Jégkorong, U18-as vb: vereség, ezúttal a kazahoktól

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 19:09
Címkék
A második mérkőzésén is vesztesen hagyta el a jeget az U18-as jégkorong-válogatott a bledi divízió I/A csoportos világbajnokságon. A kazahok 2-1-re nyertek.

P. V. „A kazahok ellen ki-ki mérkőzésre számítunk, ők nem annyira erősek, mint Dánia. Persze ettől még nem szabad magunkat becsapni, hogy mi vagyunk a meccs esélyesei. Természetesen mindent megteszünk a győzelemért, nagyon bízom benne, hogy izgalmas meccset láthat az, aki ellátogat szombaton a bledi csarnokba” – vetítette előre a kazahok elleni összecsapást Fodor Szabolcs az U18-as jégkorong-válogatott edzője.P. V. „A kazahok ellen ki-ki mérkőzésre számítunk, ők nem annyira erősek, mint Dánia. Persze ettől még nem szabad magunkat becsapni, hogy mi vagyunk a meccs esélyesei. Természetesen mindent megteszünk a győzelemért, nagyon bízom benne, hogy izgalmas meccset láthat az, aki ellátogat szombaton a bledi csarnokba” – vetítette előre a kazahok elleni összecsapást Fodor Szabolcs az U18-as jégkorong-válogatott edzője.

Küzdött a csapat, de kikapott a kazahoktól
Küzdött a csapat, de kikapott a kazahoktól

Küzdött a csapat, de kikapott a kazahoktól

Magyar szempontból nem indult jól a meccs, hiszen a kazahok a harmadik percben vezetéshez jutottak: Ivan Veresagin a bal sarokból laposan belőtte a korongot középre, az pedig az amúgy jól védő Kovács Dávid lába között talált utat a kapuba. Glen Williamson együttese a 12. percben emberelőnyben támadott, Bugár Gábor messziről lőtt, a kipattanóra Dézsi Bence csapott le, megszerezve az egyenlítő találatot. Az 1-1-gyel záruló első harmadban kiegyenlített játék folyt, inkább a mezőnyben küzdöttek egymással a felek.

Az irammal egyébként nem volt gond, a csapatok gyors támadásokat vezettek, s egyaránt veszélyeztették a kaput. Gólt azonban először a második harmadban is a kazahoknak sikerült szerezniük: a 31. percben Jegvenyij Sinkarecki emberelőnyben távolról bombázta a hálóba a korongot. A játékrész végén Vas Márk és Kiss Roland egymás társaságát élvezte a büntetőpadon, de a társak jól állták a sarat.

Az utolsó harmadra sokat javult a védekezés, a fiúk hajtottak az egyenlítésért, ami a játékrész felénél majdnem meg is lett: a korong a kapu előtti tumultus közepette hálóba került a korong, a játékvezető azonban már előtte lefújta az akciót. A folytatásban nagy volt a küzdelem, de újabb találat nem esett.

A kazahok 2-1-re nyertek.

Bízunk benne, nem ezen múlik a bennmaradás a divízió I/A csoportban.

A magyar válogatott legközelebb hétfőn lép jégre, a franciák ellen, akik az első napon 4-2-re nyertek a németek ellen. A vb további eredményei a hivatalos honlapon megtekinthetők.

A mérkőzés teljes egészében az alábbi linken visszanézhető.

Az IIHF U18-as divízió I/A csoportos bledi világbajnokság programja
Április 7., péntek:Magyarország−Dánia 1-4
Április 8., szombat:Kazahsztán−Magyarország 2-1
Április 10., hétfő, 13:00: Magyarország−Franciaország
Április 11., kedd, 16:30: Németország−Magyarország
Április 13., csütörtök, 13:00: Norvégia−Magyarország

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik