Jégkorong: a 14 éves Alapi Márton egészen az NHL-ig csúszna

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.23. 19:21
Címkék
Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia újabb sikeres szezont tudhat maga mögött. Különösen igaz ez az U14-es korosztályra, amelynek csapata az őszi idényt hibátlan mutatóval zárta, s még csak hosszabbításos mérkőzésre sem kényszerült. A győzelmekben jelentős szerep jutott Alapi Mártonnak, aki nemcsak a jégpályán, hanem az iskolapadban is remekül teljesít. Edzője, Ondrejcik Rastislav szerint kevesen látnak úgy a pályán, mint ő.

Zsámboki Titusz – utanpotlassport.hu A 14 esztendős Alapi Márton korosztályának kiemelkedő képességű játékosa, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 18 mérkőzésen 44-szer talált a hálóba, miközben 24 gólpasszal a társait is kiszolgálta. Természetesen elégedett a saját teljesítményével, de nem csak azzal.Zsámboki Titusz – utanpotlassport.hu A 14 esztendős Alapi Márton korosztályának kiemelkedő képességű játékosa, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 18 mérkőzésen 44-szer talált a hálóba, miközben 24 gólpasszal a társait is kiszolgálta. Természetesen elégedett a saját teljesítményével, de nem csak azzal.

Alapi Márton, az U14-es korosztály gólzsákja Forrás: ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia
Alapi Márton, az U14-es korosztály gólzsákja Forrás: ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia

Alapi Márton, az U14-es korosztály gólzsákja  •  Forrás: ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia

„Elképesztő volt ez a szezon! Nagyon összhangban vagyunk a srácokkal. Sokat fejlődött mindenki, és azt hiszem, ezt magamról is elmondhatom. Meg is lett az eredménye, és remélem, hasonlóan jól sikerül a folytatás is. Ráadásul novemberben behívtak a korosztályos válogatottba is, s ezzel új fejezet kezdődött a hokis pályafutásomban.”

Edzője, Ondrejcik Rastislav szerint Mártonnak kimagasló a játékintelligenciája, amit az is jól mutat, hogy a gólszerzésen kívül az asszisztokkal is hozzájárul a csapat eredményességéhez. A tetejébe azt a bizonyos intelligenciát az iskolában is kamatoztatja. Azt mondja, nem egyszerű mindkét területen rendszeresen jól teljesíteni, de nem hagyja, hogy a lustaság úrrá legyen rajta, és az edzések után a mobiltelefon helyett szigorúan a könyvekhez nyúl.

A fehérvári fiatalnak egyébként akadt már jó néhány lehetősége arra, hogy az idősebbek között is bizonyítson, s három U16-os mérkőzésén három gólt is szerzett. Ám úgy érzi, fizikálisan és taktikailag is fel kell még nőnie a nagyobbakhoz, noha panaszra e tekintetben sem lehet oka, hiszen 180 centis magasságához 70 kiló párosul.

„Márton tehetsége már egészen fiatalon megmutatkozott – magyarázza a trénere. – Mostanra pedig, a testi adottságai mellett, olyan képességei alakultak ki, hogy már csak saját maga állhat a fejlődése útjába. És még valami: a korosztályában kevesen látnak úgy a pályán, mint ő. Azon túl, hogy a srácok közül ő talál a hálóba a legtöbbször, gyakran a támadások felépítéséről is gondoskodik.”

Márton álma, hogy a későbbiekben alapembere legyen a fehérváriak felnőttcsapatának, majd a válogatottnak is. Aztán szívesen kipróbálná magát a profi világban, előbb Észak-Európában, s egyszer akár a tengerentúlon, az NHL-ben. Persze tudja, nagyon hosszú út vezet odáig, de, nem is kérdés, az első lépéséket már megtette rajta.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik