Jégkorong: a 18 éves Maros Botond négy aranyat nyert a Vienna Capitals kapusaként

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.29. 10:52
Címkék
Nem akármilyen évadot zárt a Vienna Capitals 18 éves kapusa, Maros Botond: a magyar hokis a bécsiek U18-as csapatában kezdett szeptemberben, majd felkerült az U21-esekhez, a rájátszásban pedig már felnőttegyüttessel készült. A klubjában mindenki elégedett vele. Számított arra, hogy év végén EBEL-bajnoknak vallhatja magát.

Bruckner Vince Ritka, hogy valaki egy szezonban egy jégkorongozó négy aranyérmet szerezzen, de Maros Botond olyan elképesztő évadot futott, amellyel sikerült. A Vienna Capitals kapusa a klub U18-as csapatával osztrák bajnok lett, az U21-esekkel szintén, valamint EYBL-győztes, a felnőttcsapattal pedig az EBEL-ben is a csúcsra ért.Bruckner Vince Ritka, hogy valaki egy szezonban egy jégkorongozó négy aranyérmet szerezzen, de Maros Botond olyan elképesztő évadot futott, amellyel sikerült. A Vienna Capitals kapusa a klub U18-as csapatával osztrák bajnok lett, az U21-esekkel szintén, valamint EYBL-győztes, a felnőttcsapattal pedig az EBEL-ben is a csúcsra ért.

Maros Botond a Vienna Capitals felnőttcsapatával is bajnoki címet ünnepelhetett Forrás: jegkorongblog.hu
Maros Botond a Vienna Capitals felnőttcsapatával is bajnoki címet ünnepelhetett Forrás: jegkorongblog.hu

Maros Botond a Vienna Capitals felnőttcsapatával is bajnoki címet ünnepelhetett  •  Forrás: jegkorongblog.hu

A 2014-ben a Pesterzsébeti Farkasoktól Bécsbe igazolt kapus eredetileg nyelvtanulás miatt költözött Ausztriába , így került a Vienna Capitals-hoz, ahol az első pillanattól jól érzi magát: „Könnyű volt a beilleszkedés, mivel sok magyar játszott itt, és elég hamar tudtam kommunikálni az osztrákokkal is, akik rögtön befogadtak. Igazi csapatként működünk”.

A 18 éves kapus a szezon elején nem számított rá, hogy az évad második felében a felnőttcsapatban találja magát: „Szeptemberben az U18-as együttesben kezdtem, ott viszont csak néhány meccsen segítettem a csapatot, amelynek sikerült a rájátszásba jutnia. A bajnokság legnagyobb részét az U20-asokkal töltöttem, szerencsére nagyon jó formában védtem végig, a statisztikák szerint az egyik legjobb voltam a ligában. Aztán jött a nagy meglepetés, megsérült a felnőttcsapat egyik kapusa, és a szakmai stáb engem hívott tartaléknak a rájátszásra.”

Elmondása szerint rengeteg tanult a felnőttcsapattal eltöltött időszakban: „Együtt edzhettem a klub első számú együttesével, amit nagyon hasznosnak éreztem. Mind az edzők, mind pedig az előttem lévő két kiváló kapus sokat foglalkozott velem, rengeteg tanáccsal látott el, hogy miben kéne még fejlődnöm.

Azt persze Maros Botond is tudja, szeptemberben nem a felnőttekkel kezd, de hosszú távú céljai között az is szerepel: „Természetesen nyár után visszatérek az U20-as együtteshez, és ott teszek meg mindent, hogy fejlődjek, és felhívjam magamra a figyelmet. Hosszabb távon feltétlenül szeretnék vagy EBEL-együttes vagy más európai topligás csapat stabil kezdőkapusa lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik