Jégkorong: az U16-os válogatott csoportgyőztes lett Kanadában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.31. 08:58
Címkék
Szinte valamennyi korosztályos jégkorong-válogatott nemzetközi tornákon vesz részt az ünnepnapok sodrában. A legjobban az U16-os együttes szerepel, amely csoportelsőként jutott az elődöntőbe a kanadai nemzetközi tornán. Emellett megkezdte a felkészülést a végleges kerettel az olaszországi divízió I/A csoportos világbajnokságra az U18-as leánycsapat.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huElképesztően sűrű a korosztályos jégkorong-válogatottak programja a két ünnep környékén. Az U20-as csapatot leszámítva valamennyi együttes érdekelt a napokban. Megpróbáltunk eligazodni a különböző felkészülési tornák között...Bruckner Vince – utanpotlassport.huElképesztően sűrű a korosztályos jégkorong-válogatottak programja a két ünnep környékén. Az U20-as csapatot leszámítva valamennyi együttes érdekelt a napokban. Megpróbáltunk eligazodni a különböző felkészülési tornák között...

Az U16-os válogatott parádés játékkal, csoportelsőként jutott az elődöntőbe Kanadában Forrás: MJSZ
Az U16-os válogatott parádés játékkal, csoportelsőként jutott az elődöntőbe Kanadában Forrás: MJSZ

Az U16-os válogatott parádés játékkal, csoportelsőként jutott az elődöntőbe Kanadában  •  Forrás: MJSZ

Az U16-os válogatott például egészen fantasztikusan szerepel a kanadai nemzetközi viadalon. Svasznek Bence együttese valamennyi mérkőzését megnyerve jutott az elődöntőbe, ráadásul az értékes győzelmeket kanadai együttesek ellen szerezte, kétszer is kilenc gól különbséggel. A döntőbe jutásért még kérdéses az ellenfél, a lehetséges ellenfelek között a Moose Jaw, a Prince George és a Yale gárdája szerepel.

Kevésbé megy az U18-asoknak. A kanadai Calgaryban zajló Mac’s Torunamenten jégkorongozó együttes az első két meccsét elvesztette a Fraser Valley Thunderbirds, illetve a Calgary Royals ellenében. Péntek este viszont bravúrosan legyőzte a szintén kanadai Trisdale Trojans együttesét 4–1-re, így elmozdult a csoport utolsó helyéről. A Glen Williamson vezette válogatott még egy mérkőzést játszik a két győzelemmel és egy vereséggel álló St. Albert Raiders ellen.

Nem tétlenkednek a kanadai tornáról lemaradó U18-as válogatott játékosok sem, hiszen a budapesti Tüskecsarnokban vesznek részt négycsapatos nemzetközi tornán. A mieink két részre oszlottak piros, illetve fehér elnevezésű együttessel képviseltették magukat. Előbbi társaság a döntőbe verekedte magát, ahol viszont simán, 5–1-re kikapott az ukránoktól, míg a fehérek a lengyelek ellen vesztettek 5–2-re a zárónapi bronzmérkőzésen.

A Horváth András vezette U15-ös csapat nívós mezőnyben, többek között az osztrák és a szlovák válogatott társaságában töltötte az elmúlt napokat. Sokáig nem is sikerült győzni, az utolsó mérkőzésen azonban a szlovák HK Poprad együttesét 4–3-ra legyűrték a mieink, így nem nyeretlenül fejezték be a hatcsapatos megméretést.

Eközben elkezdte a felkészülést az U18-as leányválogatott a januári divízió I/A csoportos világbajnokságra. Buzás Norbert szövetségi kapitány már kihirdette a végleges keretet, amelyben a két kapus mellett nyolc védő és tíz csatár kapott helyet. A friss keret már túl is van egy edzőmérkőzésen, a káposztásmegyeri Jégpalotában az osztrákok győztek, szétlövés után, 4–3-ra. Január 1-től az olaszországi Roanába utazik a társaság, ahol egy hetet készül az asiagói vb-re.

A leány U18-as válogatott világbajnoki kerete:
Kapusok: Maruyama Yumi (FTC), Tóth Zsófia (FTC)
Védők: Faggyas Lilla (Torino Bulls, Olaszország), Fecske Maja (ifj. Ocskay Gábor JA), Gaitz Hanna (KMH), Kreisz Emma (MAC Budapest), Lázár Csenge (FTC), Mayer Fruzsina (Vasas), Preisinger Dorka (KMH), Sándor-Székely Katinka (Győri ETO)
Csatárok: Cselényi Viktória (KMH), Horváth Dominika (KMH), Horváth Imola (ifj. Ocskay Gábor JA), Kerekes Kármen (KMH), Puskás Noémi (KMH), Seregély Míra (MAC Budapest), Sőléd Orsolya (FTC), Strobl Lara (Vasas), Szamosfalvi Petra (KMH), Szick Dorka (KMH)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik