Jégkorong: a Fehérvár és a Vasas már az U20-as EBYSL elődöntőjében

Vágólapra másolva!
2018.03.09. 09:37
Címkék
Két magyar csapat már biztosan elődöntős az osztrák U20-as jégkorong-bajnokság rájátszásában. A Fehérvár és a Vasas is kettős győzelemmel lépett tovább a negyeddöntőből. A hazai siker után tovább élnek a MAC reményei is, a fővárosiak sorsa vasárnap Villachban dől el.

B. V. – utanpotlassport.huA Fehérvár és a Vasas előnyből, a MAC Budapest együttese hátrányból várhatta az EBYSL-rájátszás (osztrák U20-as bajnokság) negyeddöntős párharcának csütörtöki folytatását. Az első körben a székesfehérváriak hazai pályán győzték le a cseh Znojmót, a piros-kékek idegenben értek el bravúrt a Salzburg ellen, míg a MAC-osok 4–2-re kikaptak Villachban.B. V. – utanpotlassport.huA Fehérvár és a Vasas előnyből, a MAC Budapest együttese hátrányból várhatta az EBYSL-rájátszás (osztrák U20-as bajnokság) negyeddöntős párharcának csütörtöki folytatását. Az első körben a székesfehérváriak hazai pályán győzték le a cseh Znojmót, a piros-kékek idegenben értek el bravúrt a Salzburg ellen, míg a MAC-osok 4–2-re kikaptak Villachban.

A székesfehérváriak már az elődöntőre készülhetnek Forrás: Fehérvár AV19
A székesfehérváriak már az elődöntőre készülhetnek Forrás: Fehérvár AV19

A székesfehérváriak már az elődöntőre készülhetnek  •  Forrás: Fehérvár AV19

A Volán, akárcsak vasárnap Székesfehérváron, ismét jól kezdte a csehek elleni találkozót, a 13.percben Madácsi Benedek, majd öt perccel később Sándor Flórián volt eredményes, így már 20 perc után jelentős előnyben volt a vendégcsapat.

A csehek gondját tovább növelte Vincze Gergő gólja, azzal már 3–0-ra vezetett a Fehérvár. A Znojmót viszont így sem sikerült megtörni, négy percben belül két gól ütöttek a hazaiak, amivel gyakorlatilag visszajöttek a mérkőzésbe a második harmad végére.

Azonban hiába közelítették meg a playoff első kiemeltjét a csehek, egyenlíteni már nem tudtak, sőt... Péter Andor két gólja végképp elvitte a Znojmo elődöntős reményeit, az utolsó percben Madácsi újabb találatával a hatodik ütést is bevitte. A Volán magabiztosan, két sima győzelemmel jutott az EBYSL elődöntőjébe.

Ugyan a Vasas is nyert az első mérkőzésén Salzburgban, mégsem mondhattuk, hogy könnyűnek ígérkezik a második meccs a Jégpalotában, hiszen a piros-kékek mégiscsak az alapszakaszban harmadik helyen végzett gárdát fogadták.

A Vasas bravúros, kettős győzelemmel jutott a négy közé Forrás: Vasas SC
A Vasas bravúros, kettős győzelemmel jutott a négy közé Forrás: Vasas SC

A Vasas bravúros, kettős győzelemmel jutott a négy közé  •  Forrás: Vasas SC

Az összecsapást így is a Vasas kezdte jobban, Szlama Dániel már a második percben megszerezte a vezetést, amely egészen az első harmad végéig kitartott. Sőt, a második felvonásban is megőrizték előnyüket a káposztásmegyeriek, hiába próbálkozott majdnem kétszer annyi lövéssel a Red Bull Salzburg együttese, az egyenlítés elmaradt.

Az utolsó harmad 11. percében egalizáltak osztrákok, viszont túl sokáig nem nyugodhattak meg, hiszen Szlama újabb gólja ismét a szakadék szélére lökte őket, onnan meg már nem is volt visszaút (2 -1). Szlama mellett ismét ki kell emelni a piros-kékek kapusát, Garbacz Mátét, aki újra 97% fölé tornázta a védési mutatóját, ezzel alaposan kivette a részét a hazai győzelemből. A Vasas a Fehérvárhoz hasonlóan kettős sikerrel lépett tovább az osztrák liga elődöntőjébe, s várhatja ellenfelét.

Az ausztriai vereség után az életben maradásért lépett pályára a Tüskecsarnokban a MAC Budapest együttese, így az osztrák Villach ellen csak a győzelem volt elfogadható. A találkozót mégis az osztrákok kezdték jobban, akik már az első percben betaláltak, sőt a tizedikben már kettővel vezettek. Erre az első harmadban nem is tudott válaszolni a hazai csapat, így 0–2-vel vonultak pihenőre a csapatok.

Volt oka az örömre a MAC Budapest csapatának, kétgólos előnyből fordított, s versenyben maradt Forrás: MAC Budapest Jégkorong Akadémia
Volt oka az örömre a MAC Budapest csapatának, kétgólos előnyből fordított, s versenyben maradt Forrás: MAC Budapest Jégkorong Akadémia

Volt oka az örömre a MAC Budapest csapatának, kétgólos hátrányból fordított, és versenyben maradt  •  Forrás: MAC Budapest Jégkorong Akadémia

A második felvonásban sem változott sokat a játék képe, ráadásul kicsit aggasztó volt, hogy a Villach több mint kétszer annyiszor lőtt kapura, mint a MAC. Mindenesetre a különbség nem nőtt, így még élt a remény.

Az utolsó húsz percre aztán már egészen MAC Budapest jött ki, s ez az eredményben is meglátszott. A hatalmas hazai fölény fordítást ért: Csicsák Erik és Kedves Richárd góljával egyenlítettek a fővárosiak, majd az 59. percben Sarcia Antonio el is döntötte az összecsapást, 3–2-re győztek a hazaiak, így vasárnap, Ausztriában dől el a párharc.

A Fehérvár és a Vasas után tehát a MAC is csatlakozhat az elődöntő mezőnyéhez, ehhez idegenben kell legyőznie Villachot. A negyedik párharcban sincs még döntés: a szlovén Jesenice és az osztrák Okanagan két meccs után 1–1-re áll.

EBYSL-RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MAC Budapest–Villacher SV (osztrák) 3–2 (0–2, 0–0, 3–0)
Gólszerzők:
Csicsák (46.), Kedves (53.), Sarcia (59.), illetve Schützenhofer (1.), Steuer (10.)
A párharc állása: 1–1
Vasas–Red Bull Salzburg (osztrák) 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)
Gólszerzők:
Szlama 2 (2., 54.), illetve Zimmermann (51.)
A párharc állása: a Vasas nyert 2–0-ra
HC Orli Znojmo (cseh)–Fehérvár AV19 2–6 (0–2, 2–1, 0–3)
Gólszerzők:
Zmeskal (30.), Ligocky (34.), illetve Madácsi 2 (13., 60.), Péter 2 (53., 58.), Sándor (18.), Vincze (24.)
A párharc állása: a Fehérvár nyert 2–0-ra
Okanagan HC (osztrák)–Mladi Jesenice (szlovén) 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
A párharc állása:
1–1

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik