utanpotlassport.hu 2017.04.21 09:06 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Jégkorong: a legendás Ladányi Balázs veszi át a Vasas U20-as csapatát

A magyar jégkorong utóbbi évtizedének egyik legjelentősebb alakja, Ladányi Balázs veszi át a Vasas U20-as csapatának az irányítását. A klubban szakmai igazgatóként tevékenykedő, az A-csoportot is megjárt válogatott játékos Székely-Mádai Lászlót váltja a poszton.

Bruckner Vince Távozik posztjáról a Vasas juniorcsapatát (U20) a 2016/17-es szezonban bajnoki ezüstéremig vezető Székely-Mádai László, aki a jövőben a serdülőcsapat mellett dolgozik. A helyét Ladányi Balázs, korábbi válogatott jégkorongozó, a klub szakmai igazgatója veszi át.

Ladányi Balázs boldogan vette át a Vasas U20-as csapatának irányítását. Forrás: vasassc.hu

Ladányi Balázs (balra) boldogan vette át a Vasas U20-as csapatának irányítását  •  Forrás: vasassc.hu

Szuper Levente, a Vasas jégkorong-szakosztályának vezetője a klub honlapjának hangsúlyozta nem az eredményesség miatt történt a váltás: „Lacinak ez volt a negyedik éve a kerettel, és nagyon melós, meghatározó élményekkel és komoly eredményekkel teli időszakot hagy maga után. Mindannyian úgy éreztük, hogy a srácoknak most új impulzusokra, élményekre van szükségük, arra, hogy új kihívásokat fogalmazzanak meg maguknak, másfajta bánásmód mellett készüljenek. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy most jött el az idő, hogy a srácok új stábbal készüljenek tovább.”

A korábbi kiváló kapus szerint egykori csapattársa, Ladányi Balázs tökéletesen alkalmas a pozícióra: „Szakmailag abszolút felkészült a feladatra, ő is örült, hogy megkapja ezt a brigádot. Kíváncsian várom, hogyan hozza ki egymásból a maximumot a két fél, Balázs és a srácok, a motiváció szerintem mindkét oldalon meglesz.”

Ladányi örömmel vág a munkába, korábban természetesen már látta az együttest, és nagyon jó benyomást tett rá. Nagy sikerként értékeli a bajnoki döntőbe jutást, külön kiemelte a játékosok egész szezonban mutatott igyekezetét. A csapat céljairól a következőket mondta a vasassc.hu-nak: „Bár maximalista vagyok, nem fogom a srácok nyakába rakni azt a terhet, hogy mindenképp bajnoki címet kell szereznünk. Azt kérem tőlük, hogy minden meccsen hozzák ki magukból a maximumot. A játékosok szállították a jó eredményeket az utóbbi években, szeretném, ha folytatnák remek sorozatukat.”

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.22 15:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Czipó Vivien ötszörös utánpótlás Európa-bajnok dartsversenyzőt senkinek sem kell bemutatni a sportág hazai rajongóinak körében. Mostantól azonban a nemzetközi elit tagjai is alighanem megjegyzik majd a 17 éves versenyző nevét, miután a második helyen végzett a németországi Kalkarban rendezett rangos BDO-WDF verseny 112 fős felnőttmezőnyében.

2018.04.20 22:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Őrült meccseknek lehettünk tanúi a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga nyoni elődöntőjében. Előbb a Chelsea harcolta ki a fináléba jutást, miután 2−2-es rendes játékidőt követően a tizenegyesekben búcsúztatta a Porto gárdáját. A Manchester City és a Barcelona párharca kilenc gólt hozott, a katalánok 5−4-re diadalmaskodtak. A döntőt hétfőn rendezik.

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.