Jégkorong, U18-as EBJL: ezüstérmes lett a Fehérvár AV19

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 21:36
Címkék
Nem sikerült a bravúr a Fehérvár AV19 együttesének az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) döntőjében, a Red Bull Salzburg csapata 3–1-re megnyerte a párharcot. Az osztrákok az utolsó mérkőzést simán, 4–1-re győztek Székesfehérváron.

B. V. – utanpotlassport.huNehéz helyzetből várta az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) döntőjének negyedik meccsét a Fehérvár AV19 ifjúsági csapata. Az osztrák Red Bull Salzburg szerdán 2–1-es előnybe került az aranyéremért folyó párharcban, így a székesfehérváriak győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen többet nem hibázhattak.B. V. – utanpotlassport.huNehéz helyzetből várta az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) döntőjének negyedik meccsét a Fehérvár AV19 ifjúsági csapata. Az osztrák Red Bull Salzburg szerdán 2–1-es előnybe került az aranyéremért folyó párharcban, így a székesfehérváriak győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen többet nem hibázhattak.

A Fehérvár U18-as együttese elvesztette a Salzburg elleni döntőt Forrás: jegkorongakademia.hu
A Fehérvár U18-as együttese elvesztette a Salzburg elleni döntőt Forrás: jegkorongakademia.hu

A Fehérvár U18-as együttese elvesztette a Salzburg elleni döntőt  •  Forrás: jegkorongakademia.hu

A találkozó mégsem kezdődött jól, a vendégcsapat játszott fölényben, s már a 8. percben megszerezte a vezetést. S bár a hátralévő időszakban is a székesfehérváriak veszélyeztettek kevesebbet, az eredmény a szünetig nem változott.

A folytatásban viszont mindjárt az első percben megduplázta előnyét a Salzburg, igaz, nem tartott sokáig a kétgólos különbség, hiszen Dézsi Bence szinte azonnal szépített. Azonban hiába kapott ettől lendületet a hazai csapat az egyenlítés nem sikerült a második harmadban.

S a későbbiekben sem. A záróetap első felében is a Salzburg volt az élesebb, s két góllal eldöntötte a találkozó és a bajnoki cím sorsát.

A Fehérvár ennek ellenére kitűnő évadot produkált, remekül tartotta magát a bivalyerős Salzburg elleni párharcban, az osztrák és a magyar bajnokságban is ezüstéremmel zárt.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL), DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák) 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
Gólszerzők:
Dézsi (23.), illetve Maier (8.), Polegsoko (21.), Dube (44.), Peterka (47.)

Tizennégy gól az U20-as döntőben
Kiütéses sikert aratott a Fehérvár AV19 csapata a hazai U20-as bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén. A Volán hazai pályán 14–0-ra verte a MAC Budapest együttesét, s ezzel 2–1-re elhúzott a három nyert mérkőzésig tartó fináléban. A következő mérkőzést pénteken a Tüskecsarnokban rendezik. A székesfehérváriak egyébként az EBYSL-döntőben is érdekeltek, csütörtökön a szlovén Jesenicéhez látogatnak, 1–0-s előnyben.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik