Jégkorong: az NHL-klubok mezét viselő kicsik tornájának ősbemutatója

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.19. 16:11
Címkék
Különleges hokiesemény színhelye volt két napon át a Tüskecsarnok: a 11 év alatti korosztálynak kiírt nemzetközi tornán az észak-amerikai profiliga csapatainak mezét ölthették magukra a fiatalok. A Tüske-kupát a Tampa Bay Lightning színeiben szereplő miskolci együttes nyerte.

Sztrik Martin – utanpotlassport.hu Az, hogy a kölykök az NHL-csapatok dresszeibe bújhatnak, nem példa nélküli Európában: a svájci Fribourgban rendeztek már hasonló tornát. Hazánkban most volt az „ősbemutató”: a Tüskecsarnokban nyolc – fiúkat és lányokat egyaránt felsorakoztató – együttes játékosai feszítettek a tengerentúli gigaklubok felszerelésében.Sztrik Martin – utanpotlassport.hu Az, hogy a kölykök az NHL-csapatok dresszeibe bújhatnak, nem példa nélküli Európában: a svájci Fribourgban rendeztek már hasonló tornát. Hazánkban most volt az „ősbemutató”: a Tüskecsarnokban nyolc – fiúkat és lányokat egyaránt felsorakoztató – együttes játékosai feszítettek a tengerentúli gigaklubok felszerelésében.

Kicsik a Nagyok szereléseiben Forrás: Kanadai Magyar Hokiklub
Kicsik a Nagyok szereléseiben Forrás: Kanadai Magyar Hokiklub

Kicsik a Nagyok szereléseiben  •  Forrás: Kanadai Magyar Hokiklub

Valamennyi gárda 17 játékost nevezhetett, közülük öten 2007-ben születtek, öten-öten pedig a 2008-as és 2009-es évjáratot képviselték, s persze a keretben volt két kapus is. A sorsolás alapján minden csapat NHL-klubbá változhatott: „jégre lépett” a Chicago Blackhawks, a Montreal Canadiens, a Toronto Maple Leafs, a Vegas Golden Knights, a New York Rangers, az Ottawa Senators, a Calgary Flames és a Tampa Bay Lightning együttese. A játékosok persze az NHL jóváhagyásával játszhattak ezekben a mezekben, mi több, a torna után haza is vihették.

Az első napon tartották a csoportmeccseket, másnap pedig a helyosztókat. A döntőt a Tampa Bay Lightning játszotta a Toronto Maple Leafs ellen, s a találkozó az előbbi gárda sikerével zárult. Szakértők szerint nincs abban semmi különös, hogy a Tüske-kupa a Tampához került, hiszen az NHL keleti főcsoportjának tabelláját is ez a csapat vezeti...

A torna nemcsak a gyerekek, hanem az értük szurkolók körében is nagy sikert aratott, a döntőn például majdnem háromszázan voltak a tribünökön.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik