Jégkorong: fehérvári K. O. a MAC ellen az U20-as EBYSL-ben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 12:52
Címkék
Elsöprő, 7–0-s győzelmet aratott hazai pályán a Fehérvár AV 19 együttese a MAC ellen az osztrák U20-as bajnokság (EBYSL) középszakaszában. A fővárosiak azonban a vereségükért akár más vasárnap visszavághatnak a Volánnak.

B. V. – utanpotlassport.huAz EBYSL középszakaszát megnyerte a Fehérvár, utcahosszal vezeti a korábban már rájátszásba jutott csapatok különversenyét, a Master Roundot. A MAC Budapest gárdája ugyanebben a csoportban a negyedik helyen áll, vagyis szintén „csak” a playoff-helyért harcol. A Volán–MAC U20-as csata azonban még ilyen körülmények között is rangadónak számít.B. V. – utanpotlassport.huAz EBYSL középszakaszát megnyerte a Fehérvár, utcahosszal vezeti a korábban már rájátszásba jutott csapatok különversenyét, a Master Roundot. A MAC Budapest gárdája ugyanebben a csoportban a negyedik helyen áll, vagyis szintén „csak” a playoff-helyért harcol. A Volán–MAC U20-as csata azonban még ilyen körülmények között is rangadónak számít.

A Fehérvár U20-as együttese hét góllal győzött a MAC ellen Forrás: EBYSL
A Fehérvár U20-as együttese hét góllal győzött a MAC ellen Forrás: EBYSL

A Fehérvár U20-as együttese hét góllal győzött a MAC ellen  •  Forrás: EBYSL

A találkozó első tíz perce csendben telt, nem esett gól, utána azonban a hazaiak megindították a gólgyártást. A Fehérvár egy percen belül kétszer is betalált, előbb Péter Andor volt eredményes emberelőnyből, majd Dézsi Bence duplázta meg az előnyt, amely a harmad végéig kitartott (2–0).

A folytatásban is hasonlóan alakult a forgatókönyv, a Volán játékosai voltak fölényben, s ez a játékrész 4. percében az eredményen is meglátszott. Vértes Nátán góljával már hárommal vezetett a hazai csapat, majd sikerült még egy gyors ütést bevinni, Vincze Gergő révén (4–0).

A harmadik harmad első felében újabb dupla csapást mért a MAC-ra a Fehérvár Rajz Áron, majd megint Vértes talált a vendégek kapujába. S bár a záróetapban már aktívabban játszottak a fővárosiak is, nem tudtak gólt szerezni, helyette a végén Mihály Ákos állította be a 7–0-s végeredményt.

A Fehérvár tehát nagy vereséget mért hazai riválisára az osztrák bajnokság középszakaszának utolsó fordulójában, ugyanakkor a MAC-nak már vasárnap meglesz a lehetősége a visszavágásra, hiszen hazai pályán fogadja a Volánt.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG, EBYSL
Fehérvár AV19–MAC Budapest 7–0 (2–0, 2–0, 3–0)
Gólszerzők:
Vértes 2 (34., 47.), Péter (13.), Dézsi (14.), Vincze (35.), Rajz (47.), Mihály (60.)

A Fehérvár AV 19–MAC Budapest mérkőzés felvétele (Forrás: Fehérvár AV 19):

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik