os jégkorong-válogatott végleges keretét a kanadai nemzetközi tornára, amely a korosztály legfontosabb megméretése lesz az évadban. Svasznek Bence szövetségi kapitány nehéz döntéseket hozott meg, de bizakodva várja az észak-amerikai tornát.

B. V. – utanpotlassport.huHárom hét múlva Kanadában szerepel nemzetközi tornán az U16-os jégkorong-válogatott, és Svasznek Bence vezetőedző már kihirdette a végleges keretét. A Richmond International Bantam Midget Hockey Tournament elnevezésű viadalra 22 játékos utazik el.B. V. – utanpotlassport.huHárom hét múlva Kanadában szerepel nemzetközi tornán az U16-os jégkorong-válogatott, és Svasznek Bence vezetőedző már kihirdette a végleges keretét. A Richmond International Bantam Midget Hockey Tournament elnevezésű viadalra 22 játékos utazik el.

Kihirdették az U16-os válogatott 22 fős keretét az év végi kanadai tornára Forrás: MJSZ
Kihirdették az U16-os válogatott 22 fős keretét az év végi kanadai tornára Forrás: MJSZ

Kihirdették az U16-os válogatott 22 fős keretét az év végi kanadai tornára  •  Forrás: MJSZ

Az együttes gerincét az itthon játszó hokisok adják, a legtöbben, azaz nyolcan, a MAC Budapestet képviselik, amellett két légiós szerepel a keretben, a kapus Ollári Zsombor Svédországból, Ortenszky Tamás pedig Svájcból tért haza a válogatott kedvéért.

A szövetségi kapitány a válogatási elvekről beszélt a szövetség honlapjának:
„Elsősorban az alapképességek, a rendszerben való játék és a játékintelligencia alapján válogattunk. Ugyanakkor azt is számításba kellett vennünk, hogy Észak-Amerikába utazunk, ahol kisebb pályán játszunk, ráadásul egy évvel idősebbek ellen, így a játékosaink fizikai adottsága is döntő tényező. Komoly fejtörést okozott a csapat összeállítása, sok jó teljesítményt láthattunk, több olyan srác maradt ki, aki megérdemelte volna a kerettagságot. Nehéz döntéseket hoztunk, de ez is a munkánk része.”

A szakvezető konkrét célokat nem fogalmazott meg, azt várja, hogy a csapat kihozná magából a maximumot:
„Azt szeretném, hogy a tornán egyénileg mindenki a legjobbját hozza, csapatként pedig felismerhetően szervezett hokit szeretnék látni a srácoktól. Fontos lenne, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtva fejlődjünk.”

AZ U16-OS JÉGKORONG-VÁLOGATOTT VÉGLEGES KERETE
Kapusok:
Ollári Zsombor (Bäcken HC, Svédország), Pesti József (ifj. Ocskay Gábor JA), Monstori Tamás (UTE)
Védők: Bulcsu Levente (UTE), Dobmayer Dominik (ifj. Ocskay Gábor JA), Jakabfy Sámuel (Győri ETO), Mayer Martin (MAC Budapest), Nemes Domonkos (UTE), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, Svájc), Tornyai Mátyás (MAC Budapest)
Csatárok: Csollák Márkó (MAC Budapest), Csölle Dániel Zoltán (Pesterzsébeti HC), Galajda Zsombor (DVTK), Horváth Pál (Győri ETO), Keresztes Levente (MAC Budapest), Kóger Balázs László (ifj. Ocskay Gábor JA), László Márk (MAC Budapest), Molnár Bálint (MAC Budapest), Németh Kristóf (ifj. Ocskay Gábor JA), Schlekmann Márk (MAC Budapest), Szalmás Bence (MAC Budapest), Varga Balász (ifj. Ocskay Gábor JA)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik