utanpotlassport.hu 2017.04.21 09:06 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Jégkorong: a legendás Ladányi Balázs veszi át a Vasas U20-as csapatát

A magyar jégkorong utóbbi évtizedének egyik legjelentősebb alakja, Ladányi Balázs veszi át a Vasas U20-as csapatának az irányítását. A klubban szakmai igazgatóként tevékenykedő, az A-csoportot is megjárt válogatott játékos Székely-Mádai Lászlót váltja a poszton.

Bruckner Vince Távozik posztjáról a Vasas juniorcsapatát (U20) a 2016/17-es szezonban bajnoki ezüstéremig vezető Székely-Mádai László, aki a jövőben a serdülőcsapat mellett dolgozik. A helyét Ladányi Balázs, korábbi válogatott jégkorongozó, a klub szakmai igazgatója veszi át.

Ladányi Balázs boldogan vette át a Vasas U20-as csapatának irányítását. Forrás: vasassc.hu

Ladányi Balázs (balra) boldogan vette át a Vasas U20-as csapatának irányítását  •  Forrás: vasassc.hu

Szuper Levente, a Vasas jégkorong-szakosztályának vezetője a klub honlapjának hangsúlyozta nem az eredményesség miatt történt a váltás: „Lacinak ez volt a negyedik éve a kerettel, és nagyon melós, meghatározó élményekkel és komoly eredményekkel teli időszakot hagy maga után. Mindannyian úgy éreztük, hogy a srácoknak most új impulzusokra, élményekre van szükségük, arra, hogy új kihívásokat fogalmazzanak meg maguknak, másfajta bánásmód mellett készüljenek. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy most jött el az idő, hogy a srácok új stábbal készüljenek tovább.”

A korábbi kiváló kapus szerint egykori csapattársa, Ladányi Balázs tökéletesen alkalmas a pozícióra: „Szakmailag abszolút felkészült a feladatra, ő is örült, hogy megkapja ezt a brigádot. Kíváncsian várom, hogyan hozza ki egymásból a maximumot a két fél, Balázs és a srácok, a motiváció szerintem mindkét oldalon meglesz.”

Ladányi örömmel vág a munkába, korábban természetesen már látta az együttest, és nagyon jó benyomást tett rá. Nagy sikerként értékeli a bajnoki döntőbe jutást, külön kiemelte a játékosok egész szezonban mutatott igyekezetét. A csapat céljairól a következőket mondta a vasassc.hu-nak: „Bár maximalista vagyok, nem fogom a srácok nyakába rakni azt a terhet, hogy mindenképp bajnoki címet kell szereznünk. Azt kérem tőlük, hogy minden meccsen hozzák ki magukból a maximumot. A játékosok szállították a jó eredményeket az utóbbi években, szeretném, ha folytatnák remek sorozatukat.”

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.