Jégkorong: az U16-os válogatott megnyerte a kanadai tornát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.01. 14:00
Címkék
Százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet az U16-os válogatott a kanadai nemzetközi tornán, amelyen a döntő kivételével valamennyi mérkőzését magabiztosan nyerte. A párhuzamosan zajló, szintén kanadai Mac’s tornán az U18-as csapat egy győzelemmel és három vereséggel búcsúzott a csoportkörben.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Sikeresen zárult 2017, de még annál is szebben kezdődött 2018. Ugyanis az U16-os jégkorong-válogatott előbb az elődöntőben, majd a fináléban is győzött a kanadai Richmond International Bantam Midget elnevezésű korosztályos nemzetközi tornán.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Sikeresen zárult 2017, de még annál is szebben kezdődött 2018. Ugyanis az U16-os jégkorong-válogatott előbb az elődöntőben, majd a fináléban is győzött a kanadai Richmond International Bantam Midget elnevezésű korosztályos nemzetközi tornán.

Az U16-os válogatott hosszabbításban győzött a kanadai nemzetközi torna döntőjében Forrás: MJSZ
Az U16-os válogatott hosszabbításban győzött a kanadai nemzetközi torna döntőjében Forrás: MJSZ

Az U16-os válogatott hosszabbításban győzött a kanadai nemzetközi torna döntőjében  •  Forrás: MJSZ

A csapat az egész tornán remekül menetelt: az úgynevezett alapszakaszban valamennyi mérkőzését megnyerte kanadai riválisok ellen, ráadásul kétszer is kilencgólos sikert aratott. Svasznek Bence együttese tehát magabiztosan jutott a legjobb négy közé, ahol a korábban már legyőzött Prince George Cougars várt rá.

A korábban kiütött ellenfél ezúttal sem tudta megszorongatni a mieinket, akik végig vezetve, magabiztosan jutottak a fináléba a 7–2 -es siker révén. A legkeményebb csatát, nem meglepő módon, a döntő hozta. Nem találták a fogást egymáson a csapatok, így szokatlan módon nem esett gól a rendes játékidőben – igaz, Galajda Zsombor találatát érvénytelenítették a játékvezetők.

Következett a hosszabbítás, amelyben a mieink megszerezték a megérdemelt aranyérmet. Az azonnali győzelmet érő gólt a torna legeredményesebb magyar játékosa, Schlekmann Márk szerezte. A mieink hatalmas fölényét a sikerek mellett jól mutatja, hogy 36 találat ellenében mindössze hat gólt kaptak.

A decemberi ausztriai Négy Nemzet-torna után Kanadában is győzni tudott a csapat, tehát kettőből két sikernél tart az évadban. Az együttes következő nagy megméretése a március végi rigai nemzetközi torna lesz.

U16 RICHMOND INTERNATIONAL BANTAM MIDGET TOURNAMENT, RICHMOND (KANADA)
Csoportmérkőzések:
Magyarország–Moose Jaw Generals 3–1, Magyarország–Prince George Cougars 9–0, Magyaroszág–Mission AZ 10–1, Magyarország–Everett 6–2
Elődöntő: Magyarország–Prince George Cougars 7–2
Döntő: Magyarország–Moose Jaw Generals 1–0, hosszabbítással

Szintén Kanadában szerepelt a két ünnep között az U18-as csapat. A Calgaryban zajló nemzetközi torna viszont már véget ért a magyaroknak, miután a csoportkörben egy győzelem mellett három vereséget szenvedtek. Glen Williamson együttese a Trisdale Trojans ellen győzött 4–1-re, azonban az utolsó meccsen a St. Albert Raiderstől 6–3-ra kikapott.

Az A csoportban negyedik helyen végzett csapat viszont még nem utazik haza Calgaryból, mivel hétfőn este a téli olimpiára készülő kanadai női válogatottal csap össze. A válogatott fő eseménye áprilisban jön el, amikor a kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságon igyekszik kivívni a feljutást.

U18 MAC’S TOURNAMENT, CALGARY (KANADA)
A magyar válogatott mérkőzései:
Magyarország–Fraser Valley Thunderbirds 2–7, Magyarország–Calgary Royals 1–5, Magyarország–Trisdale Trojans 4–1, Magyarország–St. Albert Raiders 3–6

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik