Jégkorong, U20-as vb: az osztrákok ellen dőlhet el a bennmaradás

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.15. 17:03
Címkék
Másfél harmadon keresztül tartotta a lépést az U20-as válogatott a németekkel a Franciaországban zajló divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Az esélyesebb rivális végül magabiztosan, 7–2-re győzött, így a magyar csapatnak szombaton 16 órától Ausztria fiataljai ellen kell kivívnia a bennmaradást.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A szünnap után ismét jégre lépett az U20-as hokiválogatott a courcheveli csarnokban a divízió I/A csoportos világbajnokságon. Az első három meccsén vereséget szenvedett magyar csapatra a három mérkőzéséből kettőből is győztesen kijövő német korosztályos együttes várt a franciaországi torna negyedik fordulójában.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A szünnap után ismét jégre lépett az U20-as hokiválogatott a courcheveli csarnokban a divízió I/A csoportos világbajnokságon. Az első három meccsén vereséget szenvedett magyar csapatra a három mérkőzéséből kettőből is győztesen kijövő német korosztályos együttes várt a franciaországi torna negyedik fordulójában.

A németek elleni ötgólós vereséget gyorsan el kell felejteni az osztrákok elleni sorsdöntő csata előtt Forrás: MJSZ
A németek elleni ötgólós vereséget gyorsan el kell felejteni az osztrákok elleni sorsdöntő csata előtt Forrás: MJSZ

A németek elleni ötgólós vereséget gyorsan el kell felejteni az osztrákok elleni sorsdöntő csata előtt  •  Forrás: MJSZ

Az elmúlt két találkozóhoz képest annyit változtatott a magyar csapat, hogy ezúttal nem Garbacz Máté, hanem Tóth Károly kezdett a kapuban. Jól láthatóan mindkét társaság kipihenten kezdte a meccset, jó iramban zajlott a játék. A németek az első pillanatoktól kezdve agresszív letámadással próbálták megzavarni a mieinket. Az első tíz percben ugyan mindkét fél emberelőnybe került, de egyik sem tudta gólra váltani. A vezetést végül a rivális szerezte meg: az eladott korongból induló ellentámadás végén kipasszolta a magyar védelmet, és az akció végén Leon Gawanke pofozta a korongot a kapuba. Az egyenlítésre ugyan megvolt a lehetőség, mivel még az első húsz perc alatt kétszer is előnybe került a válogatott, a németek remek bekkelése miatt azonban nem sikerült be találni (0–1).

Ugyanakkor ami nem ment az első harmadban, összejött a második elején. A csapatkapitány, Majoross Barnabás Tóth Gergely és Fejes Nándor passza után kiegyenlített, s akkor úgy tűnt, kiegyenlített csatát vívhatnak a felek. A helyzet azonban 30. percben változott, amikor Szita Donát kiállítását hamar gólt ütött Valentin Busch, így újra futni kellett az eredmény után. Ráadásul nem sokkal később – el kell ismerni, remek akció végén – Charlie Jahnke a német csapat harmadik találatát is bevitte. Mindez azt jelentette, hogy a Jarmo Tolvanen együttese újra borzasztó nehéz helyzetből kezdi a záró etapot (1−3).

Ráadásul a harmadik harmad első percében végleg elszálltak a magyar válogatott esélyei, Tobias Eder 43 másodperc után eldöntötte a mérkőzés sorsát (1–4). Ráadásul nem sokkal később, a németek újra emberelőnyből mattolták a mieink védelmét, a végletekig kijátszott támadás végén újfent Busch talált be. S bár az 56. percben Vértes Nátán és Szabó Bence asszisztja után Horváth Bálint még szépíteni tudott, a különbség ezután is csak tovább nőtt: másfél perccel később Dani Bindels találatával visszaállt a négygólos különbség, majd tizennégy másodperccel a dudaszó előtt Timo Walther belőtte a hetediket is (2−7).

A mérkőzés ugyan simán elveszett, a bennmaradás lehetősége azonban még nem. Szombaton 16 órától a még szintén nyeretlen osztrák válogatott (pénteken 19 órakor még játszanak Lettországgal) lesz az ellenfél, győzelem esetén jövőre is a divízió I/A csoportban szerepel a gárda.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, COURCHEVEL (FRANCIAORSZÁG)
Magyarország–Németország 2–7 (0–1, 1–2, 1–4)
Gólok:
Majoross 23., Horváth B. 56., illetve Gawanke 12., Busch 30., Jahnke 37., Eder 41., Busch 44., Bindels 58., Walther 60.
Kiállítások: 12, illetve 10 perc
1. forduló
Kazahsztán–Németország 3–2, hosszabbítással
Ausztria–Franciaország 1–6
MAGYARORSZÁG–Lettország 1–4
2. forduló
Lettország–Kazahsztán 2–3, hosszabbítással
Franciaország–MAGYARORSZÁG 4–3, hosszabbítással
kedd, 19: Németország–Ausztria 4–1
3. forduló
szerda, 15.30: MAGYARORSZÁG–Kazahsztán 3–5
szerda, 19: Németország–Franciaország 4–0
szerda, 19: Lettország–Ausztria 5–1
4. forduló
csütörtök, 19: Franciaország–Lettország 0–1, hosszabbítással
péntek, 13: Németország–MAGYARORSZÁG 7–2
péntek, 19: Kazahsztán–Ausztria
5. forduló
szombat, 14.30: Lettország–Németország
szombat, 16: Ausztria–MAGYARORSZÁG
szombat, 18: Franciaország–Kazahsztán
A világbajnokság állása:
1. Németország 10 pont/4 mérkőzés, 2. Lettország 9/4, 2. Kazahsztán 7/3, 4. Franciaország 6/4, 5. Magyarország 1/4, 6. Ausztria 0/3

Amit eddig írtunk a világbajnokságról
Bennmaradni, bizonyítani (előzetes)
1. forduló: Magyarország–Lettország
2. forduló: Magyarország–Franciaország
Fel a fejjel! (értékelés a szünnapon)
3. forduló: Magyarország–Kazahsztán

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik