Jégkorong, U20-as bajnokság: a Fehérvár nyerte a döntő első felvonását

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.21. 22:37
Címkék
Döntőket játszottak az U20-as és U16-os jégkorongbajnokságban is. Az U20-asok mezőnyében a finálé első felvonásán a Fehérvár hosszabbításban nyert a MAC ellen, míg az U16-osok között a fővárosiak kiegyenlítettek a Volán ellen. Az idősebbek bronzcsatájában az UTE szerzett előnyt.

B. V. – utanpotlassport.huBár az U18-as jégkorongbajnokság a hétfői fináléval és bronzmérkőzéssel lezárult, még bőven van mire figyelni a hazai utánpótlásligákban. Szerda este például az U20-asok és az U16-asok is jégen voltak, az idősebbek a korosztályos döntő első, a fiatalabbak a második felvonását játszották. Mindkét bajnokságban, ahogyan U18-ban is a Fehérvár és a MAC gárdája vívja a finálét.B. V. – utanpotlassport.huBár az U18-as jégkorongbajnokság a hétfői fináléval és bronzmérkőzéssel lezárult, még bőven van mire figyelni a hazai utánpótlásligákban. Szerda este például az U20-asok és az U16-asok is jégen voltak, az idősebbek a korosztályos döntő első, a fiatalabbak a második felvonását játszották. Mindkét bajnokságban, ahogyan U18-ban is a Fehérvár és a MAC gárdája vívja a finálét.

A Fehérvár hosszabbítás után került előnybe a bajnoki döntőben
A Fehérvár hosszabbítás után került előnybe a bajnoki döntőben

A Fehérvár hosszabbítás után került előnybe a bajnoki döntőben

A nagyok döntője tehát a szerdai találkozóval kezdődött. A hazai pályán szereplő Fehérvár nem volt könnyű helyzetben, hiszen csütörtökön az EBYSL-elődöntő mindent eldöntő összecsapását játssza a Vasassal, így néhány játékosát pihentette, a MAC pihentebben várhatta a meccset.

Ennek ellenére a székesfehérváriak kezdtek jobban, Nagy Ákos góljával a 11. percben előnybe kerültek, s bár a vendégek is veszélyeztettek, az állás nem változott az első szünetig. A második harmad elején Tóth Gergely révén nagyon gyorsan egyenlített a MAC, így kezdődhetett minden elölről. A hazaiak ekkor nagyon erőket mozgósítottak, s Mihály Ákos találatával ismét előnybe került.

A záróetap is nagy hazai fölényt hozott, 22:6 volt a lövések aránya. Gólt azonban a kevésbé aktív együttes szerzett, Majoross Barnabás volt eredményes, s ezzel kiharcolta a hosszabbítást a csapatának. A túlóra viszont nem tartott sokáig, a fehérvári Részegh Tamás tizenhét másodperc után, az első támadásból betalált, s ezzel a Volán került előnybe.

A bronzcsata első felvonását az UTE nyerte, nem is akárhogyan. Az elején Bukor Rajmund duplájával elhúzott a Vasas, később azonban a vendégek visszajöttek, nyolc másodperccel a vége előtt Szalma Zsolt góljával hosszabbításra mentették a találkozót. A szétlövést a lélektanilag előnybe kerülő lilák bírták jobban, akik így elvették a Vasas pályaelőnyét.

Szintén nagy izgalmakat hozott az U16-os bajnoki döntő második mérkőzése. Az összecsapást a vasárnap Fehérváron vereséget szenvedett MAC kezdte jobban, az első harmadban Kovács Kolos duplájával jelentős előnybe került. Később a Fehérvár Kovács István és Varga Balázs góljával kiegyenlített. A végjátékban viszont újra a fővárosiak örülhettek, az U18-asok között remek szezont futó Schlekmann Márk döntötte el a mérkőzést. 3–2-es sikerével a MAC kiegyenlített, a harmadik meccset vasárnap rendezik Székesfehérváron.

U20-AS BAJNOKSÁG
Döntő, 1. mérkőzés
Fehérvár AV19–MAC Budapest 3–2 – hosszabbítással (1–0, 1–1, 0–1, 1–0)
Gólszerzők:
Nagy Á. (11.), Mihály (30.), Részegh (61.), illetve Tóth G. (21.), Majoross (53.)
A 3. helyért, 1. mérkőzés
Vasas–UTE 3–4 – szétlövéssel (1–0, 1–1, 1–2, 0–1)
Gólszerzők:
Bukor 2 (5., 30.), Szlépka (44.), illetve Szalma 2 (32., 60.), Molnár A. (55.),
U16-OS BAJNOKSÁG
Döntő, 2. mérkőzés
MAC Budapest–Fehérvár AV19 3–2 (2–0, 0–1, 1–1)
Gólszerzők:
Kovács K. 2 (8., 10.), Schlekmann (56.), illetve Kovács I. (25.), Varga B. (45.)
A 3 nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik